7991 - Garbage truck

Založil niessnet, 11.10.2007, 19:31:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

niessnet

Při příležitosti 30% slevy v Intersparu jsem zakoupil toto popelářské vozidlo ve Štěrboholích za krásných 300,- Kč (i se slevou). O tento set jsem měl zájem ihned, jakmile jsem se o něm dozvěděl, takže když jsem v neděli večer v regálu zmerčil poslední kus, bral jsem to, jako osudové setkání.  ;D
Kukavůz mě nadchnul už při pohledu na krabici a musím konstatovat, že po jeho sestavení mě nezklamal.
Nyní několik technických informací:
-jedná se o set č. 7991
-počet dílků: 206
-obsahuje jednoho minifiga
-počet samostatně sestavitelných částí:3 (ve dvou návodech)
-počet nálepek: 6
-jako příslušenství k minifigovi set obsahuje lopatu, koště a vozík (rudl)
-délka vozidla: 18cm (22 studů)
-šířka vozidla: 5,5cm (6 studů)
-výška vozidla: 8,5cm

Kdo by očekával, že se na něj po rozbalení krabice vyvalí dánský vzduch, je na omylu. Luft je totiž přibalen až v sáčcích, zejména v jednom ze sáčků očíslovaných dvojkou.
Stavba začíná sestavením podvozku s kabinou řidiče. Podvozku není snad ani co vytknout. Kabina je v podstatě totožná s kabinou podobných setů (hasičský vůz 7239 či vysokozdvižná plošina ze setu 7945 ), takže bych měl opět poznámku ohledně absence dveří  :-\. Od mala jsem měl rád veškeré páčky, dvířka, střešní okna a vůbec cokoli, co se nějak pohybovalo, proto by mě zajímaly důvody toho, proč dveře z LEGO setů úplně zmizely (snad kvůli úspoře  ???).
Další kosmetickou vadou jsou podle mě výfuky, které drží pouze ve spodní části kabiny, tím pádem se s nimi dá volně pohybovat do stran. Uvítal bych, kdyby byly upevněny ještě alespoň v jednom místě.
Na přední masce je možné si povšimnout dvou řad žlutých reflektorů/směrovek. Alespoň jeden pár by podle mne mohl být průhledný, aby se tak odlišily reflektory od blinkrů.
Poslední drobnou výtku bych měl k majákům na střeše, které jsou podle mě ve střeše moc utopené (při čelním pohledu nejsou vidět vůbec).
Druhá a třetí samostatně sestavitelná část utváří výklopný nákladový prostor a stupínek pro potenciální další dva popeláře.
Nákladový prostor je vcelku velký, odpadu se do něj vejde požehnaně (mimochodem set obsahuje několik hnědých, černých a tan 1x1 round plates, jakožto odpadky). Na zadní část se kloubovými plackami přicvakne stupínek pro popeláře se zvedákem pro popelnici. Onen samotný zvedák (vytvořen pomocí Minifig Mechanical Arm ) na popelnici mě překvapil, je to jednoduché a účinné řešení, které navíc ušetřilo místo právě na stupínku pro další popeláře.
Také mě zaujalo umístění vozíku na popelnice, které se nachází na přední části střechy úložného prostoru. Není sice úplně nejobvyklejší, ale jinam by se rudl holt nevešel.
Celkově se mi vůz líbí, s koupí jsem spokojen a dokonce mi ani tolik nevadí nálepky (asi jsem si po zhruba 17 letech sbírání Lega už zvykl). Proto ještě pro letošek uvažuji o přikoupení míchačky.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

Skyder

Pekny. Mne sa strasne paci, avsak zatial som sa akosi nepremohol kupit si ho. Bohuzial. Takze zo mna tecie zavist!!!  >:D
Skyder

TomKQT

To už se i v tak malých setech číslují sáčky? Ty dnešní děti asi opravdu nemají dostatek trpělivosti  :P

Citace od: niessnet kdy 11.10.2007, 19:31:10
Celkově se mi vůz líbí, s koupí jsem spokojen a dokonce mi ani tolik nevadí nálepky (asi jsem si po zhruba 17 letech sbírání Lega už zvykl).

Mi nedávno došlo, že ony tak kritizované nálepky jsou vlastně vynikající řešení. Další možnosti jsou totiž
a) mít kostky bez obrázků - horší design daného setu
b) mít obrázky natištěny "natvrdo" - omezenost kostky na použití v dalších stavbách
Nálepka dává možnost volby  ;)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Skyder

Citace od: TomKQT kdy 11.10.2007, 20:42:45
To už se i v tak malých setech číslují sáčky? Ty dnešní děti asi opravdu nemají dostatek trpělivosti  :P

Citace od: niessnet kdy 11.10.2007, 19:31:10
Celkově se mi vůz líbí, s koupí jsem spokojen a dokonce mi ani tolik nevadí nálepky (asi jsem si po zhruba 17 letech sbírání Lega už zvykl).

Mi nedávno došlo, že ony tak kritizované nálepky jsou vlastně vynikající řešení. Další možnosti jsou totiž
b) mít obrázky natištěny "natvrdo" - omezenost kostky na použití v dalších stavbách
To je pravda ale on z pohladu zberatela a stavitela nepotrebuje viacucelove kocky. Ale zase podla mna nalepky dlhsie vydrzia. Aspon mne. "Potistene kostky" sa mi vacsinou poskriabu pri kontakte s inym LEGOm. Co vy na to?
Skyder

MwK

Lol! ;D
Ale je to pravda!Kedysi si ani plánik nemal kompletný ;) a teraz už aj toto zlachčia! ;D
Len aby dačo také začali robit aj v licencovyných setoch... :P

No je tu aj tretia,drahšia volba : Kúpit si to dva krát a mat jedny kocky z nálepkami a jedny bez.... ::) >:D

Inak táto téma ma asi donuti kúpit si tento set,lebo už od mala ma fascinovali smetiarky...
Ako asi pat ročný som vždy bol nalepený na okne ked brali smeti...už ma to prešlo ;D ale tento set mi to velmi pripomína! ;)
Dik za recenziu!

EDIT :
Citace od: Skyder kdy 11.10.2007, 20:47:01
To je pravda ale on z pohladu zberatela a stavitela nepotrebuje viacucelove kocky. Ale zase podla mna nalepky dlhsie vydrzia. Aspon mne. "Potistene kostky" sa mi vacsinou poskriabu pri kontakte s inym LEGOm. Co vy na to?
No vlaste áno vydržia,ale pri vačších setoch ako Sail Barage je dost fuška polepit to...
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

niessnet

O/T: Měl jsem rád spíš potisky, protože jsem nikdy neměl trpělivost ty nálepky lepit a dost často se mi to nepovedlo. Dneska už si dávám pozor.
Je ale pravda, že vhodná nálepka tomu dodá trochu života (třeba SPZ na náraznících nebo firemní loga atd.). Ovšem nejhorší je, pokud se jedna nálepka lepí na dvě a více kostek.
Co se týká trvanlivosti, tak podle mě jsou na tom lépe potisky. Nálepky totiž časem popraskají a jaksi se rozloží na prvočinitele  :-\ Pro všechny případy si je alespoň fotím (i když by to chtělo spíš oskenovat), abych si případně vytvořil kopii, až se mi jednou originály rozpadnou. Rozhodně nebudu aršík nenalepených nálepek schovávat do smrti.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman