7662 Trade Federation MTT™

Založil Vasyk, 21.06.2007, 22:44:21

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Vasyk

Na tuto stavebnici jsem se těšil od doby, kdy jsem ji poprvé spatřil.

TRADE FEDERATION MTT (Multi Troop Transport)

Jedná se o dopravní transportér obchodní federace viděný v
STAR WARS Episode 1 - The Phantom Menace (Hvězdné války - Episoda 1 - Skrytá hrozba ).

Základní info :

Počet dílků - 1362
Počet figů  - 20
Rok vydání  - 2007
Cena        - 139,99 EUR (v přepočtu cca 3920,70 kč, cca 2,90 kč / dílek)

Odkazy:

7662 na Lugnetu

BALENÍ

Krabice je docela velká, jak jinak. Stačila by asi půlka, ale takový set si zaslouží i úctyhodný papundekl.
Sáčky nejsou očíslované a jejich počet je 17 ks. Plánek je vytištěný ve dvou knihách.

STAVBA

Stavba začne droidy. Celkem jich je 20 plus jedna Droideka
Znáte to, když máte něco stavět vícekrát, je to monotónní.
Droid má nový typ paže, ten samý typ, který mají nové kostry v CASTLE serii.
Je to kvůli držení zbraně, druhou paži má klasickou pokrčenou, známou z dřívějška.

Dále následuje stavba kostry vozidla, ta je z TECHNIC dílků. Postupně se připravuje interiér, aby bylo kam dát malé přepravní vozidlo, to je v zadní části transportu. Přepravník můžete osadit libovolným nákladem. Uprostřed  transportu je nainstalované "táhlo", které je z boku propojeno ozubeným kolečkem. Tím ovládáte vysouvání a zasouvání droidích jednotek v předku transportu. Samotné vysunutí jde hladce, předek se sám otevře na dvě části, ale zpět si musíte pomoci i druhou rukou, horní kryt se vejde jen tak tak do mezery. Stavba  zpočátku moc nepostupuje, ale než se nadějete, najednou začínáte druhou knížku s návodem a postupně se už transportér rýsuje do své velikosti. Model je to docela veliký a propracovaný. Co se týče pevnosti, tak model je dosti pevný a nic z něho neopadává, jak je tomu zvykem u větších modelů, u který vše při přenášení odpadne. Model je vybaven zespod kolečky, takže se plynule pohybuje skoro po každém povrchu.

ZÁVĚR

Klady:

1. je to STAR WARS
2. velký a propracovaný model
3. jako plus považuji dostatek dílků v hnědé barvě
4. velký počet zbraní, 22 ks
5. hodně droidů, na menší armádu to už vystačí

Zápory:

1. pro někoho možná cena a možná větší nedostupnost v ČR (oficiálně prý asi nebude v prodeji)
2. 4 ks dílků v plánku v Light Gray a v sáčku v Dark Gray barvě, ale jsou uvnitř, takže to asi zase tak nevadí
3. nic dalšího mě už nenapadá

Celkové hodnocení bude asi ovlivněno mou náklonností ke STAR WARS, ale tento model se mi dost líbí a kdyby nestál tolik peněz, tak v počtu třech kusů už to může vypadat impozantně.

Mé hodnocení je 9,5 z 10 (nic není dokonalé)

PS: Omluvte mou neprofesiální recenzi, ale moje střevo není zrovna básnického původu, fotografie snad trochu napoví.

Vasyk

Doplňky..

Vasyk

Otevřený MTT...

+ Droideka

+ vysouvací kolečko...  ;D

Rewolt

Recenze je výborná a foto taky, jen bych prosil jeste detail driodeky  Díky
It's a trap!

Frco

Chvalim velmi sa perfektne fotky.
Star Wars rad nemam, ale tento set je pre mna velka vynimka, tajne uvazujem o kupe aspon jedneho setu.

ulrike

Je to geniální, jen trochu drahy  :-[. Mě to přijde zkrátka jako obrněná pojízdná pevnost s armádou. Su rád za ty fotky, teď bych to chtěl ještě víc, ale ty penize. I když se to asi vyplatí jak tak vidím.  >:D

Dejv

Citace od: rewolt kdy 21.06.2007, 23:10:43
Recenze je výborná a foto taky, jen bych prosil jeste detail driodeky  Díky

Předposlední obrázek ti nestačí?  :P

Mooc hezký a mooc drahý. Ale jak už tady bylo řečeno, cena není přehnaná. To množství zbraní, droidů a dílů ( převážně hnědých, kterých není nikdy dost ;) ) je úctyhodné. Mně ale čím dál víc připadá zbytečné kupovat nový set  :-\

Jinak samotná recenze se mi líbila, ikdyž nemáš básnické střevo ( rýmovat se to nemusí  ;D )

ulrike

Ještě by mě zajímalo,jak se otvírá ta krabice, jesi z boku a nebo je výklopná celá horní  strana  ???

Vasyk

Citace od: ulrike kdy 24.06.2007, 21:38:00
Ještě by mě zajímalo,jak se otvírá ta krabice, jesi z boku a nebo je výklopná celá horní  strana  ???

Otevírá se z boku.

Vic

Recenze je velmi povedená, a kvalita fotek rovněž :) . Ta droideka mi přijde dobře zpracovaná, určitě lépe než předchozí verze. Dobré jsou takové ty nové droidí pracky - doufám že budou ve více setech 8) ...
Sběratel Star Wars a nic jinýho ;)
Teď to to táhnu na mazáka... :)