matny's lego collection

Založil matny, 21.07.2007, 18:29:33

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

matny

Zakladajúci thread bude slúžiť na priebežnú prezentáciu mojej zbierky MISB & MIB LEGO setov. Primárne budem prezentovať len tie sety, ktoré osobne považujem za klenot svojej zbierky.  8)

Nepatrím do kategórie MISB-ofilov, ktorí za každú cenu chcú vlastniť všetky sety v stave MISB - to by som musel mať k dispozícii podobný priestor ako je v LEGO archíve v Billunde a samozrejme nevyčerpateľný zdroj finančných prostriedkov, preto som sa zameral len na nasledovné témy, ktoré chcem mať komlet v stave MISB:

• BLACK FALCONS (komplet)
  • WESTERN (komplet)
  • FORESTMEN (komplet)
  • DARK FOREST (komplet)
  • MODEL TEAM (takmer komplet)
  • LIGHT & SOUND (komplet)

matny

Na začiatok Vám predstavujem svoju komletnú zbierku BLACK FALCONS (6074+6073+10039+6062+6035+6030+6018+6011)
Najviac si vážím set 6073, ktorý som zohnal len nedávno po viac ako dvojročnom pátraní a nakoniec aj preto, že som tento set dostal pod stromčekom ako malý chlapec, čím sa začal rozvíjať môj viac ako priateľský vzťah ku všetkémo čo patrí do kategórie castle - tentokrát dúfam, že krabica od tohoto setu neskončí v zberných surovinách.

otaznik

Luxusní!

Naštěstí castle nesbírám, to bych dlouho rozdýchával.  ;)

drSEBY

koukám, že už jsi si našel čas na tuto prezentaci.... musím uznat, že mi toho ještě dost chybi alespon ve výborném stavu s krabicí - natož pak MISB  :-[
jsem zvědav na pokračování  :o 8) ;)

matny

Prikladám ešte zopár perličiek, predtým než ich nadobro zakonzervujem:
(6010+6012+6016+6017)

otaznik

Citace od: matny kdy 21.07.2007, 22:16:16
Prikladám ešte zopár perličiek, predtým než ich nadobro zakonzervujem:
(6010+6012+6016+6017+6023)

Co pod slovem "zakonzervuješ" myslíš? Uklidíš do krabic, abys předešel slunečnímu světlu a ošoupání od  polic, případně i nechtěnému poškození?

matny

CitaceCo pod slovem "zakonzervuješ" myslíš? Uklidíš do krabic, abys předešel slunečnímu světlu a ošoupání od  polic, případně i nechtěnému poškození?

No určite si pod tým pojmom nepredstavujem to, že poleziem zo svojim legom do Bonduelle.  ;)

Jednotlivé sety vložím do bublinkového ZIP LOCK sáčku, naukladám do kartónovej krabice, zasypem FLO-PAKom a uložím do chládku.

Tým pádom považujem za irelevantné označovanie zberateľov MISB setov za fetišistov, pretože ako fetišista by som musel so setmi prichádzať do každodenného kontaktu nehovoriac o inom fyzickom kontakte a to vylučuje vyššie uvedené.  :P

Marťan

Nevím, jestli to chápu dobře, ale chtěl si říct, že svoje MISB sety hodíš ještě do bublinek a krabic a uložíš někde do sklepa, aby se náhodou neponičily krabice jo? No tak to už je fakt maso! No tedy pokud se chceš jen koukat na krabice, tak to tedy jde mimo mé chápání. Maximálně bych v tom ještě viděl nějakou prozíravost a to v tom, že to uložíš do chládku a vytáhneš tak za 10 let a hodíš někde na dražbu. Pokud ale toto není tvůj záměr a celý život chceš jukat na nerozbalné krabice, tak no comment.... (samozřejmě nic proti tobě, ale tento styl sběratelství nechápu! - tedy připojuji se k Linhimu)

Jarmila

Citace od: matny kdy 21.07.2007, 22:52:10
Jednotlivé sety vložím do bublinkového ZIP LOCK sáčku, naukladám do kartónovej krabice, zasypem FLO-PAKom a uložím do chládku.
...

