Colossal Castle Contest V

Založil marian20, 30.10.2007, 11:00:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

marian20

Po roku je tu opäť Colossal Castle Contest V.

Pravidlá ostávajú tie isté, v skratke:
Každý účastník môže poslať až 2 MOCy do každej kategórie. Pre každý MOC je limit 3 fotiek, nie väčších ako 800 x 600 pixelov. Do súťaže nemôžu byť zaradené MOCy zverejnené pred 1. Novembrom 2007. Každý MOC sa musí zmestiť na dve spojené 32x32 baseplates alebo menšie, môžete použiť aj jednu 48x48 baseplate. Toto obmedzenie neplatí pre poslednú kategóriu-Iné MOCy.

Hodnotenie:
Kreativita – 3 body
Hrateľnosť – 4 body
Detaily – 3 body

Súťaž začína vo Štvrtok, 1. Novembra 2007, a končí 31. Decembra 2007. Víťazi budú vyhlásení v Stredu, 16. Januára 2008.

Čo sa výrazne zmenilo, sú kategórie:
1.) Stredoveká legenda

Postav scénu znázorňujúcu/zachytávajúcu stredovekú legendu. Napr. Kráľa Artuša, Beowulfa, Rolanda, Ivanhoea, Robina Hooda, Lancelota, Tristana a Isoldu atď. MOC by mal znázorňovať nielen legendárnu postavu, ale aj okolie zachytené v legende. Výjav by mal byť väčší ako vignetta (8x8,resp. 16x16 studov). Môže ísť aj o miestnu legendu, treba však pripojiť stručný popis o čo ide.

2.) Festivaly a oslavy

Postav stredovekú oslavu/festival. Napr. May Day festival, žňe, turnaj, korunováciu, svadbu atď.

3.) Opevnenie

Posilni tvoje mesto, hrad, alebo kláštor opevnením. Urob minimálne jednu fotku pred pridaním opevnenia a jednu počas alebo po ukončení opevňovacích prác.

4.) Obchod a priemysel

Postav budovu alebo výjav zameraný na priemysel v stredoveku. Napr. soľnú baňu, staviteľa lodí, garbiara, vodný mlyn, veterný mlyn atď.

5.) Stredoveké dobrodružstvo

Putovanie cez cudzie krajiny za úspešným splnením misie/cieľa. napr. námorné expedície, expedície po súši, karavány alebo náboženské výpravy.

6.) Historická udalosť

Postav historickú udalosť. Napr. potopenie španielskej Armady (flotily), proces s Joan D´Arc, dopadnutie Guya Fawkesa, korunovácia Karola Veľkého, pád Babylonu, spísanie Magny Carty Libertatum atď.

7.) Hradné priestory

Postav dva alebo viac vzájomne prepojených hradných miestností/priestorov, vrátane nábytku, dekorácií, doplnkov a obyvateľov. Môže ísť o exteriéry alebo interiéry. Ak to bude exteriér, musia byť pripojené na hradnú stenu. Steny musia byť vnútri povolených rozmerov, nesmú ich presahovať. Vyžaduje sa jedna alebo viac stien pozdĺž každého priestoru. napr. môže ísť o vežu, nádvorie, prístav, stajne, kuchyňu, kasárne.

8.) Stredoveká farma

Postav stredovekú farmu, zahrnuté by mali byť- minimálne jedna farmárska budova, dopravný prostriedok, farmári, náradie, zvieratá a políčko s úrodou.
Ešte bude upresnené či MOC musí mať všetky tieto veci, alebo stačí, ak len niektoré z nich. Takže MOC ich nemusí obsahovať všetky, avšak čím viac ich tam bude, tým bude väčšia šanca na úspech.

9.) Iné MOCy

Ak tvoj MOC nespadá do žiadnej inej kategórie, pošli ho sem.

Súťažiaci, ktorí sa zapoja aspoň do šiestich kategórií, zaradia sa aj do boja o titul Master Builder; ten získa súťažiaci s najvyšším celkovým skóre po spriemerovaní bodov.
Ceny k jednotlivým kategóriám tu

weiter, weiter ins Verderben, wir mussen leben bis wir sterben...

