(Vlastní) Hogwarts Castle

Založil Rever, 22.01.2008, 13:21:18

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Rever

Tak jsem se po dlouhé době pustil do většího projektu - do stavby bradavického hradu. Hrad by měl vypadat asi takto:



Ještě nevím jestli bude stát na skále, jelikož by to znamenalo sehnat několik tisíc šedých kostek. Každopádně stavba asi bude trvat delší dobu, poněvadž nemám tolik volného času, kolik bych potřeboval pro rychlou stavbu. V tomto vláknu budu prezentovat jednotlivé části stavby. Zatím jsem postavil hlavní halu (jídelnu):











Případné konstruktivní názory rád uvítám  ;), ale pouze k věci...

otaznik

Já bych se tu skálu alespoň snažil naznačit, tak nějak k té stavbě patří.
Pochopil jsem správně měřítko - LEGOLAND, tedy menší budovy než v reálu, ale pořád dostatečné, aby se uvnitř mohlo něco "dít" ?

Nede23

Pěkný, akorát bych měl výhradu k poměru mezi výškou a šířkou. Velká hala má totiž převažující výšku, kdežto šířka je přibližně třetinová. Ty máš tak polovinu. Já bych to teda buď zvýšil, nebo ubral šířku, s tím že střechu bych udělal z plates. Ale můžeš to nechat i tak jak to je, jenom kdybys to chtěl mít přesně podle předlohy ;). Těším se, jak se popereš s Nebelvírskou věží :)

ulrike

Mě se ta šířka jeví jako dobře zvolená, aji na úkor toho, že kdyby tam seděli postavičky tak by museli sedět objedno ke každému stolu.

otaznik

Citace od: ulrike kdy 23.01.2008, 19:33:56
Mě se ta šířka jeví jako dobře zvolená, aji na úkor toho, že kdyby tam seděli postavičky tak by museli sedět objedno ke každému stolu.

Pak je otázkou, jestli má být stavba na motivy HP nebo to má být model Hogwarts castle.

Rever

Včera jsem neměl čas, takže se k odpovědím dostávám až dnes:

To otaznik: Původně jsem chtěl tu stavbu realizovat, aby se co nejvíce blížila reálu, ale vzhledem k omezenému množství kostek (kostek není nikdy dost) jsem trochu ze svého požadavku slevil a postavil jsem tuto hlavní halu v přiměřeném měřítku, tj aby se dovnitř vešlo pár minifigů a aby to trochu odpovídalo "skutečnosti" - tj. vybavení vnitřního prostoru učitelským stolem a čtyřmi stoly pro čtyři koleje. Ostatní stavby budou stavěny v tomto měřítku. Stavba je samozřejmě na motivy HP o model se nepokouším, jelikož by to byl model podle filmu a má představa je trošku jiná, i když filmem určitě ovlivněná.

To Nede23: Nejedná se přesně o kopii modelu z filmu, jinak bych si musel pronajmout menší halu  ;D (vzhledem k velikosti minifigů z HP), odhaduji totiž, že do každé koleje bylo přijato asi deset studentů ročně. Je celkem 7 ročníků, což by znamenalo, že by se do té haly muselo vejít ke každému stolu 70 minifigů, což je dost. Nad nebelvírskou věží již přemýšlím a nebude to asi legrace, ale pokusím se..

To ulrike: Minifigové můžou u každého stolu stát z obou stran, jako v bufetu, i když se budou trochu tlačit, teď je vnitřní šířka hlavní haly 16 studů, původně jsem chtěl udělat stoly o šíři 4 study + lavice 2 study + průlez mezi lavicemi 2 study, což by bylo dohromady 44 studů a na to by mi už asi nevyzbyly díly, jenom na střechu jsem použil přes 300 dílů slope 45 2 x 2 Sand Green a ještě jsem si jich musel pár půjčit, další střechy už asi budou červené, těch mám nejvíc.