To bude věno pro dceru.  ;D ;D ;D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

matny

CitaceNo tak to už je fakt maso! No tedy pokud se chceš jen koukat na krabice, tak to tedy jde mimo mé chápání.

V minulosti som zbieral pohľadnice a známky a nikto sa nepozastavoval nad tým, prečo tie známky nenalepím na tie pohľadnice a nerozošlem ich napr. pred Veľkou nocou...

Moje MISB sety nikdy nepredám - neznamená to však, že ich niekedy neotvorím - napokon počas môjho zbierania lega som už pár desiatok MISB castle setov otvoril...

CitaceTo bude věno pro dceru

Skôr pre moju budúcu manželku  :D

Jarmila

Citace od: matny kdy 21.07.2007, 23:45:50

Ony se už nelákají slečny na sbírku motýlů,  ;D ony jsou lákány na sbírku MISBů.  ::) ::)

otaznik

Citace od: Marťan kdy 21.07.2007, 23:34:35
Nevím, jestli to chápu dobře, ale chtěl si říct, že svoje MISB sety hodíš ještě do bublinek a krabic a uložíš někde do sklepa, aby se náhodou neponičily krabice jo? No tak to už je fakt maso! No tedy pokud se chceš jen koukat na krabice, tak to tedy jde mimo mé chápání. Maximálně bych v tom ještě viděl nějakou prozíravost a to v tom, že to uložíš do chládku a vytáhneš tak za 10 let a hodíš někde na dražbu. Pokud ale toto není tvůj záměr a celý život chceš jukat na nerozbalné krabice, tak no comment.... (samozřejmě nic proti tobě, ale tento styl sběratelství nechápu! - tedy připojuji se k Linhimu)

Ne všechno, co nechápeš, musí být špatné, na to si budeš muset zvyknout. Doby čarodějnic a upalování jsou pryč.  :-*

Nechápeš taky proč někdo sbírá známky, mince, angličáky, apod.!? Co je tedy divného na sbírání MISBů?

matny

CitaceOny se už nelákají slečny na sbírku motýlů,   ony jsou lákány na sbírku MISBů

Ono potencionálne manželky maju viac pochopenia pre moju zbierku lega, pretože sa domnievajú, že ak si ma jedna z nich náhodou zoberie, tak aspon sa ušetrí na kúpe hračiek pre prípadne deti.  ;D

Marťan

CitaceNo tak to už je fakt maso! No tedy pokud se chceš jen koukat na krabice, tak to tedy jde mimo mé chápání.

V minulosti som zbieral pohľadnice a známky a nikto sa nepozastavoval nad tým, prečo tie známky nenalepím na tie pohľadnice a nerozošlem ich napr. pred Veľkou nocou...

Moje MISB sety nikdy nepredám - neznamená to však, že ich niekedy neotvorím - napokon počas môjho zbierania lega som už pár desiatok MISB castle setov otvoril...

Myslím, že přirovnání lega ke sběru známek není moc šťastné řešení. Už to tu jednou vyřkl Otaznik, ale nemohu s tímto souhlasit. Od sběratelů známek se snad nikdy neočekává, že své známky jednoho dne nalepí na pohlednici a rozešlou po světě. (Ono stejně by to nikde nedošlo, protože už by měl prošlé a neplatné známky  :P ). Jo a mimochodem známky taky sbírám.
Ale snad sbírání lega je o něčem jiném ne? S legem si člověk hraje, nebo někde vystaví své sety...
Klidně může mít člověk doma lego ve stavu used, nebo misb a jednoho dne to rozbalit. Akorát jsem nepochopil to, jak Matny psal o tom, že je zabalí ještě do krabic a uloží do sklepa. Ale pokud to jednoho krásného dne otevře, jak napsal,nebo prodá za X let za balík peněz, tak to budiž.

