(Vlastní) Polišský elektromobil

Založil Šejmus, 21.05.2007, 11:54:49

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Šejmus

Naše policie se v zájmu nové Zelené vlády rozhodla odzkoušet tento NOVÝ elektromobil, proto nepotřebuje chladící mřížku ani benzinovou nádrž, je šetrný k přírodě a má dojezd 50Km na jedno nabití. Na stavbě mi dalo největší práci vyměnit místo původního zavěšení kol (http://www.peeron.com/inv/parts/6157) za užší (kvůli areodynamice) ale vyšší - http://www.peeron.com/inv/parts/4600(což stížilo práci na podvozku) - proto karoserie z boku drží zavěšená na dvou studech od předního a zadního krytu ( http://www.peeron.com/inv/parts/45677 ).

Fool of a Took!

MwK

No žiadny prevratný nápad nemáš...v podstate to je obyčajný kabriolet. ::)
Teda asi až na ten zelený"ekologický"pásik!
Ale popis/príbeh k tomu sa mi páči... >:D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

eReso

Nic si z toho nedelej,ja jsem sem taky dal par fotek sveho vytvoru byla to policejni side car,behem 30min. mi to nejak ubozacek smaznul,ze to neni originalni a blablabla,stavel jsem to s mym 5-letym klukem,ten byl potom zklamanej kdyz to bylo fuc...moc se nam to libilo,bylo to promakany,ale zavist byla asi vsetsi. ;)
yeeeah

otaznik

Citace od: eReso kdy 23.05.2007, 18:52:17
Nic si z toho nedelej,ja jsem sem taky dal par fotek sveho vytvoru byla to policejni side car,behem 30min. mi to nejak ubozacek smaznul,ze to neni originalni a blablabla,stavel jsem to s mym 5-letym klukem,ten byl potom zklamanej kdyz to bylo fuc...moc se nam to libilo,bylo to promakany,ale zavist byla asi vsetsi. ;)

Na foru panují naštěstí poměrně vysoké nároky, což je podle mého názoru naprosto v pořádku.
Nic ve zlém, ale pokud by sem všichni dávali výtvory svých dětí, tak by to špatně dopadlo.

hobby

Citace od: eReso kdy 23.05.2007, 18:52:17
Tak to už mluvíš ´z cesty´, že někdo (= admin) tvoji prezentaci smáznul ze závisti  ;D; měl bys mít více soudnosti - asi to za moc nestálo. Což vůbec není myšleno zle a už vůbec ne na tvého synka! Jenže někdy toto fórum zatěžují voloviny, které kradou čas, aniž by měly obecně nějaký přínos (neuvádím žádný konkrétní příklad). Souhlasím s otazníkem, že by to znamenalo inflaci tohoto fóra. Ale přesto bych rád viděl, co ti smazali a vyzývám tebe i adminy, celou záležitost zopakovat; ať vidíme oč šlo!  :-\.

rdk

Podle mého archivu odeslaných zpráv to bylo "pár kostek splácnutých dohromady a katastrofálně vyfocených"...

merlog

Ahoj, musím říct, že je to pěkně zpracované a mě osobně se to moc líbí.

J0hny54

Citace od: rdk kdy 23.05.2007, 21:33:41
Podle mého archivu odeslaných zpráv to bylo "pár kostek splácnutých dohromady a katastrofálně vyfocených"...

Co by taky mohlo pětileté dítě udělat ?  ::)

otaznik

Citace od: J0hny54 kdy 24.05.2007, 08:41:49
Citace od: rdk kdy 23.05.2007, 21:33:41

Je potřeba se smířit s tím, že forum je tu od toho, aby prezentovalo kvalitní výtvory. Já se tady tedy rozhodně nechci probírat desítkami dětských výtvorů (nic ve zlém). Na to je např. Brickshelf, apod.

Cavelon

Citace od: J0hny54 kdy 24.05.2007, 08:41:49

No teória, že decko nemôže postaviť niečo na úrovni, je IMHO zcestná. Jediným kritériom, podľa ktorého by sa malo selektovať, čo uverejniť na fóre, by mala byť úroveň výtvoru, príp. kvalita fotografií, ale určite nie vek autora.

Šejmus

Co se týče kvality výtvoru, chtěl jsem založit téma, kde budu uveřejňovat své výtvory town autíček (časem), a tohle jsem vytvořil když jsem se pokoušel vylepšit 7236, protože mne naštvalo že je víc široký než dlouhý a celý takový nedomakaný. Pokud vím tak tady někdo má taky svoje téma se svými auty a nikdo mu nedostatek originality rozhodně nevyčítal . Co se kvality fotek týče, nechápu kde je problém - foťák 6megapixelů, makro a stativ...
Fool of a Took!

