Co vše zařadit pod kategorii dívčí lego?

Založil Petrjr, 20.03.2007, 03:57:53

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Co je dívčí/holčičí lego?  U každé kategorie (belville, scala, ...) volte prosím jen(maximálně) jednu z odpovědí.

Belville - ano, spíše ano
59 (88.1%)
Belville - napůl, částečně
6 (9%)
Belville - není, spíše ne
0 (0%)
Scala - ano, spíše ano
54 (80.6%)
Scala - napůl, částečně
6 (9%)
Scala - není, spíše ne
2 (3%)
Homemaker - ano, spíše ano
15 (22.4%)
Homemaker - napůl, částečně
20 (29.9%)
Homemaker - není, spíše ne
13 (19.4%)
Paradisa - ano, spíše ano
23 (34.3%)
Paradisa - napůl, částečně
33 (49.3%)
Paradisa - není, spíše ne
7 (10.4%)
Fabuland - ano, spíše ano
8 (11.9%)
Fabuland - napůl, částečně
28 (41.8%)
Fabuland - není, spíše ne
26 (38.8%)
Clikits - ano, spíše ano
56 (83.6%)
Clikits - napůl, částečně
2 (3%)
Clikits - není, spíše ne
2 (3%)
Četl jsem, nehlasuji (nechci, nevím, ...)
3 (4.5%)

Celkem hlasů: 67

Petrjr

Zajímá mne, jak zde kdo chápe kategorii ,,dívčí lego". Co vše by pod ten pojem mělo spadat. Mám své vlastní dělení:

Typické dívčí: Belville, Scala
Napůl dívčí, napůl jiné: Homemaker, Paradisa
Spíše dětské: Fabuland
Fakticky gear/fashion: Clikits (ano dívčí)

Jak to vidíte Vy? Něco přebývá? Něco chybí?

-----------------

A v případných komentářích prosím:

a) DUPLO úmyslně vynechat. Byť má i svá holčičí témata, je to jednoznačně dětská kategorie (Nezaměňovat s tím, že by si s duplem musely hrát jen malé děti. Jen je to jako celek kategorie sama o sobě).

b) Nezabývat se faktem, že i holky si také rády hrají s hrady, jeřábem, atd. A že kluci (alespoň ten můj) jsou také schopni u Belville (a spol.) prosedět odpoledne. Hrají. A jsou. Ovšem rozebírat to je jiná debata, netýkající se kategorizace.

c) Neprobírat zda je růžová _jen_ holčičí barva nebo i miminkovská nebo jaká. Dtto jako b).

***Banana.com

Podle mého:
Belville, Scala jednoznačné ano. Měřítko, barvy i témata jasně dívčí.
Paradisa spíše ano, spíše proto, že ač je primárně určena pro dívky, sety se hodí i do City.
Fabuland ne - je to spíš pro děti bez rozdílu
Homemaker ne - je to celkem univerzální s ohledem na dobu vzniku
Clikits ne - tuto řadu si já osobně neřadím mezi Lego stavebnice, ale mezi Gear, a to je kategorie úplně mimo sety, proto ne.

Petrjr

Citace od: banana.com kdy 20.03.2007, 08:22:31
Clikits ne - tuto řadu si já osobně neřadím mezi Lego stavebnice, ale mezi Gear, a to je kategorie úplně mimo sety, proto ne.
Cítím se sice podobně, ale co bych pak měl říkat na scala. Ta je sice stavebnice, ale k "lego" má skoro tak daleko jako právě zmiňované clikits - jen občas má study a občas se na to dá píchnout system, občas se to dá píchnout na system připojitelnost na system je v obou případech slabá.
   Takže pokud jsem si v duchu i scala zařadil pod lego kategorii, tak si říkám, že bych clikits asi to právo upírat neměl.

***Banana.com

Citace od: Petrjr kdy 20.03.2007, 08:31:38
Cítím se sice podobně, ale co bych pak měl říkat na scala. Ta je sice stavebnice, ale k "lego" má skoro tak daleko jako právě zmiňované clikits - občas má study a občas se na to dá píchnout system, občas se to dá píchnout na system.
   Takže pokud jsem si v duchu i scala zařadil pod lego kategorii, tak si říkám, že bych clikits asi to právo upírat neměl.

