Hurá do Legolandu

Založil Dickie, 07.01.2008, 01:53:32

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Dickie

Ceterum autem censeo Carthaginem delendam esse.

Holkamodrooká

No, tak to s rodinkou raději pojedeme po zemi, a za rozdíl v ceně si koupíme nějaké to Lego... ;D
Jedinečný Absolutně Nezničitelný Inteligentní Cizinec na Kastraci Agentů

***Banana.com

Citace od: Holkamodrooká kdy 07.01.2008, 16:34:58
No, tak to s rodinkou raději pojedeme po zemi, a za rozdíl v ceně si koupíme nějaké to Lego... ;D

No pokud dobře počítám, tak bez započtení případných slev 4 letenky v obou směrech vyjdou 4x61x2 = 488 Eur = 12932,- Kč.
Autem je to do Billundu ode mne z ČB 1068 km. Při průměrné spotřebě 10 l / 100 km (při trochu svižnější jízdě, sice mohu jet i za 6,5 l, ale to bych musel dodržovat předpisy :P ) je to 107 litrů benzínu za jednu cestu, 214 litrů benzínu za dvě cesty. Průměrnou cenu s ohledem na to, že většina tankování se odehraje v západní Evropě za Eura, mohu směle kalkulovat 38 Kč / litr. Jen PHM tedy stojí 8132,- Kč. Vezmu-li u soukromého auta amortizaci 3,3 Kč / km, kterou bych fakturoval v případě užití auta ke služební cestě, je to dalších 7048,- Kč, a rázem jsem na 15180,- Kč, s opruzem v zácpách, 20 hodin v autě....
Započtu-li za porušení rychlosti úplatek 500,- Kč českým dopravákům, pokutu 100 Euro německým či dánským, tak se dostanu na ještě úplně jiná čísla. >:D

Jednoznačně z toho vyplývá, že cesta autem je výhodná jen zdánlivě, navíc pro plně obsazené auto. Pro dva či tři lidi je lepší sednout na samoljot a paletěli.... ;D

Holkamodrooká

Citace od: banana.com kdy 07.01.2008, 16:50:21

Jednoznačně z toho vyplývá, že cesta autem je výhodná jen zdánlivě, navíc pro plně obsazené auto. Pro dva či tři lidi je lepší sednout na samoljot a paletěli.... ;D

No, 1:0 pro tebe, ale jenom proto, že se mi nechce počítat ten rozdíl v litrech, který by vznikl jízdou podle předpisů a tudíž propastný rozdíl mezi mými a tvými pokutami a úplatky a bla bla bla... došla mi slova.  ;D

***Banana.com

Citace od: Holkamodrooká kdy 07.01.2008, 18:45:37
Citace od: banana.com kdy 07.01.2008, 16:50:21

No, 1:0 pro tebe, ale jenom proto, že se mi nechce počítat ten rozdíl v litrech, který by vznikl jízdou podle předpisů a tudíž propastný rozdíl mezi mými a tvými pokutami a úplatky a bla bla bla... došla mi slova.  ;D

OK. Při spotřebě 6,5 celková spotřeba PHM 138,84 litru x 38 Kč / l = 5276,- Kč.  Fixní amortizace 7048,-. Celkem 12323,-.  Ušetříš 609,- Kč, v případě, že pojedou nejméně 4 osoby. Pojedou-li tři, už tratíš. Celou dobu pojedeš tak 70 km/h, po dálnici 110 km/h. Naučíš se gesta přibližně znamenající "zas...ná brzdo" v podání tří různých zemí. Celkově v autě nestrávíš 20 hodin, ale 30 hodin....a za těch ušetřených 600,- Ti dají věnec na hrob, až Tě po návratu domů z té cesty vzteky trefí... ;D

Holkamodrooká

Citace od: banana.com kdy 07.01.2008, 18:57:58
Naučíš se gesta přibližně znamenající "zas...ná brzdo" v podání tří různých zemí. Celkově v autě nestrávíš 20 hodin, ale 30 hodin....a za těch ušetřených 600,- Ti dají věnec na hrob, až Tě po návratu domů z té cesty vzteky trefí... ;D

Tak jóóó, 2:0.  :-X Jinak zásobu gest mám celkem slušnou, sama neřídím, ale manžel je skvělý učitel. Včerejší cesta ve vánici z Jablonce na Prahu byla obzvláště naučná... ;)

marty75p

Byl jste uz nekdo v legolandu v Berline?

Ravenhorn

Nejlepší je jet do Legolandu do Německa, pokuď někdo chce autem. Do dánského se vyplatí rozhodně nejvíc autobusem. (možná letadlem).
Berlín co jsem četl je uzavřeným pod střechou.

Chci v květnu nebo červnu do Německého zajet, ale nejspíše od cestovní kanceláře. (Nemám nikoho kdo by tam autem jel). :-)
Castle, Pirates a Star Wars.

linhi

Můžeme udělat Kostky zájezd :-)

***Banana.com

Nechci Vám brát iluze, ale v Berlíně by jste Legoland hledali marně.... ::). Zkuste to poněkud více na jih

peter

Citace od: banana.com kdy 01.02.2008, 09:11:23
Nechci Vám brát iluze, ale v Berlíně by jste Legoland hledali marně.... ::). Zkuste to poněkud více na jih

Pleteš se, v Berlíně je totiž něco jako Legoland - Legoland Discovery Centre. Je to sice menší ale i tak to může být zajímavé. Co jsem na to už kdysi koukal, tak mě zaujal Berlínský motiv, který se mění podle denní doby (noc/den)
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

***Banana.com

Citace od: peter kdy 01.02.2008, 09:19:45
Pleteš se, v Berlíně je totiž něco jako Legoland - Legoland Discovery Centre. Je to sice menší ale i tak to může být zajímavé. Co jsem na to už kdysi koukal, tak mě zaujal Berlínský motiv, který se mění podle denní doby (noc/den)

O tom vím, ale to je jak sám píšeš "něco jako", nikoliv Legoland...pokud bych měl volit kam jet, jedu do Günzburgu, i když u mně je to dané i tím, že ho mám o něco blíže..Plánuji cestu někdy v letních měsících tak na 2-4 dny..

Ravenhorn

Nj Berlín je takovej miniLegoland pod zavřenou střechou. Takže radši pojedu do Günzburgu.

:-)
Castle, Pirates a Star Wars.