(vlastní) Imperial Shuttle

Založil Darth, 22.07.2007, 15:57:47

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Tak jsem se pustil do stavění. Padl na to celý den, sety 6211 a 6208 a pár starších technic dílů.

Něco málo o stavbě - křídla jsou vzájemně propojená systémem ozubených koleček, takže se pohybují současně (bohužel ozubená kolečka mají docela vůli, kvůli omezenému prostoru podvozku jsem musel použít nejmenší ozubená kolečka - navíc křídla jsou těžká, takže se samovolně rozevírají = důvod pro svorku) - v příští úpravě vyřeším ovládání podobně jako u X-wingu.

Dalším problémem byl akutní nedostatek šedých plates - u horního křídla jsem je už škrábal i z návodů. Sice o kousek dál stojí postavený Falcon, AT-AT, AT-TE, UCS AT-ST a UCS ISD, ale ty mám vystavené a z nich jsem kanibalizovat nechtěl.

Okno jsem vyřešil naznačením, zato jsou v kabině místa pro dva důstojníky. Kabina se otevírá, uvnitře je dost prostoru pro dva stormtroopery, dva členy Royal Guardu, Vadera a císaře i s jeho křeslem. Sundávání střechy je řešeno pomocí kolejnic.

A konečně podvozek - původně jsem chtěl udělat zasouvací podvozek (nebylo možné, trup by musel být zhruba dvojnásobný) s propojením na křídla (aby se při zvednutí křídel podvozek vysunul a při startu zase zasunul. Ovšem tomu bych musel obětovat vnitřní prostor, tak jsem to vyřešil odpojitelným podvozkem.

Nejtěžším řešením bylo, jak vyřešit vysouvání vstupní rampy. Musela být dostatečně dlouhá, aby její sklon při přistání umožnil vystoupení a ne sešplhání, zároveň jsem nechtěl, aby limitoval vnitřní prostor. A také musel být dost dlouhý, aby se minifigové nemuseli plížit po břiše kvůli kabině pilotů.

Tak prosím kritiky, pochvaly, další dojmy. Obrázky pošlu dále (v odkazech).


Kubos.cz

Lambda je elegantní, hladká na pohled jednoduchá loď. Tvoje verze mi přijde strašně složitá oproti originálu.

Darth

#3
Jo, ale já škrábal dílky pomalu i z návodu. Navíc bych neřekl, že Shuttly, co zatím ze SW vyšly, by byly míň hrbolaté. Otázka je, jak zaplácnout ta složitá místa šedýma plates, když už žádné plates (po křídlech) nezbyly??? Navíc, kde to šlo, jsem dal hladké šedé plates (dokud jsem měl).

Ale díky za doporučení, příště vezmu v potaz.

Kubos.cz

To není doporučení a už vubec ne rada. Tohle bych nepostavil ani za 10 let protoze na stavění jsem lama. Určitě ti to dalo hodně práce.

Btw z kolika je to kostek ?

Darth

#5
neřeknu přesně - padnul na to v podstatě celý minifigový ISD (včetně minifigů) a většina B-wingu. Zbytek (podlahu) jsem vyplnil bílýma/modrýma dílkama z 4781, aby se mi to nerozpadalo v ruce. Plus jsem použíl pár dílků z 8841 (technic) a 8852 (přistávací vzpěry, převody ovládání křídel, hatch a nějaké ty šedé plates. Takových 2000 dílků bych řekl že to spolknulo.

Původně jsme se chystal na Thetu, ale protože jsem neměl skoro žádné zkosené dílky, pustil jsem se do Lambdy (která jich má přece jen míň).

Mým snem by bylo postavit Lambdu v reálném měřítku vůči minifigům, ale ta by musela být 3x větší a pravděpodobně bych na ni spotřeboval 2x set 10030.

Btw. také bych uvítal, kdyby celý shuttle byl v jedné barvě a ne ve čtyřech odstínech šedé (old grey, zašlá old grey, new grey, dark grey) a černé barvě (plus sem tam bílé. Ale jak jsem napsal, ostatní postavené/vystavené sety jsem kvůli modelu s nejasným výsledkem kanibalizovat nechtěl.

Kubos.cz

Lamda v mminifig měřítku by byla dost dobrá. Ale on ten raketoplán neí zas tak velkej. Ale je bílej, a bílý pl8 sem snad ještě neviděl.

Darth

Čistě bílá není (srovnej na obrázku se stormtroopery http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Roj-Shuttle-Tydirium.jpg). Spíš bych řekl, že kovově bílá. Takže by se to mohlo brát jako Lambda-class shuttle před natřením  ;D

Já moc bílou na kosmických plavidlech nemusím, dokonce i plastovou Lambda-class shuttle od AMT/ERTL jsem přetřel na černo, vypadá tak mnohem efektněji (druhý důvod byla nekvalitní bílá na původním nátěru). (na obrázku vpravo dole v prosklené vitríně http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/IMG_0858.jpg)

Jo a k té minifigové verzi shuttlu - jenom prostor v kokpitu je podle plastového modelu asi 3-4x větší než v tom mém, a od toho by se musel odvíjet i rozměr zbytku trupu. A jedno metrové monstrum už v pokoji mám od Jindroushe  ;D

Kubos.cz

Dobrá je 7264 , je to jeden z mých nejo. setů. Má bílou barvu namixovnaou s světle šedyma kostkama.

Darth

Pokus číslo 2 - Imperial Shuttle s pomocí dílků ze zásilky z Francie

Účel: Snaha o "reálné" minifig měřítko.

Výsledek: Spotřebováno co šlo, nutnost použít tmavě šedé plates na spodní stranu shuttlu, nepovedený kokpit (4x předěláván, ačkoli šířka i délka koresponduje s nákresem, nemůžu dosáhnout té elegantnosti původního kokpitu.

Pár fotek:

Celkový pohled
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/IMG_0998.jpg

Pohled do kokpitu
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/IMG_1000.jpg

Otevírání horní části a pohled dovnitř
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/IMG_1002.jpg

Pohled zepředu
http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/IMG_1003.jpg

Prosím o pochvalná blahopřání, kritiku, žádosti o autogramy a podobné  ;D

MwK

Oceňujem snahu reálnej mierky...ale jednoducho to stratilo ten šmrnc ktorý mala pôvodná stavba! ;)
Je to stále impozantné a pekne prevedené,ale chýba tomu ten kokpit... :)

Inak chcem autogram na peknom fotografickom papieri z vytlačenou prvou fotkou...Dá sa? ;D >:D >:D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Frco

Mne sa to velmi paci, posobi to dost mohutne, ako set by som bral hned :)

TomG

To je kabriolet ta lambda? :)
Only the best can survive.

Darth

Mno, někam si založili přední sklo - neměl jsem nic co by se tam dalo použít. Ale na pár pilotech nezáleží, hlavně, že Císař tam má vzduch  ;D

Togaran

pěkný :) zaujal mě ten hlavní velkej kontrolní panel, z jakýho je setu?
Moje stavby: Brickshelf, Flickr

Darth

To byla součástka, co mi přišla ve velké zásilce z Francie. V objednávce to bylo označeno jako

[Used] Light Gray Slope 33 3 x 6 WITH CONTROL PANEL STICKER (x1)

Po chvíli hledání na peeronu jsem narazil na tohle

http://media.peeron.com/pics/inv/custpics/43664.1171421393.jpg

Takže je odtud http://www.peeron.com/inv/sets/6740-1