Dom U dobrého pastiera ( vlastné )

Založil zakm, 11.08.2007, 16:16:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

zakm

Dom U dobrého pastiera je jeden z najznámejších domov v bratislavskom Starom meste-Bratislavčania by ho mali poznať  ;D . Leží pod hradom a len tesne minul masívne búranie tejto oblasti v 60.tych rokoch pri ktorej padla veľká časť židovského podhradia .

Ja som sa rozhodol postavať tento MOC podľa originálu...momentálne stavba nie je dokončená ale pracuje sa na tom. Snažím sa to staviať čo najvernejšie. Pri tejto budove som si urobil nákresy ,ktoré sú pekne ťažké . :P ;D

Takže začal som s pôdorysom a akonáhle sa to dostalo do finálnych rozmerov tak som začal rozmýšlať nad rozmiestnením okien .
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

zakm

Takže tu máme začiatky :návrhy okien , pôdorys , štít ...

zakm

Vyvyšovanie ,zavádzanie svetla , vyvyšovanie a socha ...

zakm

Prvý krát som urobil niečo ako chodník , alebo inak povedané obloženie zeme

Jonas

Zatím to vypadá slibně. Těším se na pokračování.

Stavět podle skutečné předlohy je vždy výzva. Od nalezení zajímavého námětu, po promýšlení jako na to, opakované návštěvy s fotoaparátem, neustálý boj s chybějícími kostkami v těch správných barvách, hledání té správné míry zjednodušení, atd .... 

Držím palce.
Jonas - Můj Brickshelf

LiBorec

Pripojuji se k Jonasovi

P.S.:ty nákresy jsou luxusní  >:D >:D >:D

zakm

Zatiaľ díky .
Jonas má pravdu s tým stavaním podľa predlohy- hlavne dodržať merítko a dúfať že nedojdu dieliky  :P...čo mi už skoro hrozí.

Plus nejaké tie obrázky  ;D

zakm

Opäť dalšia časť,  pri ktorej vyťahujem bočné steny a pripravujem sa na stavbu hornej strechy.
Na obrázkoch sú taktiež i otočné schody ktoré boli najvhodnejším riešením pre krivý terén .

zakm

Takže som si sadol na pol dna a dokčil som moj MOC , ktorý som sa pokúšal čo najvernejšie postaviť podľa originálu .
Ku koncu sa mi síce zdalo že mi dojdú diely ale nakoniec sa mi podarilo čo-to nazhromaždiť a ešte mi aj ostalo  ;D.
Ku koncu som ešte osadil na úplne najhornejšie poschodie svetlo hoci som tam plánoval interiér  :P. Takže tu máte fotky a čo na to teda hovoríte ?
P.s. : Už plánujem dalšiu stavbu k tomuto MOCu.

zakm

Ešte zopár dalsich fotiek ...