Já řady Clikits a Scala vnímám jako úlety, v nichž TLC testovalo a testuje segment non building toys, ale když se řekne Lego, vybaví se mi vše, kromě těchto řad. Je to samozřejmě jen můj náhled na věc a nemíním tím spustit flame, ať každý kupuje to, co se mu líbí. :)

Petrjr

Citace od: banana.com kdy 20.03.2007, 08:36:21
Já řady Clikits a Scala vnímám jako úlety ... a nemíním tím spustit flame ...
Na flame by se názory musely rozcházet, tady se až na drobnosti shodují.

Sám nevím jak se mám na clikits dívat, takže šup šup, jsem vděčný za každý názor. A je pochopitelné, že zrovna u scala a clikits se budou značně rozcházet.

Také už jsem přemýšlel, jestli v anketě u každé kategorie nepřidat "nehodnotím/není lego/...", ale už i tak je anketa nepřehledná. A dlouhá jak Lovosice. Děkuji všem, kteří si udělali čas a hlasovali, či hlasovat budou.

Jindroush

Ještě si opoměl mnou přes ICQ zmiňovanou 'první Scala', což je lautr to samý jako Clikits. IMO řadit Clikits do 'gear' není dobrej nápad, přeci jen je tam nějaká ta rozebíratelnost a tak.

A ti mužové, kdo zařadili Paradisu do 'napůl', tsk tsk tsk.  >:D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

hana

Belville je dívčí,ale obsahuje dost dílů a zvířátek vhodné i pro jiné než holčičí stavění.Jen velké figurky jsou spíše pro dívky.Hlasuji pro dívky. ;)Scala je jednoznačně holčičí a jako na Lego na ni moc nekoukám.Paradisa je záležitost při dobré vůli společná.Homemaker s Fabulandem jsou určitě pro všechny,kterým něco říkají.Clikits máme doma a pro holky neni vůbec špatné ;) .Jen je problém při secvakávání,tam musím malé pomáhat a také jeho cena,která mi přišla při porovnání obsahu s ostatním Legem dost vysoká.

Petrjr

Citace od: Jindroush kdy 20.03.2007, 10:46:04
Ještě si opoměl mnou přes ICQ zmiňovanou 'první Scala', což je lautr to samý jako Clikits.
Jj, to bylo úmyslné. Teď jen hledám definici dívčího lega a první scala rozhodně není tak známá, abych jí musel zmiňovat (doufám). Interně jí řadím, stejně jako Ty, pod Clikits.

IMO řadit Clikits do 'gear' není dobrej nápad, přeci jen je tam nějaká ta rozebíratelnost a tak.
Clikits nejsou jen rozebíratelné věci. Jsou to i nerozebíratelné a do gear (nerozebíratelné části) je řadí i BL.

Ehm, a co si o Paradisa myslíš Ty? Čistě dívčí nebo čistě town?  8)

Jindroush

Citace od: Petrjr kdy 20.03.2007, 11:00:32
Ehm, a co si o Paradisa myslíš Ty? Čistě dívčí nebo čistě town?  8)

Původně pěkné Town sety naprosto zničené a zholčičizované. Takže jasně dívčí. (Ne, v červených teniskách a růžových košilích mě neuvidíte  8))
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

***Banana.com

Neser, vezíre ;D. Já taky nechodím v červených teniskách 8) EDIT : samozřejmě ani v růžových košilích  ;D a přesto se mi Paradisa docela líbí, snad vyjma vyblitě zelené.