Jarmila

Citace od: matny kdy 21.07.2007, 23:57:17
CitaceOny se už nelákají slečny na sbírku motýlů,   ony jsou lákány na sbírku MISBů

Ono potencionálne manželky maju viac pochopenia pre moju zbierku lega, pretože sa domnievajú, že ak si ma ma jedna z nich náhodou zoberie, tak aspon sa ušetrí na kúpe hračiek pre prípadne deti.  ;D

Jó, to bych s ní pak ráda mluvila tak tři roky po svatbě, eventuálně až budou dítěti tak dva roky a ono bude tatíčkovi lézt do jeho kostiček=hraček. Bych chtěla vidět, jak mu půjčuješ svoje hračky.  ;D To bude jak u nás.  ;D Jenže střetem zájmů byla hasičská autíčka.  ;D Tatíček ta svoje synkovi nepůjčil. Raději je koupil ještě jednou.  ;D Holt sběratel.  :P

***Banana.com

Ideální varianta je vše brát MISB rovnou dvakrát, jednou postavit z nových nevybledlých neohryzaných kostek a jednou nechat zaMISBené a dobře uložené. Jakákoliv jiná varianta způsobuje nemalá muka, protože rozbalit MISB 20 a více let starý je z pohledu MISBofila větší hřích, než se na oltáři v kostele oddávat světským radovánkám pod krucifixem obráceným naruby. Nepostavit tentýž a mít ho jen uložen v MISB skupenství je také pokušením přímo ďábelským a popírá to hlavní účel Lega - hrát si dobře..Strategie je tedy jasná - Double Impact  >:D

Frco

Martan: Co je na tom nepochopitelne? Ide len o peniaze. Evidentne ich ma dost a moze si to dovolit. Keby ich nemal tak tie niekolkotisicove krabice by nikdy v ruke nemal. Taky clovek ich nepotrebuje predavat dalej.

otaznik

Citace od: Marťan kdy 22.07.2007, 00:01:54
Myslím, že přirovnání lega ke sběru známek není moc šťastné řešení. Už to tu jednou vyřkl Otaznik, ale nemohu s tímto souhlasit. Od sběratelů známek se snad nikdy neočekává, že své známky jednoho dne nalepí na pohlednici a rozešlou po světě. (Ono stejně by to nikde nedošlo, protože už by měl prošlé a neplatné známky  :P ). Jo a mimochodem známky taky sbírám.
Ale snad sbírání lega je o něčem jiném ne? S legem si člověk hraje, nebo někde vystaví své sety...
Klidně může mít člověk doma lego ve stavu used, nebo misb a jednoho dne to rozbalit. Akorát jsem nepochopil to, jak Matny psal o tom, že je zabalí ještě do krabic a uloží do sklepa. Ale pokud to jednoho krásného dne otevře, jak napsal,nebo prodá za X let za balík peněz, tak to budiž.

Pokud ti tedy nestačí přirovnání ke sběrateli známek, co třeba sběratel angličáků? Myslíš, že ten je pravidelně vyndavá z krabiček a jezdí si s nimi po pokoji? Ale to by přece podle tebe měl, jsou k tomu přece určené.  :-X

Smiř se prostě s tím, že někdo sbírá MISBy.

***Banana.com

Citace od: Frco kdy 22.07.2007, 00:38:14
Martan: Co je na tom nepochopitelne? Ide len o peniaze. Evidentne ich ma dost a moze si to dovolit. Keby ich nemal tak tie niekolkotisicove krabice by nikdy v ruke nemal. Taky clovek ich nepotrebuje predavat dalej.

Hodně rozšířený omyl. Sehnat slušnou kolekci není ani tak o pěnězích, jako o čase.  Jsou sety, které se vidí jednou za dva roky...Jsou i ty, co se nevidí téměř vůbec. Něco mi říká, že jeden takový pěkný MISB brzy Matnemu přibyde do sbírky  >:D ;)

***Banana.com

Citace od: otaznik kdy 22.07.2007, 00:45:48
Citace od: Marťan kdy 22.07.2007, 00:01:54

Pokud ti tedy nestačí přirovnání ke sběrateli známek, co třeba sběratel angličáků? Myslíš, že ten je pravidelně vyndavá z krabiček a jezdí si s nimi po pokoji? Ale to by přece podle tebe měl, jsou k tomu přece určené.  :-X

Smiř se prostě s tím, že někdo sbírá MISBy.

