(Vlastní) FUTURON Base - GAMA 826

Založil peter, 13.03.2007, 10:45:31

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

peter

Zdravim všechny návštěvníky naší planety - Peter velitel základny "GAMA 826" z planety "Aliker 38" galaxie FUTURON.

Jsem velitel zatím menší skupinky obyvatel rodu Futuron, kteří se rozhodli oddělit od domovského systému a založit novou základnu v dosud opuštěné části naší galaxie. Moje skupina zatím čítá cca 14 členů jelikož druhá část plní tříměsíční průzkumnou misi v soustavě Svitavy.

V současné době máme plné ruce práce s výstavbou základní základny, tak aby byla připravena do příchodu zbytku skupiny z průzklumné mise. Rod Futuron je v celém vesmíru znám především svojí velmi vysokou technickou vyspělostí, která v mnoha případech mnohonásobně předčívá technologie ostatních. Od této vyspělosti je ostatně odvozeno i pojmenování našeho rodu "Future" - "Futuron".

Vědci a inženýři stáli u zrodu mnoha technologií, které využívají další národy ve vesmíru. Jako jediní jsme dokázali čelit a vzdorovat nespočetně druhům nemocí a tak jsme především díky zdravotním a lékařským schopnostem, velmi oblíbeni a chráněni jinými národy, jako protislužbu za uzdravování jejich obyvatel.

Závěrem posílám alespoň malou fotku, kde je vyfoceno celé vedení rodu Futuron.

Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

peter

Jelikož každý nemusí vědět, co znamenají různé uniformy, připravil jsem pro Vás ještě stručný popis hierarchie rodu Futuron.

Standartní uniforma a skafandr občanů rodu FUTURON se řídí velmi striktními pravidly. Kombinéza je vždy dvoubarevná, kdy základní barvou je barva bílá, která se kombinuje s barvou doplňkovou. Doplňková barva může být pouze Černá, Červená, Žlutá nebo Modrá (řezeno podle důležitosti). V této doplňkové barvě jsou i kalhoty, rukávy, rukavice i helma.

Velitelské posty:
Všichni držitelé velitelských postů jsou zároveň členy parlamentu a na své planetě mají jako jediní právo rozhodovat o zákonech a nařízeních pro ostatní obyvatele.

* Velitel základny (Generál) ............ Černo-bílá kombinéza s červenými nárameníky
  Pozn. - Jedná se o nejvyšší možnou hodnost, jaké může rodilý příslušník rodu FUTURONU dosáhnout. Na každé základně může být pouze jeden.

* Hlavní vědec nebo inženýr ............. Černo-bílá kombinéza se žlutými nárameníky
  Pozn. - Jedná se o druhou nejvyšší hodnost a nejvyšší vědeckou hodnost. Získat ji může pouze rodilý příslušník rodu FUTURON. Nositel této hodnosti musí mít více jak 30 leté zkušeností ve svém oboru (vědec, doktor, tech. inženýr apod.). Na každé základně může být vždy pouze jeden člen s touto hodností příslušného oboru.

* Hlavní velitel vojsk .................. Černo-bílá kombinéza s modrými nárameníky
  Pozn. - Jedná se o druhou nejvyšší vojenskou hodnost. Získat ji může pouze rodilý příslušník rodu FUTURON. K další podmínce získání této hodnosti je minimálně 30 letá zkušenost v oboru, účast nejméně v 10 bitvách a z toho musí být minimálně 9 vítězných. Poslední podmínkou pro získání této hodnosti je zvolení radou příslušné planety a parlamentem rodu FUTURON. Na každé základně/planetě může být vždy pouze jeden velitel/držitel této hodnosti.

* Velitelé .............................. Černo-bílá kombinéza
  Pozn. - Nejnižší velitelský post. Získat ji může pouze rodilý příslušník rodu FUTURON. Nositel této hodnosti musí mít více jak 10 leté zkušeností ve svém oboru.

Ostatní posty:
Odbornou funkci mohou zastávat i přistěhovalci, avšak Ti musí splnit několik podmínek. Nejprve musí 5 let sloužit jako řadoví pracovníci. Poté mohou zažádat hlavního vědce či inženýra o přidělení patřičné uniformy (žlutá nebo červená).