MildaPajda

Ja sem asi ujetej, ale mě se Paradisa taky líbí. I s vyblitě zelenou... ;)
Podle mě to patří do townu.
Něco jiného je zařazovat to mezi "dívčí" LEGO. Myslim, že chlapečkové si s tím vyhrajou taky...  ;D

Pozn.: cerveny tenisky ani ruzovy kosile taky nenosim...  >:D
na LEGO mam porad malo casu... :(
http://steinbachovi.org http://steinbachovi.org/mimis - novinky od Kubíčka a Anežky. ;)

niessnet

Taky lobuju za Paradisu. Má dost blízko k town. Jasně, růžové je tam přecejen trošku moc, ale když jednotlivé sety člověk nakombinuje s town sety, tak se to ztratí. Na druhou stranu, celá růžová ulice by dávala cosi tušit o jejích obyvatelích  >:D
Vyblitě zelená mi ale nevadí, tráva přece nemá nikdy všude stejný odstín, takže opět vhodná ke kombinaci s jinými odstíny.
Navíc vemte si, že právě v paradise je celkem férový zastoupení ženských minifigů. To třeba u hasičů, poldů či u záchranářů v town tolik nenajdeme.
A co třeba pouťové sety? Paradisa jimi disponuje, town většinou ne. A na pouť chodí i kluci. 

P.S. Též nenosím růžové košile a červené tenisky  >:D , ale proti gustu žádný dišputát.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

***Banana.com

Ještě navážu na Niessneta - Paradisa se mi líbí i kvůli figům, které, ač nejsem Mičánek (modří vědí)  >:D , považuji za velmi povedené. Například:

Hana129

Každá Lego kategorie má nějaké + i -
Scala i clikits jsou sice hodně Legu vzdálené, ale pozitiva se určitě najdou.

Dlouhou dobu u nás vládl creator - bez figurek. Teprve později jsme začali dokupovat jiné sety.
Pro hraní s dětmi, pro které to bylo původně hlavně určeno - jsem dokonce měla období velké oblíbenosti figurek 4+ - které se nedají rozebrat na mini částečky.
A jak šel vývoj u nás doma, přibylo období Belville, až jsme skončili u minifigů.

Asi tak, čím víc rosteme, tím menší figurky preferujeme  ;D.
Teď zrovna toužím po mini-minifigurkách  ;D::)

Dělení kategorií na dívčí a klukovské mě od TLC spíše mrzí, jelikož ani v jedné z vyráběných kategorií nejsou rozumně zastoupeny obě strany.
V Belville musím jo hledat "kluky", naopak u minifig setu je to opačně a jen sem tam najdeme  "holku".

Sety typu paradisa v nabídce chybí!!
A nemluvím o růžové barvě, i když takový para - domeček pokud by ji bylo dostatek  v kombinaci s bílou-šedou, by nemusel vypadat nejhůř.  ;)

***Banana.com

Paradisa rulezz...ještě chvilku, a budu jí mit celou v MISBech.. >:D

Colonel32

Ptát se uživatele, který je zabanován, mi připomíná vtip o tom, jak rusové vynalezli sérum, po kterém je možné mluvit s mrtvými. Jediný háček je v tom, že mrtví neodpovídají.  ::)

otaznik

Citace od: paradisamaniak kdy 07.01.2012, 01:40:07
Jeee, zavidim:) Asi neplanujete predat?:D
Odpovídat na 4 roky nepoužité vlákno a navíc se ptát zabanovaného uživatele?  ::)

P4tr1cius

Citace od: otaznik kdy 07.01.2012, 12:26:58
Citace od: paradisamaniak kdy 07.01.2012, 01:40:07
Jeee, zavidim:) Asi neplanujete predat?:D
Odpovídat na 4 roky nepoužité vlákno a navíc se ptát zabanovaného uživatele?  ::)

Mňa by teda veľmi zaujímalo prečo ten užívateľ bol zabanovaný. Je možnosť sa niekde o tom dočítať? Bol to užívateľ s viac ako 1000 príspevkami, mal cez 200 kladných obchodov a tiež nemalú zbierku. Takže to rozhodne nebol len tak "hocikto" tu na Kostkách. Musel teda urobiť niečo strašné, keď sa ho táto komunita len tak vzdala. (asi vražda predpokladám)

RUL

Byť jsem stokilový chlap, tak si Paradisa získala taky mé sympatie, ostatně, letos jsem si naježil jeden z těchto roztomilých Paradisa MISBů...