Colonel32

Koukam na ty ceny, a nejvice se mi libi pouzita 6060 za 2) Festival,  ale mozna je to tim, ze je US only, ale v US to asi tak neberou.

co me ale opravdu zarazilo, je novej 6039, ktery pry venovalo samo lego. Znamena to, ze ho vyndali z vaultu?

marian20

Citace od: Colonel32 kdy 30.10.2007, 12:24:51

co me ale opravdu zarazilo, je novej 6039, ktery pry venovalo samo lego. Znamena to, ze ho vyndali z vaultu?

To je omyl, ide o Used set, písali to na fóre.

marian20

Malá inšpirácia a možno aj zárodok česko-slovenskej stávky?  >:D
Poľský Lugpol a portugalskí Afolovia uzavreli stávku, podrobnejšie tu a tu o lepšie umiestnenie v CCC V.

Jindroush

Nějak jsem to moc nesledoval, jak se umístili loni?
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

marian20

Tu je rubrika, v ktorej admin z CC detailnejšie rozoberá súťaž, minulý ročník nájdeš tu, sú tam aj, aspoň podľa mena, Poľské MOCy spomenuté, z Portugalcov neviem kto tam je, okrem manželov Baixinhovcov nepoznám nikoho.

stambi

jak moc mají být sety LEGO-PURE? třeba nemám dost dlouhá pádla a chci použít špejle... hm?

Jindroush

Citace od: stambi kdy 15.11.2007, 20:05:30
jak moc mají být sety LEGO-PURE? třeba nemám dost dlouhá pádla a chci použít špejle... hm?

Zrovna tohle jde řešit pure-lego flex tubes, ni?

marian20

Citace od: stambi kdy 15.11.2007, 20:05:30

Jediné prípustné non Lego diely sú zbrane a nálepky na torzá, v kategórii farma aj zvieratá z Brickforge. Viac tu:

"Custom stickers may be used for minifigure torsos, shields, and flags. You may use custom weapons only in the Medieval Legend and Miscellaneous categories. Brick built, custom, and LEGO animals can be used in the Medieval Farm Category. "

stambi

ok, půjčíte mi někdo na pár fotek 37 dlouhých pádel nebo flextrubiček? štambi

Jonas

Na Brickshelfu už se začínají objevovat zajímavé příspěvky do soutěže. Mě osobně zatím nejvíce zaujal "Plzeňský pivovar".
Jonas - Můj Brickshelf

marian20

mne sa zatiaľ najviac pozdáva Crown Manor od Darkspawn-a:

Nede23

Já teda nevím, ale Crown manor jsem zatím v žádné kategorii neviděl. Jenom je tam "o tom, někde, s někým" rozhovor.

marian20

Citace od: Nede23 kdy 03.12.2007, 17:58:39
Já teda nevím, ale Crown manor jsem zatím v žádné kategorii neviděl. Jenom je tam "o tom, někde, s někým" rozhovor.

Písal o tom na fóre: tu. Je to do Miscellaneous kategórie, jedinej, kam to môže poslať kvôli rozmerom.

Nede23

Jo to je ono. Předtím jsem si nevšiml toho, že to chce taky poslat do CCCV. Akorát nevím jestli je v pořádku, že to ještě před odesláním zveřejnil na fóře. Někde se  to tam už řešilo. Ale to není moje věc  :) ;)

gearcs

Je škoda, že někteří stavitelé své výtvory do CCCV nepošlou. Třeba tahle stavba http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=286443 je nádherná a myslím, že by měla velkou šanci na výhru.

zakm

Škoda to síce je ,ale myslím že to bolo už postavené a zverejnené ešte pred súťažou a tie MOCy potom nie sú povolené.
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

gearcs

Citace od: zakm kdy 07.12.2007, 14:47:19
Škoda to síce je ,ale myslím že to bolo už postavené a zverejnené ešte pred súťažou a tie MOCy potom nie sú povolené.
Já myslím, že to bylo zveřejněné až v listopadu, ale můžu se mýlit.
Do soutěže jsem posílal stavbu do Trade and Industry, chtěl jsem vyhrát Trpasličí důl, ale teď už ho mám doma, díky jednomu super prodejci a tak už po tom zas tolik nebažím. Uvidíme

