Specializovaný kamenný obchod, Ostravsko?

Založil TomKQT, 12.09.2007, 18:39:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomKQT

Chtěl bych přítomné zkušené harcovníky požádat o tip na dobrý specializovaný LEGO obchod nebo klasické hračkářství ale s dobrou zásobou LEGO stavebnic a slušnými cenami - a to kontrétně v Ostravě nebo Frýdku-Místku.
Pokud nikdo z této oblasti nejste, nic se neděje a snad si nějak poradím  ;)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Jindroush

Pompo Futurum je asi nejlíp zásobený, co jsem viděl. V centrumu Ostravy je asi prd (kdysi byla speciálka u náměstí).

Mno, v době internetu už to zas není tak moc potřeba...
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

TomKQT

Citace od: Jindroush kdy 12.09.2007, 19:14:50
Pompo Futurum je asi nejlíp zásobený, co jsem viděl. V centrumu Ostravy je asi prd (kdysi byla speciálka u náměstí).

Mno, v době internetu už to zas není tak moc potřeba...

Jasně, internet to řeší a výrazně levněji. Chtěl jsem se ale mrknout do obchůdku kde by navíc případná zakoupená malá stavebnice vyšla levněji než e-shop + poštovné.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Hug

Ač rád tak bohužel v tomto neporadím, ale koukám že nakonec si se taky rozhodl koupit nějaký ten set. Já teď taky plánuji po hodně dlouhe době  ;D

TomKQT

Citace od: Hug kdy 12.09.2007, 20:08:53
Ač rád tak bohužel v tomto neporadím, ale koukám že nakonec si se taky rozhodl koupit nějaký ten set. Já teď taky plánuji po hodně dlouhe době  ;D
Neuvěřitelně mě to láká a jako důvod bych označil asi zvědavost. Chci vidět na vlastní oči všechny ty změny, které LEGO za dobu mé absence (od roku 1993) potkaly - myslím tím hlavně ty nové barvy, jestli jsou kostičky pořád pocitově ze stejného materiálu a malby stejné kvality, jak jsou teď řešeny krabice a návody atd.
Docela vtipné je, že co zůstalo plus mínus stejné (15 roků) jsou ceny :)

Viděl bych to na nějaký levnější castle undead set, 7090 Crossbow Attack nebo 7091 Knights' Catapult Defense.

TomKQT

Z hlediska počtu setů jednoznačně doporučuji Tesco Třebovice, to mě celkem šokovalo. Zatímco v Tesco Frýdek-Místek mají celkem cca 6 různých setů (+ nějaké plechovky bionicle) na jedné poličce, z toho jeden castle (Undead), v Třebovicích tomu je věnována polovina regálu, pár setů je dokonce za plexisklem sestavená, sety jsou rozděleny podle tématu a např. ze série castle undead chybí jen 2 (vůz a to největší). Ceny samozřejmě nejsou nic moc, ale to co jsem kupoval já mě vyšlo srovnatelně s e-shopem a poštovným, navíc to člověk má hned a vidí jestli je krabice ok  ;)

TomKQT

Sice si odpovídám sám ve vlastním threadu, ale třeba to bude zajímat v budoucnu ještě někoho dalšího ;)
Tip na levné LEGO sety je zásilkový obchod Vltava, s Ostravskem a tímto threadem (i když to není kamenný ani specializovaný obchod) má společné to, že v Ostravě je odběrní místo, takže člověk neplatí poštovné.