Polský obchod na Bricklinku - hodně SW setů

Založil Darth, 29.01.2008, 11:37:11

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Zdravím,

při brouzdání Bricklinkem jsem narazil na tohoto prodejce z Polska
http://www.bricklink.com/store.asp?p=januszO&itemID=9126409
Na Polsko má opravdu spoustu už nesehnatelných setů (včetně UCS) a ceny také nejsou špatné (nikde nepíše, že by vyžadoval platbu v EURech, pokud veme platbu v dolarech, pro nás docela výhodné). Taky poštovné by proti GB/USA mohlo být výrazně nižší. Jediný problém je nutnost připočíst 19% DPH.

Ale má tam super kousky, 10xClone Turbo Tank, 40x Final Duel, dokonce 1x DSII, ISD a Blocade Runnera.

Takže pokud někomu chybí, tak tady je možnost (a Krakov není tak daleko)

STARHAWK

nezda sa mi ze by mal nejak lacne ceny, hlavne pri tich mensich setoch je to dost drsne

Final duel II za cca 1000Sk ....

Darth

To ne, ale u těch větších UCS setů to cca odpovídá tomu, kolik jsem za ně dal (ale např. DSII by mě vyšla levněji tady než ze Švýcarska). Ovšem jsou tam i sety, které jsem v prodeji dlouho nikde neviděl - viz. 7101 Lightsaber duel. Pokud někdo po setu zoufale touží, tak snad.

Ovšem na druhou stranu, pokud bys stejné sety objednával z GB/USA, cena sice bude nižší, ale na poštovném se dostaneš na stejnou, pokud ne vyšší cenu (z Polska bych řekl že poštovné bude výrazně nižší)

***Banana.com

Citace od: Darth kdy 31.01.2008, 08:45:22
To ne, ale u těch větších UCS setů to cca odpovídá tomu, kolik jsem za ně dal (ale např. DSII by mě vyšla levněji tady než ze Švýcarska). Ovšem jsou tam i sety, které jsem v prodeji dlouho nikde neviděl - viz. 7101 Lightsaber duel. Pokud někdo po setu zoufale touží, tak snad.

Ovšem na druhou stranu, pokud bys stejné sety objednával z GB/USA, cena sice bude nižší, ale na poštovném se dostaneš na stejnou, pokud ne vyšší cenu (z Polska bych řekl že poštovné bude výrazně nižší)

Pošta na malý set z USA je kolem 8 USD, od nás do Polska jsem hmotnostní ekvivalent 7101 posílal za cca.150 Kč, takže z Polska k nám to může být stejně. Rozdíl mezi 42,5 USD u Cincinnati Bricks a 69 USD u Poláka je 26,5 USD, takže pokud pošta je +- stejná, v USA ušetříš 26,5 USD...
U velkého balíku z USA jsem platil nejvíce zatím 60 USD za expres poštu do 3 dnů, kde bylo asi 8 MISBů, z toho tři velké. USA je na nákupy nyní zdaleka nejvýhodnější, i díky padajícímu dolaru..

otaznik

Bohužel balíky z USA jsou postiženy clem, což je také potřeba promítnout do ceny.

linhi

Ano,ale je to myslím dle hodnoty balíku ne?

***Banana.com

Citace od: otaznik kdy 31.01.2008, 19:51:12
Bohužel balíky z USA jsou postiženy clem, což je také potřeba promítnout do ceny.

Ne tak docela. Postiženy jsou pouze u pojištěných balíků. Nedávno mi přišel BL v ceně 206 USD, ale moudrý prodejce to označil na celní prohlášce jako Gift s Value 50 USD, a šlo to bez cla...

otaznik

Citace od: banana.com kdy 31.01.2008, 20:07:09

Ne tak docela. Postiženy jsou pouze u pojištěných balíků. Nedávno mi přišel BL v ceně 206 USD, ale moudrý prodejce to označil na celní prohlášce jako Gift s Value 50 USD, a šlo to bez cla...

Tak jistě, pokud se to pošle takto, tak ano. Nicméně ne každý prodejce tohle udělá.

Darth

Gift v hodnotě 50 USD, pokud se ztratí cestou (pokud to jde částečně přes ČP, tak 50% pravděpodobnost)=> dostanu max. 50USD. Pokud jde o věc za 600 USD, do toho bych nešel.

Navíc pokud to jde z USA, tak mamlasi na vyměňovací poště v Praze nemají nic jiného na práci, než to šoupnout do celního skladu, po dvou týdnech poslat dopis abych napsal, jestli jde o soukromé/firemní zboží (ačkoli je na balíku napsané moje telefonní číslo), pak to dva týdny proclívat a pak poslat dopis, kolik mám zaplatit vyměřeného cla/daně a pak po dalším týdnu poslat balík. Cesta z USA 3-5 dnů, cesta z Prahy 30-40dnů. To jsem opruboval asi 6x (jednou ze Švýcarska, DSII). Ještě se mi nestalo, že by z prostoru mimo EU šlo nějaké zboží ke mě hladce, pokud má někdo jinou zkušenost, tak má bud z pekla štěstí, nebo známého celníka.

A do Prahy si to vyřídit osobně a dovědět se tam, že to ještě neproclili, že mám znovu přijet za týden, to jsem zkusil jednou a naposled.

A to už nemluvím o tom, že málokterý amík je ochotný to poslat jako gift, tuším že krácení daně je tam federální zločin, za který by si mohl líznout pokutu nebo i vězení (tak nějak jsem to v souvislosti s Gift posíláním slyšel).