* Vědci a lékaři ........................ Červeno-bílá kombinéza

* Inženýři a technici ................... Žluto-bílá kombinéza

* Ostatní obyvatelé ..................... Modro-bílá kombinéza

Doplňkové řády:
Doplňkové řády se využívali v dřívějších dobách. Nyní jsou však postupně vyřazovány, takže jejich výskyt je už velmi vzácný. Doplňkové řády jsou dvojího druhu. Zlatý (Hnědý) mohl získat pouze rodilý příslušník rodu FUTURON. Bílý mohl získat jakýkoliv právoplatný občan planety/základny, tedy i přistěhovalec pro které byl toto jediný možný řád, který mohli získat.

* Zlaté/Hnědé nárameníky byli určeny pro členy parlamentu. Dnes jsou tyto nárameníky nahrazeny černými uniformami.

* Bílé nárameníky byli určeny pro obyvatele, kteří se zasloužili o nějaký zvlášť významný přínos ostatním obyvatelům planety/základny.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

TomG

Tak ted jeste zakladnu a umistit na mapu :)
Only the best can survive.

peter

Bohužel skupina je v současnosti plně zaměstnána výstavbou základny a tak nezbývá moc času k oddechu na tož k dokumentování. I tak jsem si našel chvíli času a udělal dvě fotky z vně základny.

Jelikož planeta, kterou jsme si vybrali má velmi drsné podmínky, zvolili jsme, že základnu částečně zapustíme do skalního masivu aby nebylo nutné vynakládat zbytečné množství energie pro její ochranu. V tuto chvíli jsme hotovi s první částí základny. Místnosti sice ještě nejsou vybaveny, ale již nyní Vám mohu popsat co základna obsahuje. Největší část je tvořena hangárem, který bude sloužit pro dílny, opravny a v neposlední řadě k úschově veškeré planetární techniky. Druhým největším prostorem bude biolaboratoř. Tato místnost bude zabezpečovat výrobu základních životních surovin, jakými jsou vzduch, voda a potraviny. Třetí podstatnou částí základny bude, pro náš rod typické, zdravotnické a výzkumné zařízení.

Na prvním obrázku je zachycena kopule od budoucí biolaboratoře s vedením pro získávání vody z hlubin planety a zadní vchod do hangáru. Před skálou právě dva inženýři zprovozňují další důležitou jednotku a sice geotermální generátor zásobující základnu energií a teplem.

Druhý obrázek zachycuje hlavní vchod, před kterým je začátek přistávací plochy pro vesmírná plavidla. Druhá kopule bude později skrávat výše zmíněné lékařské a výzkumné laboratoře. Jak si můžete všimnout, před hangárem právě přistála naše transportní loď, kterou nyní využíváme jako loď nákladní. Jistě přivezla další důležité materiály pro stavbu základny, takže já se pro tentokrát loučím a příště už snad s více obrázky jak exteriéru, tak hlavně již hotových interiérů.

TomG

Vypada to velmi akcne.  ;) Je videt, ze personal zakladny nezahali. Jen by to chtelo doplnit zbyvajici baseplate, ten koberec tam docela rusi. Kazdopadne jsem zvedavy na interiery a dalsi fotky zakladny.

Thrawn

Základna ve skále je moc dobrý nápad. Ale já jsem vysazenej na interiéry, tak se nejvíc těším na ně :)
History is on the move, Captain. Those who cannot keep up will be left behind, to watch from a distance. And those who stand in our way will not watch at all.

TomG

Citace od: Thrawn kdy 18.03.2007, 19:19:23
Základna ve skále je moc dobrý nápad. Ale já jsem vysazenej na interiéry, tak se nejvíc těším na ně :)
S tim souhlasim, napadlo me to taky, podobne jako petera, ale zatim nemam dost sede na skalu, takze mam jen neco malo a fotky nejsou zatim verejne. Ackoliv zakladna ma kompletni prvni patro, interiery a troje funkcni pretlakova vrata.

Frco

Zakladna je super, ale na tom raketoplane sa mi nepaci ta predna kabina, to sklo tam. Dal by som 8/10, este interier by to chcelo.