[flame] A někdo použité dámské prádlo.. lidé jsou zkrátka různí... Sběratelství MISBů je někde o kousek nad tím prádlem, praktický efekt taky žádný, pokud nejde o investici. Vlastně spíše pod ním, protože magor sbírající prádlo si ho leckdy postaví, narozdíl od MISBařů, co si nepostaví nic.. >:D [/flame]

myth

Citace od: banana.com kdy 22.07.2007, 00:47:27
...  Vlastně spíše pod ním, protože magor sbírající prádlo si ho leckdy postaví, narozdíl od MISBařů, co si nepostaví nic.. >:D

Si si istý, že si postaví práve prádlo? >:D
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

***Banana.com

Citace od: myth kdy 22.07.2007, 00:51:55
Citace od: banana.com kdy 22.07.2007, 00:47:27
...  Vlastně spíše pod ním, protože magor sbírající prádlo si ho leckdy postaví, narozdíl od MISBařů, co si nepostaví nic.. >:D

Si si istý, že si postaví práve prádlo? >:D

No však z kontextu věty nevyplývá, že bych implicitně mluvil o prádle  ;D Miluji dvoj a vícesmyslnost češtiny a slovenštiny, žádné jiné jazyky toto nenabízejí  ;D

Jindroush

Citace od: banana.com kdy 22.07.2007, 00:53:45
No však z kontextu věty nevyplývá, že bych implicitně mluvil o prádle  ;D Miluji dvoj a vícesmyslnost češtiny a slovenštiny, žádné jiné jazyky toto nenabízejí  ;D

Opravdu? Co např. název knihy Count Zero?
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

myth

Citace od: Jindroush kdy 22.07.2007, 01:38:20

Alebo Catch 22 :). IMHO najznamejsi pripad dvojzmyslu v anglictine.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

H0636

Citace od: myth kdy 22.07.2007, 02:04:24
Citace od: Jindroush kdy 22.07.2007, 01:38:20

Alebo Catch 22 :). IMHO najznamejsi pripad dvojzmyslu v anglictine.
To už ale zase začínáte odbočovat od tématu. >:D Co se týká MISBů, tak každý nemá neodolatelnou chuť všechno otevřít. Já si třeba k narozeninám koupil 7905, ale sehnal jsem ho za dobrou cenu už před několika měsíci. Dal jsem ho na skříň a mlsně kolem něj obcházel. ;D Ale odolal jsem a dnes když už jsem ho dostal, tak nemám ani chuť ho rozbalit, takže zůstane zavřený pro strýčka příhodu a možná navždy, protože mě stačí pocit, že ho mám ve sbírce. Jako malej kluk jsem nedělal nic jiného, než že jsem si stavěl. Dnes už mě to tolik nebere a spíš už jenom sbírám. Navíc jak říkal banana.com, když mě set zajímá, tak si ho koupím used, třeba i bez krabice. Pak s krabicí a nakonec MISB.  ;) ;D

Shi-So

Citace od: Jarmila kdy 21.07.2007, 23:48:30

Ony se už nelákají slečny na sbírku motýlů,  ;D ony jsou lákány na sbírku MISBů.  ::) ::)

No jasne ,Kacka by mohla vypravet.
Oblibena veta ,ktera se vzdy setka s "maximalnim nadsenim" , milacku ,co si jit koupit nejake Lego ;D

matny

drSEBY

další MISBy  :( :D ;D tyhle nemam ani s krabici  :-\  :o  :'(
musim rict ze tvé obrazky ve mne vyvolavaji nadseni  ;) clovek nemuze mit vsechno a jeste k tomu najednou  :D tesim se na dalsi obrazky  :)

Aki

Tak tyhle nemám ani bez krabice!  ::) Gratuluju.  ;)

Ale to bude asi tím, že se přeorientovávám ze sbírání na stavění.  ;)

chadzi

tak to je humus pratele. jeste ze sem o te kolekci vedel uz driv, to by me asi trefilo...

sice par misbiqu mam ale toto.....  8)  8) 8)