Light Gray vs Light Bluish Gray

Založil Frco, 06.10.2007, 20:33:19

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Frco

Mohol by niekto pls nafotit ak ma nejako detailne jeden dielik v light gray a ten isty aj v Light Bluish Gray? Chcem vediet ci je tam nejaky velky farebny rozdiel, lebo idem kupovat z BL nejake diely a ta Light Bluish Gray sa mi zda dost lacna v porovnani s light gray.

otaznik

Někde si kup za stovku novej malej set a můžeš to porovnat sám. Případně se jen trošku zasnaž a zkus hledat na BS, tam je srovnání těchto barev plno.

betakaroten

Rozdíl hodně závisí na osvětlení. Pod některým druhem zářivky to přímo bije do očí, v jiném světle se to téměř nedá poznat. Samozřejmě nemám v hlavě tabulku chromatičnosti osvětlení -> okometrická zkouška nutná. ;D

Petrjr

A pro porovnání na počítači pochopitelně také zatraceně záleží na kvalitě barevné kalibrace monitoru.

Jinak barvy m.j. zde, šedé jsou celkem blízko sebe.

TomKQT

Když dám Light Grey kostku vedle nějakých Light Bluish Grey, tak mi připadá, jako by byla stará, opotřebená, prostě - "zašlá". (Mluvím o té Light Grey.)
Ta Bluish je jaksi živější, jasnější. Mi (asi jsem výjimka) se líbí více. A to přesto, že mám doma 23 setů z dob kdy byly jen Light Grey.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

matny

Citace od: TomKQT kdy 17.10.2007, 09:07:11
Když dám Light Grey kostku vedle nějakých Light Bluish Grey, tak mi připadá, jako by byla stará, opotřebená, prostě - "zašlá". Ta Bluish je jaksi živější, jasnější...

Podobný pocit pri porovnávaní Light Gray versus Light Bluish Gray za denného svetla som mal aj ja - mňe však narozdiel od teba nostalgia a zmysel pre všetko staré potvrdila víťaztvo pre tú starú "ošklivú" šedú.  8)

***Banana.com

Citace od: matny kdy 17.10.2007, 14:17:00
Citace od: TomKQT kdy 17.10.2007, 09:07:11
Když dám Light Grey kostku vedle nějakých Light Bluish Grey, tak mi připadá, jako by byla stará, opotřebená, prostě - "zašlá". Ta Bluish je jaksi živější, jasnější...

Podobný pocit pri porovnávaní Light Gray versus Light Bluish Gray za denného svetla som mal aj ja - mňe však narozdiel od teba nostalgia a zmysel pre všetko staré potvrdila víťaztvo pre tú starú "ošklivú" šedú.  8)

Je to věc subjektivního náhledu. Porovnám-li dvě nové nepoužité kostky v LTG a LTBLG, LTG se mi líbí více, bez ohledu na nostalgii či cokoliv jiného. Rovněž starý plast (tvrdší) se mi líbil na omak více... :'(

TomKQT

Plast se mi taky líbil ten starý více. Ony ty nové kostky vypadají tak nějak laciněji, bude to asi kombinace povrchových vlastností nového plastu a taky té barvy.
Bluish odstín je pro mě veselejší, živější, méně seriózní (což třeba u hradů může být bráno jako zápor) a "lacinější".
Normálně ale žádné rozdíly nepozoruji, kdybych nevěděl díky tomuto fóru, že nějaké nové odstíny jsou, možná bych si toho ani nevšiml - dokud bych nedal vedle sebe novou a starou (samozřejmě při přímém srovnání rozdíl viditelný je). A pak bych to možná přisuzoval věku těch starých.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Jindroush

Dyk ta nová je radioaktivně fialová?  :o

Nová tmavě šedá je aspoň technicko-ocelově šedá. Ale co má představovat ta nová světlá, to nevím.  ;)
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

TomKQT

Nádech do fialova tam je, ale není to nic tak extra.
Vy jste tak trochu zaujatí, protože jste byli opravdu hodně zvyklí na starou.
U mě se to trefilo zrovna do dark age. Ten můj sice nebyl tak úplně dark, protože (hlavně kvůli 3D modelování) jsem občas nějaké ty dílky či set vytáhl, ale nebyl to prostě denní styk s LEGem. Pak jsem měl na týden k dispozici Midstorms NXT a vůbec jsem si jiného odstínu či namodralosti nevšimnul. Byl jsem "nezaujatý" s "čistou hlavou", bez návyků  ;D
Nové sety jsem už <?bohužel?> kupoval s vědomím, že nové odstíny jsou, takže jsem si toho samozřejmě všimnul.

Samozřejmě, když někdo dělá s Legem denně, denně bere do ruky dark grey, několik let, a najednou příjde nový odstín, tak je přirozené, že to zaregistuje a to značně nelibě. Zvyk je železná košile  ;)

Mičánek

Nedovedete si představit, jaký mi udělalo Lego bordel v postavičkách přidáním těch dvou nových šedých barev. Jedna a táž postavička je tu najednou dvakrát, protože továrna přešla na novou barvu a postavička která měla například horní díl kalhot světle šedý má dnes světle světle šedý dílek. Na první pohled k nerozeznání. Dle katalogu to jsou ale dvě různé postavičky. A to je u všech dílků na postavičky. Co bylo světle šedé je dnes světle světle šedé a co bylo tmavě šedé je dnes tmavě modro šedé. Fakt strašný bordel. Abych si ty barvy nepletl udělal jsem si vzorkovník a když potřebuji nějaký doplněk na postavičku v některé z těch šedých tak to pro jistotu porovnávám se svým vzorkovníčkem abych měl postavičky ve správných barvách. Když to nedám vedle sebe tak to u těch menších dílků nerozeznám. Hrozně to zdržuje. Také musím mít více dílku na skladě abych měl z čeho vybírat.

Cavelon

Citace od: TomKQT kdy 17.10.2007, 17:48:30
Nádech do fialova tam je, ale není to nic tak extra.
Vy jste tak trochu zaujatí, protože jste byli opravdu hodně zvyklí na starou.
U mě se to trefilo zrovna do dark age. Ten můj sice nebyl tak úplně dark, protože (hlavně kvůli 3D modelování) jsem občas nějaké ty dílky či set vytáhl, ale nebyl to prostě denní styk s LEGem. Pak jsem měl na týden k dispozici Midstorms NXT a vůbec jsem si jiného odstínu či namodralosti nevšimnul. Byl jsem "nezaujatý" s "čistou hlavou", bez návyků  ;D
Nové sety jsem už <?bohužel?> kupoval s vědomím, že nové odstíny jsou, takže jsem si toho samozřejmě všimnul.

Samozřejmě, když někdo dělá s Legem denně, denně bere do ruky dark grey, několik let, a najednou příjde nový odstín, tak je přirozené, že to zaregistuje a to značně nelibě. Zvyk je železná košile  ;)

No tak to som podľa Tvojej teórie výnimka potvrdzujúca pravidlo. ;D
Zapodievam sa Legom možno tak 3 roky, predtým som nemal tú možnosť, takže none dark age. Nejaká citová zaujatosť teda nehrozí. No aj napriek tomu nemám rád tie bley farby, sú studené ako psí čumák. Gray sú krásne teplejšie farby a myslím, že aj v prírode sa vyskytujú častejšie. Moja gray/bley "choroba" dospela dokonca do štádia, že som vyhádzal bley dieliky z MISBu a nahradil ich gray. 8)