TomG

Citace od: Frco kdy 18.03.2007, 20:01:10
Zakladna je super, ale na tom raketoplane sa mi nepaci ta predna kabina, to sklo tam. Dal by som 8/10, este interier by to chcelo.
To bude tim, ze Peter jine pouzitelne predni sklo nema, takze pouzil co ma :) Treba se dockame novejsi verze dropshipu :)

peter

Citace od: TomG kdy 18.03.2007, 20:02:48
Citace od: Frco kdy 18.03.2007, 20:01:10
To bude tim, ze Peter jine pouzitelne predni sklo nema, takze pouzil co ma :) Treba se dockame novejsi verze dropshipu :)

Přesně tak. Když jsem před cca 14 dny stavěl tu loď, tak jsem doma žádné jiné TrBlue sklo nenašel, než tato a tak jsem byl nucen použít je. Alespoň je ta loď něčím unikátní, protože takto použitá tyto skla jsem ještě nikde neviděl 8) Novější verze se jistě časem dočkáte, ale hned to nebude. Nejprve musím dokončit základnu a to ještě chvíli potrvá.

Mtron

koukám a tiše slintám a jsem strašně rád, že konečně ve vesmíru budu mít i nějaký ty kamarádíčky se základnama  ;D

základna vypada velice povedeně a promyšleně, dropship je taky pěkný a co se týče skla myslím, že mu sedí dost dobře.

Mtroni se těší na další pokračování stavby základny a na nové technologie futuronu, hlavně na lékařskou laboratoř a na vyškolení mojich M:tronských mediků
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

fuli

Základny vypadá opravdu pěkně. Koukám, že sekce space opravdu ožívá(já už taky stavím základnu).
Ta okna u lodi vypadají zvláštně, ale nechal bych je tam.
Uč se z chyb druhých. Nikdy nebudeš žít tak dlouho, abys je stihl všechny udělat sám.

Magesan

Dneska jsem objednal 2000ks cernych kosticek a 35 novych blacktronu   :D
Jsem rad, ze vznikaji baze, ktere pujde vydrancovat  >:D

peter

Zdravím!

Minule jsem se s Vámi loučil, když byla kompletně hotova (krom vybavení interiérů) hlavní sekce č.1 naší základny. Původním úkolem pak bylo dokončit tuto část a vybavit ji interiery. Velení naší základny se však během týdne podařilo dohodnout obchod na odkup nového stavebního materiálu. Tento fakt tedy vedl ke kompletní změně plánu a tak se již nyní mohlo přikročit k vybudování další větší části základny.

Nová sekce č.2 je složena především z obytných buněk pro posádku základny.  Pro její vybudování bylo zvoleno místo na vrcholu hory, v které je vybudován hangár. Sekci tvoří celkem 5 podlaží. První patro je taková odpočinková místnost s vyhlídkou a hlavně vstupem do výtahu. Druhé až čtvrté podlaží je tvořeno samotnými ubytovacími jednotkami, ke kterým jezdí již zmíněný výtah. Do pátého podlaží se lze dostat po montážním žebříku ze čtvrtého podlaží. Nachází se zde pouze technické vybavení a hlavní radar sloužící k mezigalaktické komunikaci.

***Banana.com

No to je parádní! Jen by to chtělo více fotek i s pohledem seshora a bez pozadí. ;)

peter

Citace od: banana.com kdy 25.03.2007, 19:12:06
No to je parádní! Jen by to chtělo více fotek i s pohledem seshora a bez pozadí. ;)

To jsme rádi, že se líbí. Jak jsme před týdnem slíbili, tak plníme! I když jsme vystavěli celou novou sekci, tak jsme nakonec dokončili i všechny interiéry. Základna je tedy už plně funkční a tak je čas na malou exkurzi ...

Do základny vedou dva vchody. Každý je chráněn jak silovými poli, tak především mohutnými dveřmi. Hlavní vchod "A" chrání dvoukřídlé šoupací dveře. Druhý servisní vchod "B" je zase chráněn výsuvnými dveřmi.

peter

Jelikož mám ještě nějakou práci, základnou Vás provede můj kolega.

Zdravím, tak zde pracuji. Mojí prací je monitoring planety a komunikace s loděmi. Když se ale otočím naskytne se mi pohled do hlavního hangáru. V hangáru provádíme opravy, výrobu a vlastně všechno co potřebujeme ke stavbě a údržby základny.

Jak si můžete všimnout, tak hangár je celkem rozlehlý prostor. U stropu se pohybuje velký mostový jeřáb a v několika výklencích jsou různé malé místnosti pro nářadí a další techniku. Uprostřed hangáru pod poklopem je zařízení pro doplňování energie a paliv do všech vozidel či raket.