Nede23

Citace od: gearcs kdy 10.12.2007, 13:14:39
Já myslím, že to bylo zveřejněné až v listopadu, ale můžu se mýlit.
Do soutěže jsem posílal stavbu do Trade and Industry, chtěl jsem vyhrát Trpasličí důl, ale teď už ho mám doma, díky jednomu super prodejci a tak už po tom zas tolik nebažím. Uvidíme

Taky bych to chtěl vyhrát, něco sice pošlu, ale nedělám si moc velký ambice. Když už teda jeden máš a třeba bys vyhrál ještě jeden, neprodal bys mi ho?  ;) ;D ;D >:D

Šejmus

Když už jeden máš tak udělej recenzi...
Fool of a Took!

gearcs

Udělám recenzi, ale až na Vánoce, protože je to tak pěkný set, že jsem si ho nechal pod stromek ;D
Jinak už je v prodeji na www.morelega.cz, akorát teď žádný nemají skladem. Tak si hlídejte dodávky, ať ho máte co nejdřív!
Nemá cenu uvažovat, jestli bych ho prodal, páč jsem ještě nic nevyhrál ;D

stambi

chystám se dodělat pár MOCů pro CCCV, mrkněte na preview http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=289797 a poraďte co ještě vylepšit, třeba to stihnu, jedna věc je hodně rozdělaná: zajímá mě, jesli vám kráva připadá jako kráva, koza jako koza nebo jestli mají být víc strakaté, či černé a tak... štambi

Aki

Ty jo, ten pakůň je skvělý.  :o :D

Skyder

Pozrite tu galeriu-fig na strome vizera ako keby mal na hlave pneumatiku..

Stvarnenie kravy ani kozy sa mi moc nepaci, ked tak by som bol radsej za custom. Ale snaha sa ceni  8)
Skyder

Jindroush

Mě teda ten kůň s černým pytlem na hlavě připadal jako kůň s černým pytlem na hlavě. Nejsem si jist, jestli je to to, co jsi chtěl slyšet  8)

Nede23

Problém je v tom, že kráva má mnohem kratší nehy než kůň a celkově je jinak stavěná. Proto z toho vyšlo to co vyšlo. Já bych ji postavil normálně z kostek. Koza vypadá pěkně, ale ne moc jako koza ;) ;D. Tady nevím co poradit, možná bych udělal všechny nohy jedním způsobem, aby to bylo... celistvé? Prostě to trochu vypadá jako mutant :).

Jinak loď je povedená, přidal bych zábradlí a nějaký detaily pro oživení. Ať to není jen trup. A ta pneumatika u toho borca na stromě je super ;), to bude nějakej mongol nebo něco takovýho, ne?

jvucka

Citace od: stambi kdy 13.12.2007, 14:53:14
chystám se dodělat pár MOCů pro CCCV, mrkněte na preview http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=289797 a poraďte co ještě vylepšit, třeba to stihnu, jedna věc je hodně rozdělaná: zajímá mě, jesli vám kráva připadá jako kráva, koza jako koza nebo jestli mají být víc strakaté, či černé a tak... štambi

Pneumatika na hlavě je náhodou dobrá. Povedla se krásná tatarská čepice! Udělej jich víc, pár správných rekvizit a máme novou legovou armádu.
Ale proč má ten chlapík na koni v ruce erpégéčko, to mi není jasné - není to anachronizmus?

stambi

mongol na stromě je Slavík loupežník (pneumatika není původní nápad, já jen přidal na tu papachu pérko) a to pod ním Ilja Muromec (palice je ze železa), mě se kráva zdála taková správně býkovitá, jen jsem si říkal, jesli by neměla bejt monochromatická, ale kozu škrtám z koželužny úplně, zkusím popřemýšlet o nějakých detailech na triéru... š.

marian20

Tak už tu máme výsledky.
Celkovo sme obhájili Akiho  2 honorable mentions z minulého roku, tentokrát v kategórii Trade and Industry gearcs s Old Pilsen Royal Brewery a ja s farmou. Dúfam, že budúci ročník bude s hojnejšou účasťou československých Afolov  ;).

Colonel32

se svym stavebnim stylem zatim bohuzel nemam sanci na CCC prorazit.