kolejiště na půdě (POZOR použito modifikací LEGO dílů)

Založil mirek, 14.01.2008, 10:19:59

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 6 Hosté prohlíží toto téma.

mirek

Výměnou motorku jsem docílil plné intenzity osvětlení ohniště a pomalého otáčení vodního kola.

mirek

Postup prací na LEGO setu 21341

mirek

Obrázek k volnému použití pro přání Vašim přátelům.
SORRY, trochu jsem si hrál...

milanv

Připomnělo mi to historku Marka Ebena, jak přemýšleli, co si ve svém věku dají za dárek k Valentýnu a pak šli společně na kolonoskopii :)
Pán na Žlutém hradě

mirek

Dnes mi došlo poštou ... minitiody.

fulda

he he - máš docela "velké" slovo "mini". Velikost 0402 je v milimetrech cca 1×0.5mm
Namátkou TADY
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

mirek

Citace od: fulda kdy 14.01.2025, 15:42:56he he - máš docela "velké" slovo "mini". Velikost 0402 je v milimetrech cca 1×0.5mm
Namátkou TADY

Ano, trefil jsi hřebíček na hlavičku ...

mirek

Video, které jsem tady zveřejnil 24.prosince vidělo 37 tisíc sledujících.
Video natočil profík, spolužák našeho Filipa, Bruno Ulbert. Byl to dárek pod stromeček.

Mezi sledujícími YouTube byli i kameramani POZORVLAK.cz, kteří dnes "řádili" také
na kolejišti.

mirek

Stavba setu dokončena. Čeká mne ještě přidání jedné sady osvětlení.

fulda

Když koukám na ten kouř z komína, tak tě musím upozornět na TENHLE model. Extra vhodný pro každého epileptika.
Za pravopisné chyby v této zprávě může moje učitelka češtiny.

mirek

Citace od: fulda kdy 16.01.2025, 12:43:01Když koukám na ten kouř z komína, tak tě musím upozornět na TENHLE model. Extra vhodný pro každého epileptika.

fulda neboj, elektrifikace ještě pokračuje. Použiji svoje zásoby.

mirek

Představuji počítač, na kterém vyrostla celá naše rodina. Kluci ... své počítačové firmy, já šéf výpočetního oddělení ČOI Praha a žena nám zajišťovala dokonalý servis...
Stále si hrajeme ...

mirek

Připravuji se na první letošní výstavy...

mirek

Vzpomínka na Skaerbaek 2018...

mirek

Nové focení s Milkou.

mirek

Návštěva na kolejích a následná radost doma ...

mirek

TUZEX ... pro mladší ... Za socializmu se v Československu prodávalo zboží z dovozu, tedy i LEGO za BONY (poukázky) v prodejnách TUZEX.

mirek

mirek

Transport na výstavy ...

mirek

Focení jen tak pro radost ...

mirek

Žena a květina ...

mirek

Foto z první letošní výstavy v Plzni posloužilo jako prezentace kolekce vlakových
diorámat pro výstavy v roce 2025. Ověřil jsem si, že se do auta vše vejde.

mirek

mirek

... i takto může vypadat  zaizolovaný zteřelý 9V kabel před opravou.
Stará LEGO gumová izolace se neuvěřitelně drolí.

mirek

Abeceda pro děti ...

mirek

Pokračování abecedy ...

mirek

Ve světě je plno jiných kostek ...

otaznik

Jak jsi spokojený s kvalitou dílů? Někde v recenzi jsem četl, že kostičky jsou dost poškrábané a průhledné díly moc průhledné nejsou.

mirek

Citace od: otaznik kdy 16.02.2025, 18:15:41Jak jsi spokojený s kvalitou dílů? Někde v recenzi jsem četl, že kostičky jsou dost poškrábané a průhledné díly moc průhledné nejsou.
Spokojený jsem velice. S poškrábanými ani neprůhlednými kostkami jsem se nesetkal.
Jediná výtka a to je jen můj pocit, je že se kostky spojují velkou silou ... asi stárnu
a už té síly není tolik.

peki

Citace od: otaznik kdy 16.02.2025, 18:15:41Jak jsi spokojený s kvalitou dílů? Někde v recenzi jsem četl, že kostičky jsou dost poškrábané a průhledné díly moc průhledné nejsou.

Tohle jsem Mirkovi doporučil :) Zaujali mne fotky na netu, tak jsem napsal ježíškovi.
Balení
- krabice napěchovaná až po okraj, samolepky v manuálu nebo podloženy kartónem
- kostky baleny v igelitových pytlíkách s čísly. Velký pytel obsahuje menší očíslované pytlíky)

Kostky
- nepoškrábané, průhledné jsou opravdu průhledné, drží
- co je problém některé kostky např. plate 1x1 jdou od sebe špatně rozebírat. Mně to nevadí stavěl jsem na poličku

Manuál
- přehledný
- rozdíl od Lega dílek se study má k sobě kolmice která ukazuje kam přesně dílek přicvaknout (neruší to pomáhá to)

Stavba
- mám 3 vlaky, jedná se o 8 stud vlaky, které mají i propracovaný interiér (lokomotivy mají motor, který je mapř. připojený kardanem k podvozku který je nepohyblivý)
- každý model obsahuje velmi důstojný podstavec (zde jeřáb u dalších 2 vlaků trolej a kulisa pozadí)
- co by jsem vytknul u této nákladní lokomotivy jsou velké samolepky, ta skříň se dala řešit i jinak stavebně. Zase je to cena za to že je snadno odejmutelná a je vidět na vnitřek lokomotivy.
- stavění náprav zde bylo hodně zajímavé "mocování"

Cena každá se 3 lokomotiv se dala pořídit do 2 400 Kč před vánocemi. Nešlo o žádnou kopii LEgo setu. K otestovaní jsem se uchýlil pro načerpání inspirace stavění 8 studových vlaků jako propracovanější model na výstavu a ze zvědavosti. A také absencí podobných setů (s vlakovou tématikou) u LEGO.

Moje spokojenost ?
dávám 10 z 10