Jaké LEGO jste vy?

Založil eNTy, 15.01.2008, 10:11:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

eNTy

Včera jsem večer uvažoval, co je pro LEGO ta charakteristické, co způsobuje, že jsou touhle jednoduchou stavebnicí fascinovány a inspirovány miliony dětí a jejich rodičů.
Ta úžasná schopnost vzít malé nevýznamné kostičky a postavit něco velkého a úžasného. A tak mně napadlo, která z těch malých kostiček je pro mne ikonou LEGA?
Po ne zas tak dlouhém přemýšlení vám představuji svojí KOSTKU:

Brick 1x6 red

Není snadné říct proč zrovna tahle, tak nějak mi přijde, že má správnou velikost, poměr stran, je univerzální a jasně, že červená  :)

Tak se ptám, jaké LEGO jste vy?

otaznik

Symbolem LEGA je bezesporu brick 2 x 4. Tak se LEGO už dlouho prezentuje.

TomKQT

Citace od: otaznik kdy 15.01.2008, 12:08:16
Symbolem LEGA je bezesporu brick 2 x 4. Tak se LEGO už dlouho prezentuje.
Heh, právě jsem to chtěl napsat  ;D

Jinak - já nejsem žádné LEGO, já jsem člověk (doufám).
Ale jaksi nejsymboličtější pro mě jsou kostky (bricky) 1x2 a 1x1, asi jich mám nejvíc.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

***Banana.com

První se mi vybaví brick 2x4, marketingová kampaň TLC, kterou zmínil Otazník, má zjevně efekt. Tato asociace u mne trvá od roku 1984, kdy jsem dostal první Lego. Od té doby, když se řekne Lego, první mi naběhne brick 2x4.

linhi

No já bych to viděl také na 2x4 ,ale rozhodně nejsem lego - jsem člověk :-)

Jindroush

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

***Banana.com

Citace od: Jindroush kdy 15.01.2008, 12:51:31
Já sem určitě http://www.peeron.com/inv/parts/4733

;)

Ze všech stran dutej?  :o ;D >:D

To já se nejvíce blížím tomuto dílu

Skyder

Citace

To já se nejvíce blížím tomuto dílu
To bolo dobre ;D... No ja neviem, pre mna je pre lego charakteristicky minifig, neviem preco... o nejakom bricku som este neuvazoval... ::)
Skyder

Lord.obiv

No mě se také hned vybaví 2x4 sice ani nevím proč ??? a ani sem nad tym nepřemýšlel ::). Možná je to tým že mi to nejvíce k tomu pasuje protože je to jedna ze základních kostek.
Budiž LEGO

Colonel32

MwK

Zaujímavá téma... ;D
Ale jednoznačný vítaz je už spomínaný - brick 2 x 4 a premna v červenej farbe,asi moja prvá kocka ktorú som držal zo systemu... ::)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

betakaroten

Pro mě je jedním ze symbolů Lega (v červené).

marty75p

Ja zase nevim proc ale vybavim si plate 2x10 ;)

ulrike

Mě asi lego kůň... ;)

smiky

Pro mě je to určitě 2x4  (v bílé barvě)

Jose

Mě se teda spíš vybavuje 1x2 Light Gray brick. Taková klasická kostička pro stavění...

descale

Pro mě je symbol Lega jednoznačně red brick 2x4

Marťan

Pro mě je jednoznačně symbolem royal erb, jak jinak...  (moje první lego a taky jediné téma, které sbírám....)

Radimm

Citace od: Lord.obiv kdy 21.01.2008, 20:20:57
No mě se také hned vybaví 2x4 sice ani nevím proč ??? a ani sem nad tym nepřemýšlel ::). Možná je to tým že mi to nejvíce k tomu pasuje protože je to jedna ze základních kostek.

Myslím, že to bude tím, že poměrem jejích stran se z lego kostek nejvíce blíží klasické plné cihle (290/140/65)
A také poměr stran 1 : 2  je blízko oku lahodícímu zlatému řezu.
Apropo jestli je tady přítomen nějaký psycholog (nebo psychiatr :)) zajímavé by bylo založit a vyhodnotit téma : Z jakého lega stavíš, takový jsi.  ;D

Petrjr

Citace od: Radimm kdy 26.03.2008, 13:11:26
... zajímavé by bylo založit a vyhodnotit téma : Z jakého lega stavíš, takový jsi.
božínku, pusinko, to určitě nebude odpovídat

;D

MiP

Já sice Lego nejsem  ;), ale symbolem je pro mě, stejně jako pro značnou část lidí,  brick 2*4 v nějaké základní barvě. Osobně ale tyto kostky nemám rád  ;)
-------------------------------------------------------
MiP http://www.mipovo.cz - MiPova nabídka setů a dílů http://www.bricklink.com/store.asp?p=mip - BL shop MIPOVO

Shi-So

U me je to stary klasicky Space minifig s jednoduchou helmou :D

buf91

2x4 v červené je pro mě jasnou volbou.
Můj blog... http://buf91.blog.cz

jida

U mě jednoznačně kostka 1x4 v šedé.

nesquick

Pro mě asi jako pro většinu 2x4 v červené  ;)

tomasus

Vzhledem k tomu že ani jednu červenou 2x4 (:D) nemám volím "Brick 1 x 4 with Danger Stripes with White Background Pattern" ve žluté , co já se s ní nahrál na uzávěrku silnice...  ;D
V životě mi chybí jen jedna věc - IGNORE LIST !
SW sety/figy  3/7 :) (doufám že na to neni licence)

Blake

Taky si představím brick 2x4 v červené. Řekl bych, že je nás tu většina.

Petrjr

Když to tak poslouchám, většina nejsem.

Brick 1 x 4, modrá

Šejmus

Fool of a Took!

tazzy

Jelikoz prvni dva LEGO sety, ktere jsem dostal byly z vetsi casti cervene (730 a 735), tak asi cerveny brick 1x4