(cizí) Německý Panzer IV

Založil linhi, 15.05.2008, 13:43:07

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

linhi

Mám moc rád vojenskou techniku a tak se mi zde model tanku Panzer IV opravdu líbí! Je to fakt super! http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=318466

MasterWindu

Jednozančne dokonalé, prevedenia pásov je veľmi dobre skonštruované...doporučil by som lepšie ukončiť tú lego-reťaz na prove tanku, ale inak fakt perfekt...Marder III-ka tiež stojí za zhliadnutie
Dark ages forever ...

eNTy

Moc pěkné modely. Obzvlášť by se hodili do nějakého diorama s novým Indiana Jonesem. Mimochodem, všimli jste si, jak se v nových setech tiše zahodila Lego zásada "žádné zbraně 20.století"? Myslíte, že nyní, když padlo toto tabu v oficiálních setech, tak Lego začne vydávat i další zbraně?
Na druhou stranu, těžko najít vděčnější a oblíbenější motiv pro výjimku z pravidel  ;D

Marty713

Ja jsem si u Indyho všimnul pouze nové pistolky, jinak mě vlastně až paradoxně potěšilo, že např. kulomet je tam upraven z "pušky" (opakovačka z westernu). Záasada nevyrábět zbraně, byla prolomena prvním oštěpem, pokud jen zmodernizuji design, nic proti, ale doufam, ze se nikdy nedockame military setu, jako tanky, OT, stihacky atd. (dalsi paradox, kdyz je to vlastne muj konicek  ::) )

Tady ta pistolka: http://cache.lego.com/images/shop/prod/7626-0000-xx-33-3.jpg

a tady uprava na kulomet: http://cache.lego.com/images/shop/prod/7625-0000-xx-33-1.jpg

eNTy

Citace od: Marty713 kdy 16.05.2008, 09:54:58
Záasada nevyrábět zbraně, byla prolomena prvním oštěpem...

Já jsem nemluvil o nevyrábění zbraní jako takových, jen že Lego vždy drželo nepsanou (možná i psanou) dohodu, že se nebudou vyrábět zbraně současné (20. století). Zbraně starší (oštěpy, meče), či z budoucnosti (lasery) jsou IMHO ok. Už ta westernová opakovačka byla na pováženou, ale podle mne to tabu prolomila právě Indyho pistole.

Marty713

Já vim, jak to myslíš, máš recht, šerif s přátelskym ksichtem na koni a opakovackou pusobi "vychovneji" nez nasranej severo-korejec se škorpionem, ale bohužel, takovej je trend a bude hůř. Je to vůbec celý o "realističnosti" Co je vedlo k tomu, dělat ružový hlavičky a propracovanější grimasy? Aby se to líp prodávalo? Snad, a aby ty figurky nějak působily... a k tomu prizorene patri i zlepsovani vybaveni.

otaznik

Citace od: Marty713 kdy 16.05.2008, 10:48:13
Co je vedlo k tomu, dělat ružový hlavičky a propracovanější grimasy? Aby se to líp prodávalo? Snad, a aby ty figurky nějak působily... a k tomu prizorene patri i zlepsovani vybaveni.
O tom už se tu diskutovalo. Jde o licenční politiku, kdy i postavy z filmů (knih), ke kterým dělá LEGO sety, mají "normální růžovou" barvu kůže (ne žlutou).

Marty713

Citace od: otaznik kdy 16.05.2008, 13:43:00
Citace od: Marty713 kdy 16.05.2008, 10:48:13
Co je vedlo k tomu, dělat ružový hlavičky a propracovanější grimasy? Aby se to líp prodávalo? Snad, a aby ty figurky nějak působily... a k tomu prizorene patri i zlepsovani vybaveni.
O tom už se tu diskutovalo. Jde o licenční politiku, kdy i postavy z filmů (knih), ke kterým dělá LEGO sety, mají "normální růžovou" barvu kůže (ne žlutou).

To byla řečnická otázka  ::)

otaznik

Citace od: Marty713 kdy 16.05.2008, 13:48:16

To byla řečnická otázka  ::)

Ještě jednou si po sobě tu "řečnickou" otázku přečti a sám si zhodnoť, jestli tak opravdu působí...

Marty713

Ano, působí. Jádro věci je v tom, že polovina podstaty řečnické otázky je v intonaci, kterou touhle cestou opravdu zprostředkovat neumím. Přístě doplním k otazníku i vykričník.  ;)

MwK

Citace od: linhi kdy 15.05.2008, 13:43:07
Mám moc rád vojenskou techniku a tak se mi zde model tanku Panzer IV opravdu líbí! Je to fakt super! http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=318466
Síce odpisujem neskôr ale preca... :)

Tá galéria je úžasná!Waw! :o
Všetky tie stroje dokonale prepracoval a aj tie diorámi vyzerajú božsky! :D
Najviac sa mi páči prevedenie toho Panzera IV,ten ma fakt dostal! :-*
Chlapík nad tým chvíľku musel stráviť... ;D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...