Robbed

Citace od: Šejmus kdy 24.05.2007, 13:07:22
Co se týče kvality výtvoru, chtěl jsem založit téma, kde budu uveřejňovat své výtvory town autíček (časem), a tohle jsem vytvořil když jsem se pokoušel vylepšit 7236, protože mne naštvalo že je víc široký než dlouhý a celý takový nedomakaný. Pokud vím tak tady někdo má taky svoje téma se svými auty a nikdo mu nedostatek originality rozhodně nevyčítal . Co se kvality fotek týče, nechápu kde je problém - foťák 6megapixelů, makro a stativ...

Super foťák ještě neznamená super fotky. Dívám se, že tam máš docela dost šumu. Měl by jsi fotit ve více osvětleném prostředí (třeba u okna a nejlépe na bílém papíře). Takové ty základní úpravy jako ořez, zmenšení (2816 x 2112 je opravdu zbytečně moc ;) 800x600 naprosto stačí) nebo případně další úpravy by taky nebyly marné :)

Šejmus

Citace od: Robbed kdy 24.05.2007, 13:33:14

Super foťák ještě neznamená super fotky. Dívám se, že tam máš docela dost šumu. Měl by jsi fotit ve více osvětleném prostředí (třeba u okna a nejlépe na bílém papíře). Takové ty základní úpravy jako ořez, zmenšení (2816 x 2112 je opravdu zbytečně moc ;) 800x600 naprosto stačí) nebo případně další úpravy by taky nebyly marné :)
U okna jsem fotil  ;D , a kvalitu jsem taky trochu zmenšil, ale ne v žádném profi programu ale ACDSee...
Fool of a Took!

Robbed

Citace od: Šejmus kdy 24.05.2007, 13:36:18
U okna jsem fotil  ;D , a kvalitu jsem taky trochu zmenšil, ale ne v žádném profi programu ale ACDSee...

Tak jsi neměl zmenšovat kvalitu, ale rozměry. Takhle máš obrovské a zároveň nekvalitní fotky :). Stačí prostě vyfotit > zmenšit > uložit. V čem je tedy problém ? na to nepotřebuješ žádný profi program.

peter

Citace od: Šejmus kdy 24.05.2007, 13:36:18U okna jsem fotil  ;D , a kvalitu jsem taky trochu zmenšil, ale ne v žádném profi programu ale ACDSee...

Co se týká ACDSee, tak to je pro mě hodně kvalitní program. Ostatně sám na něm provádím všechny úpravy co se týká zmenšování, otáčení či zhoršování kvality. U tebe bych viděl spíš problém, že jsi velmi špatně zvolil formu komprese obrázku.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Šejmus

OK díky za radu, ale mně ty fotky veliké nepřipadají, nebude to náhodou tím, že používám internet explorer a že mi to automaticky zmenší?  nebo jak to myslíte...já jsem myslel velikost dat ???
Fool of a Took!

betakaroten

Pokusím se o nějaké přirovnání, ať je to jasnější...

Představ si obrázek jako nakreslený na papíře.
rozměry obrázku = rozměry papíru
komprese = zřetelnost vykreslení
Velikost dat se skládá z "množství papíru" a "množství barvy", tzn. jsou dvě cesty, jak data zmenšit: buď překreslit na menší papír, nebo použít méně barvy. (Totiž, dvě a půl cesty... někde se dají ustřihnout zbytečné okraje.)
"Automatické zmenšování" v prohlížeči nic nedělá s množstvím "papíru" ani "barvy", ale celý obrázek jakoby dává dál od očí (= je vidět menší, ale skutečná velikost je stejná).

Když se podívám na původní rozměry tvých fotek, na obrazovku se mi vejde sotva čtvrtina (mám rozlišení 1280×1024). Zmenšuj rozměry, nezhoršuj kompresi.

Petrjr

Mixuje se tu nekolik veci, kvalita, velikost a mimo jine plna velikost na BS, prime linkovavani z kostek na BS bez thumb , ...

Uz s Jindroushem resime jak na to. Je nekolik variant, ale v blizke dobe (par dni, tyden) bude to nejak doresenao, alespon ze strany kostek - tady na kostkach by se zobrazil jen thumb(maly nahled) a cely obrazek az na proklik.

Mimochodem, nijak to nesouvisi s kvalitou(sumem) puvodni fotky. S tim, ex-post, uz nedokazeme nic rozumneho udelat. Ale alespon se tady nebudou tahat dvoumegove fotky pri kazdem reloadu topicu.

otaznik

Ty fotky jsou strašný na to v jakých podmínkách a s jakým vybavením jsi je fotil. Navíc jsou zbytečně velké (přes půl MB).