(vlastní) X-wing Trainer

Založil Police collector, 03.10.2005, 18:05:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Police collector

Protože mám rád stíhačky, i ty hvězdné (x-wingy zvláště) a doma se mi válely dva napadla mě taková věc - jak se ti povstalci vlastně učili s tou mašinou létat ? A tak vznikla tahle malá konverze - X-wing spárka, čili dvousedadlovka - X-wing trainer - na místo místa pro droida (který je simulován softwarově) je instalovaná druhá kabina - konverze je to poněkud polní ale za války vznikají různé nouzovky. (další fotky později)

Případně se tato varianta dá použít i jako Strike X-wing pro hloubkové nálety na území nepřítele kdy pilot v předním kokpitu se zcela může věnovat řízení stroje a jeho kolega coby WSO (Weapons System Operator) ovládá zbraně - ostatně když to tak funguje dnes (F-15E, Panavia Tornado) proč ne v budoucnu ?  >:D :D
Terminated.

lordvader

hmm, že by proto, že zaměřování raket stejně jako všechny ostatní systémy obstarává jednotka R2 (proto tam je a bez ní by stíhačka nefungovala), a protože pro střelbu lasery je třeba natočit celou stíhačku směrem k cíli, takže druhý pilot je zbytečný a navíc méně výkonný než R2. Možná pro ten výcvik. Druhý pilot má smysl v Y-wingu, kde ovládá střelbu Iontovým dělem, které je umístěno nad kokpitem.

Ale jinak zajímavá modifikace, a máš pravdu, vznikaly různé nouzové modifikace - třeba piráti si ze zbytků zničených stíhaček skládali stíhačky funkční, tzv. Tie Ugly, kdy nechali třeba trup z X-Wingu a přidali křídla z Tie Fighteru, nebo ke kokpitu TIe Fighteru přidali motory z Y-Wingu nebo křídla X-Wingu. To zkus postavit....

TomG

No stihacka bez jednotky R2D2 funguje, jen spoustu veci pilot musi delat manualne. Kdyz je jednotka R2D2 znicena v boji, tak se stihacka samozrejme nevypne :)  Jinak stihacka se vzdy pro strelbu lasery musi natocit, pohyblive lasery ma A-Wing, ale tam se hybou jen nahoru a dolu a zmineny Y-Wing. R2D2 se spis stara o navigaci, monitorovani stihacky a reseni poruch a poskozeni v boji, plus samozrejme pomaha pilotovi v boji, podle momentalni situace.
PC primo napsal, ze je lod urcena jako vycvikovy pro vyuku pilotu. Coz kdyz privru oci, pze druhy kokpit je v mistech, kde je hlavni napajeci generator a hyperpohon. Spis bych cekal prodlouzenou prid v tomto pripade :)

Jinak doporucuju nestavety ty ruzne piratske verze stihacek, vypadaji fakt hnusne :)
Only the best can survive.

J_BOB

#3
mne sa nahodou X-tie celkom paci a dakedy ju mozno postavim aj ked podla toho co som cital ma nevyhody TIE fighteru aj X-wingu njn  ::)
"You underestimate the power of the dark side. If you will not fight, then you will meet your destiny."
— Luke Skywalker and Darth Vader