Když se vydáme do menších posuvných dvoukřídlých dveří dostaneme se do chodby. Z chodby se můžete dostat do dvou dalších klíčových místností pro naši základnu. Výtahem se můžeme vyvést do prvního patra, kde se nalézá ošetřovna a místnost s operačním stolem. Pokud nevyjedeme výtahem, ale budeme pokračovat dál, dostaneme se přes posuvné dveře do biolaboratoře. Tato laboratoř slouží k výrobě vzduchu, úprave vody a pěstování některých potravin pro naši základnu.

peter

Z hangáru však vede ještě jedna cesta a sice do obytných buněk. Musíme tedy vylézt po schodech na malou lávku, kde je i ovládání mostového jeřábu a vstupních vrat do hangáru. Když budeme postupovat po dalších schodech výše, dostaneme se do prvního patra druhé sekce, do místnosti nazývané vyhlídka.

Obytné buňky jsou, jak jistě víte, ještě výše. Abychom se do nich dostali musíme použít druhého výtahu základny. Já mám přístup až do té nejvyšší, takže ukážu právě ji. Každá buňka je vybavena skříňkou pro úschovu osobních věcí, přívodem vody a postelemi.

Jelikož má dnešní pracovní doba končí, tak se s vámi rozloučím a jdu odpočívat. Tak někdy nashle třeba při putování po technologických zařízení naší základny.

Mtron

fantastické, nasadil si laťku hodně vysoko, nádherný, tohle by jistě mělo větší úspěch ve Svitavách než moje základna, fakt klaním se před tvým uměním :D :D :D

***Banana.com

Petere, jednoznačně, šup do balíku, balík do vozu a směr Svitavy  >:D Tohle je hřích neukázat..Takhle jsem si vždy představoval pořádnou Space základnu, když jsem v polovině osmdesátých let dostal pár menších Classic Space setů....I teď bych si s něčím takovým vydržel hrát dlouhé hodiny.. :-[ ;D

Jonas

Výborné! Navíc je vidět, že v tomto kousku vesmíru se skutečně žije.

Nejsou to už náhodou kulisy pro další skvělý film?
Jonas - Můj Brickshelf

jvucka

Nádhera!!!
Ale kde jsou záchody? Je zvláštní, že tolik základen a kosmických lodí (jak legových, tak televizních) postrádá toto základní vybavení.  ;D

TomG

Citace od: jvucka kdy 26.03.2007, 07:34:36
Nádhera!!!
Ale kde jsou záchody? Je zvláštní, že tolik základen a kosmických lodí (jak legových, tak televizních) postrádá toto základní vybavení.  ;D
Nepostradaji, nekde tam urcite budou a zatim je Peter nepostavil. Ono se totiz ve sci-fi prepoklada, ze bezne socialni vybaveni musi mit kazda stanice ci lod, ale proste se o nich nemluvi, maximalne se obcas nekde mihne umyvadlo a sprcha. Asi nejake sci-fi tabu nebo co.
Nevim o tom, ze by nekdo napsal/natocil pribeh, kdy hlavni hrdina resi problem mezigalaktickeho razu na WC.
Kazdopadne jako celek, to ma Peter velmi hezke, jen jsem mel par konstrukcnich vyhrad, ale to tu rozmazavat nebudu :)

peter

Abych řekl pravdu, tak jsem ani nečekal, že se bude má zakladna nějaký úspěch. Tématu Space jsem se nevěnoval minimálně 15 let. Proto jsem zvolil trochu staromódní přístup a základnu se snažím vybavit vším co by asi tak skutečná základna mohla na planetě k životu potřebovat. Dalším mým kritériem bylo aby všechny části základny byli alespoň trochu logicky pospojované a figy mohli teoreticky opravdu do všech částí dojít. Největším problémem se stávaly však díly, jelikož jich mám celkem dost mám ve Svitavách. Dost často se tedy peru a pomalu u každé kostky musím přemýšlet, zda-li ji nebudu později potřebovat v důležitější pozici.

Co se týká toalet, tak s nimi skutečně počítám. Bohužel pro ně, mají být až v poslední 3. důležité sekci této základny. Třetí část má obsahovat soc. zázemí základny, ale především laboratoře a další zdravotnická zařízení, plus koridor.

