Věž z lega - 28 metrů

Založil Jarmila, 12.06.2007, 20:51:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jarmila

Čti Blesk, víš víc.  ;D
článek
Ale v novinách je to i s fotografií. V tom odkazu jsem ji neviděla. Ale taky jsem ji moc nehledala, tedy tu fotku, když mám noviny.  :D

Oprava: fotky jsou hned vpravo od článku. Jsem je přehlédla. Objednám se k očnímu.  :D
Když jsem byla mladá, byla jsem domýšlivá. Ale teď? Teď už nemám chybu!!!

Mtron

no tak je trhnem né  ;D tak 35 metrů  ;D ;D ;D
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Petrjr

28m. No nazdar.

Půlka Petřínské rozhledny, cca 10 patro paneláku, 1/5 Velké pyramidy v Gize nebo Macochy.

S tím trhnutím, nevím, nevím  ;D

Šejmus

O nějakém vnitřním vyztužení se tam moc nepíše, ne? A pokud žádné není... chtěl bych vidět ty spodní kostky  >:D tipuju že by jim to vydrželo tak 10 sec než by se celá stavba sesunula... stavět z dutého pár milimetrů silného plastu 30metrové stavby není to pravé ořechové...
hmotnost nikdo nenašel?
Fool of a Took!

peter

Citace od: Šejmus kdy 13.06.2007, 15:45:50
O nějakém vnitřním vyztužení se tam moc nepíše, ne? A pokud žádné není... chtěl bych vidět ty spodní kostky  >:D tipuju že by jim to vydrželo tak 10 sec než by se celá stavba sesunula... stavět z dutého pár milimetrů silného plastu 30metrové stavby není to pravé ořechové...
hmotnost nikdo nenašel?

no nevím jak to je s pevností, ale každopádně si myslím, že Legové kostky toho vydrží hodně
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Šejmus

Citace od: peter kdy 13.06.2007, 16:00:37
hmotnost nikdo nenašel?

no nevím jak to je s pevností, ale každopádně si myslím, že Legové kostky toho vydrží hodně

rly? http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=10983.0   a teď koliksetkrát větší je mezi nimi rozdíl...
Fool of a Took!

otaznik

hmotnost nikdo nenašel?

Chce to jen pořádně číst, v článku je napsáno, že věž je vyztužena železnými dráty...  ::)

Šejmus

cituji:  "...ve vzpřímené pozici ji udržují ocelové dráty. "
navíc z obrázku nevypadá že by dráty nějak nadlehčovaly stavbu
chtělo by to přesnější informace o struktuře, abychom je mohli překonat  ;D třeba je to dutý   ;)
Fool of a Took!

tazzy

hmm... byl pokořen estonský rekord, i když jenom o tři metry, to mohli zaokrhouhlit na 30 :D

betakaroten

Citace od: tazzy kdy 13.06.2007, 18:41:31
hmm... byl pokořen estonský rekord, i když jenom o tři metry, to mohli zaokrhouhlit na 30 :D
Podle mě při těch 28 metrech zazněla "nejméně oblíbená věta o Legu": Došly díly.

Dejv

Mňo, 456 000  kostek, já myslim, že dutý to nebude  8)

GNOSIS

Citace od: otaznik kdy 13.06.2007, 16:28:32
O nějakém vnitřním vyztužení se tam moc nepíše, ne? A pokud žádné není... chtěl bych vidět ty spodní kostky  >:D tipuji že by jim to vydrželo tak 10 sec než by se celá stavba sesunula... stavět z dutého pár milimetrů silného plastu 30metrové stavby není to pravé ořechové...
hmotnost nikdo nenašel?

Chce to jen pořádně číst, v článku je napsáno, že věž je vyztužena železnými dráty...  ::)

Ty lana co jsou na fotce tam jsou jen jako zavětrování, tj. proti větru. Ale ty nemají vliv na vzpřímenou pozici, to by stálo samo. Co je přesně míněno větou  cituji: "...ve vzpřímené pozici ji udržují ocelové dráty. " jestli to jsou ty lana nebo výztuž která je vložená do vnitřku, není teda jasné. Ale mělo by to stát samo a duté to asi nebude, jen tam bude jádro, které to celé ztuží a obvod jen ustupuje a postupně se zmenšuje.