***Banana.com

Citace od: Darth kdy 31.01.2008, 21:13:35
Gift v hodnotě 50 USD, pokud se ztratí cestou (pokud to jde částečně přes ČP, tak 50% pravděpodobnost), dostanu max. 50USD. Pokud jde o věc za 600 USD, do toho bych nešel.

Navíc pokud to jde z USA, tak mamlasi na vyměňovací poště v Praze nemají nic jiného na práci, než to šoupnout do celního skladu, po dvou týdnech poslat dopis abych napsal, jestli jde o soukromé/firemní zboží, pak to dva týdny proclívat a pak poslat dopis, kolik mám zaplatit vyměřeného cla/daně a pak po dalším týdnu poslat balík. Cesta z USA 3-5 dnů, cesta z Prahy 30-40dnů. To jsem opruboval asi 6x (jednou ze Švýcarska, DSII). Ještě se mi nestalo, že by z prostoru mimo EU šlo nějaké zboží ke mě hladce, pokud má někdo jinou zkušenost, tak má bud z pekla štěstí, nebo známého celníka.

A do Prahy si to vyřídit osobně a dovědět se tam, že to ještě neproclili, že mám znovu přijet za týden, to jsem zkusil jednou a naposled.

Tak nevím, zda jsem já takový klikař, či Ty takový smolař. Za poslední dva roky jsem z USA hrubým odhadem přivezl asi 80 balíků v cenách 20-400 USD a ještě ani jednou se mi nestalo, že bych musel něco psát na celnici. V několika případech mi přišel balík na mou poštu zatížen clem, tzn. s dobírkovou složenkou přímo z celnice Praha 120. Bez zaplacení této složenky by mi pošta balík nevydala. Nikdy ovšem jsem nemusel komunikovat s celnicí přímo. Posíláš si to jako na fyzickou osobu, nebo nakupuješ jako OSVČ/firma?

Darth

Soukromá osoba - a nikdy mi to neposlali přímo, vždycky chtěli vědět, jestli je to soukromý/firemní balík (je pravda, že na své jméno jsem měl kdysi zaregistrovanou živnost, pochybuji, že by u každého adresáta procházeli živnosťáky). Potom, co to prohlášení pošlu (ať už se jedná o Lego, repliky mečů nebo komiksy), to pár týdnů proclívají a pak to pošlou buď přes poštu na dobírku, nebo mi pošlou dopis, kolik mám zaplatit na účet, pak týden dva čekají, až se jim to na účet připíše a pak mi to pošlou.

Proto raději objednávám z EU, když se tam nevyměřuje clo, tak to obvykle jde přímo (a přijde mi to domů na dobírku), i když ceny jsou z EU o dost vyšší. A z toho důvodu mi tenhle shop připadal docela fajn.

otaznik

Dopis od celníků mi přišel jen jednou, clo platím v cca 50% případů.

Mates

Citace od: banana.com kdy 31.01.2008, 21:19:02
Tak nevím, zda jsem já takový klikař, či Ty takový smolař. Za poslední dva roky jsem z USA hrubým odhadem přivezl asi 80 balíků v cenách 20-400 USD a ještě ani jednou se mi nestalo, že bych musel něco psát na celnici. V několika případech mi přišel balík na mou poštu zatížen clem, tzn. s dobírkovou složenkou přímo z celnice Praha 120. Bez zaplacení této složenky by mi pošta balík nevydala. Nikdy ovšem jsem nemusel komunikovat s celnicí přímo. Posíláš si to jako na fyzickou osobu, nebo nakupuješ jako OSVČ/firma?

Možná si hned všimnou komu je balíček určený a řeknou si... hmm, ten by se nám mohl pomstít, toho raději necháme bez daně :D >:D

Jarmila

Citace od: Mates kdy 01.02.2008, 19:34:12
Citace od: banana.com kdy 31.01.2008, 21:19:02
....... Nikdy ovšem jsem nemusel komunikovat s celnicí přímo. ......

Možná si hned všimnou komu je balíček určený a řeknou si... hmm, ten by se nám mohl pomstít, toho raději necháme bez daně :D >:D

Už to vidím v barvách a v uších to slyším: Kanál přijde na celnici, zeširoka se rozkročí, zapěje Kdož sú boží bojovníci a celníci zapomenou na clo ochormeni tou hrůzou.  ;D ;D ;D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Darth

Takže nové info o tomto prodejci - pro EU citizens nejen že přičítá 19% DPH, ale vyžaduje platbu v EURech. Vzhledem k tomu, že to nemá v oficiálních informacích, ani že neupozorňuje na kurz USD/EURo, bojím se že to bude nakonec značně nevýhodné (kurzy jako 0,80 Euro za dolar, kdy hodnota dolaru skončí na 21-22 Kč, to je zlodějina).

Takže i když to ze začátku vypadalo zajímavě (kvůli nižšímu poštovnému), teď se mi to jeví naopak.

otaznik

Citace od: Darth kdy 06.02.2008, 12:08:41
Takže nové info o tomto prodejci - pro EU citizens nejen že přičítá 19% DPH, ale vyžaduje platbu v EURech. Vzhledem k tomu, že to nemá v oficiálních informacích, ani že neupozorňuje na kurz USD/EURo, bojím se že to bude nakonec značně nevýhodné (kurzy jako 0,80 Euro za dolar, kdy hodnota dolaru skončí na 21-22 Kč, to je zlodějina).

Takže i když to ze začátku vypadalo zajímavě (kvůli nižšímu poštovnému), teď se mi to jeví naopak.

Pokud nemá apriori napsáno, že chce platit v EUR, poslal bych mu dolary.