V dohledné době se alespoň pokusím sestavit jedno průzkumné vozidlo, aby jsme věděli co se na planetě nachází a co ne. V dalších fotoseriálech Vám ještě představím naši víceúčelovou loď a technologická zařízení základny. Každopádně nyní již mohu za své Futurony podat žádost o zápis na SpaceMapu. :D

Mtron

Citace od: peter kdy 26.03.2007, 08:35:30
Každopádně nyní již mohu za své Futurony podat žádost o zápis na SpaceMapu. :D

uděluje se, jinak jak tam nebudeš mít toalety čéče tak se z toho asi po......ou , ani já je ještě nemám  :'( těším se na průzkumné vozítko , budou závody ?  ;D

Robbed

Nezbývá mi než gratulovat k skvěle odvedené práci. Opravdu základna jak má být. Těším se na další pokračování stavby. Celkově ten nápad s vesmírnou mapou je výborný - je tu díky tomu mnohem více space výtvorů než dříve :D  

Mtron

Citace od: Robbed kdy 26.03.2007, 21:31:00
Nezbývá mi než gratulovat k skvěle odvedené práci. Opravdu základna jak má být. Těším se na další pokračování stavby. Celkově ten nápad s vesmírnou mapou je výborný - je tu díky tomu mnohem více space výtvorů než dříve :D   
jo to máš pravdu , moc se mu to povedlo, jinak to byl záměr se space mapou , aby se oživilo tohle téma. Další záměr je pro další výstavu pokud nějakou budeme dělat vytvořit SPACE CITY s nějakou bitvou v postraní, třeba jako dobití mtronské základny  ;D bojim bojim

Cavelon

Aj napriek tomu, že toto nie je oblasť môjho záujmu, odvážil som sa včera sem prvýkrát nakuknúť. Najprv som pozrel na najnovší príspevok a tak ma to zaujalo, že som jedným dychom prečítal celý thread. Dopodrobna som si preštudoval Petrove obrázky a zaujalo ma na nich mnoho zaujímavých detailov (poklopy v podlahe, potrubia, činnosť minifigov atď.). Neľutujem ani trochu, že som sem "zablúdil" a vyjadrujem svoj obdiv nad Petrovym umením. Prajem mnoho chute do ďalšieho rozširovania základne, na ktoré sa už teraz teším. 8)

hobby

Cavelon mi sebral slova doslova z úst! :D. Na toto téma téměř nechodím, ale musím skutečně ocenit tehle MOC, jeho domyšlenost (až na ty WC ;D), zpracování a samotný 'příběh'. Skutečné Lego- scifi 8).

peter

Citace od: Mtron kdy 27.04.2007, 15:09:03
Tentokrát si pro Vás připravil team konstruktérů jeden speciální kousek

MT - 1 neboli Mtron tank - 1

Naše velení bylo jednou frakcí Mtronu požádáno, zda-li by jsme jim nepomohli vyvinout vozidlo do náročného terénu. Jelikož se nejedná o vojenský stroj, tak jsme nabídku přijali a naši inženýři se pustili do práce. Výsledkem je lehké záchranné, vyprošťovací a montážní pásové vozidlo. Jak je z obrázků patrné, je vozidlo vybaveno pásy, pro lepší manévrovatelnost v těžkém terénu a velkou tažnou sílu v případě vyprošťování jiných strojů.

Zadní část vozidla je tvořena silnou motorovou jednotkou využívající energii z krystalu Crannerit. Na dvou konzolách jsou ještě umístěné nouzové Cranneritové trisky pro případ překonání těžké překážky či přejetí větší průrvy. Střední a přední část tvoří velký úložný prostor, který je možno vyplnit potřebnou technikou a posádkou k plnění misí. Na levé straně je vozidlo vybaveno malým ramenem s magnetem pro umožnění manipulace s těžšími předměty. Pravá strana je zase vybavena silnými světlomety pro případ práce na odvrácené straně planety či v jinak špatně viditelném prostředí. Nákladový prostor je uzavřen sklopnou rampou, která případně usnadňuje naložení malých vozidel nebo robotů. Jelikož se nejedná o vojenské vozidlo, bylo možné pilota umístit na vrchol ve střední části vozidla, odkud má dobrý přehled kolem celého vozu. Poslední důležitou vlastností je, vybavení vozidla čtyřmi magnetickými kontakty pro možnost zavěšení vozidla pod trup transportní lodě.