Recence na Technic set 8284 Velký traktor

Založil JardaL, 20.02.2007, 17:16:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

JardaL

http://www.peeron.com/inv/sets/8284-1

Nebude to úplně normální recenze, jak byste jsi ji představovali. Zkrátka jsem nakonec neodolal a tenhle set si koupil. Pravda už za rozumějších 1400 Kč (na rozdíl od doporučené ceny 2400 Kč). Otevřel normální (a bohužel už dnes standardní) jednoduchou kartonovou krabici, vysypal pytlíčky a začal stavět. A po třech hodinách čistého času a usilovného stavění se přede mnou skvěl on – Velký traktor.
Musím uznat, že tohle stavění bylo něčím zvláštní, asi poprvé u studless mi při stavbě vše přišlo dost logické, plynule to navazovalo, objevili se zajímavé nápady (např. uchycení výkyvné přední nápravy, které jsem již dříve taky dělal), no zkrátka asi jste už pochopili. Jediný důvod proč píšu tuhle rádoby recenzi je, abych se Vám svěřil s tím, že tento set je pro mne pravděpodobně zlomový a začínám brát Studless na milost. (a nebo se jen smiřuji :-)) ) Nadto je třeba poznamenat, že set netrpí obvyklými neduhy tj. výraznou nepevností, ale naopak je velice kompaktní, robustní vzhledem i kostrou a úžasný barvami a designovými doplňky, které jej zajímavě tvarují. Našel jsem jen jednu negativní poznámku, myslím, že by se slušelo doplnit několik nálepek i když jen třeba poskrovnu. A jaké je poučení jako v každé bajce? ....... "všechno zlý může být jednou lepší".

A jaké zkušenosti mají ostatní štastní majitelé??

Zdraví JardaL
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

TomG

Ja cekam, az to nekde bude za rozumnou cenu a pak se uvidi, pze uz po nem par mesicu pokukuji. Plnou cenu za to skutecne nedam.
Only the best can survive.

Achad

No, mne by osobně spíš zajímalo, kde jsi to za těch 1400,- Kč pořídil? ::)
A už jsi skládal i buginu nebo jen traktor?

grohl

Citace od: Achad Ha-Am kdy 20.02.2007, 17:41:54
Připojuji se k dotazu a popravdě předem vím, že do alternativního modelu bych se pouštěl jen velmi nerad. Ta bugina je vyloženej eklhaft pro amíky. Proto 8284 u nich to vyšlo jako Dune Buggy a v Evropě jako Tractor:D

Mellory

Citace od: JardaL kdy 20.02.2007, 17:16:51
tento set je pro mne pravděpodobně zlomový a začínám brát Studless na milost. (a nebo se jen smiřuji :-))

Gratuluji k prolomení bariéry odporu ke studless techniku. :)

Traktor 8284 je pro mě nejlepší set roku 2006, přestože jsem jej dosud nesehnal (čekám na výhodnou nabídku).

Absence nálepek je podle mě spíš plusem, neboť nálepky nemám v lásce.
Nothing is true. Everything is permitted.

JardaL

Bugynu se mi skládat nechce. Zaznelo tady slovo eckhaft, se který se plně stotožňuju.
A kde jsem koupil - Tady to konkrétně výprodej ve Walmarktu v Heidenau za kopečky (v Raichenlandu). A dokonce jsem nekoupil napoprvé, ale rozleželo se mi to, a tak jsem tam jel nahodou ještě jednou později.
Myslim, že se teĎ  i jinde budou uvolnovat regaly pro nový zboží na bžezen, tak je reálná šance, že budou slevy. Ale v čechách ..... však to znáte.

TomG

otaznik

Traktor 8284 je bezvadnej set, jedinou výtku mám k ne úplně stoprocentnímu "obraceči-nebo-co-to-je". IMHO mohl být promyšlen trochu lépe.

JardaL

Citace od: otaznik kdy 20.02.2007, 22:40:47
Traktor 8284 je bezvadnej set, jedinou výtku mám k ne úplně stoprocentnímu "obraceči-nebo-co-to-je". IMHO mohl být promyšlen trochu lépe.
Jo souhlas. Ten obracec je tam podle me proto, aby tam neco bylo a nebylo to moc složitý rozuměj drahý. Myslím, že by se nic nestalo, kdyby tam byly třeba dva alternativní stroje.
Ale na BS už je par fotek od lidi, co tomu postavili jiný přívěsný nářadí.
Taky o tom uvažuju, že bych si jako splnil sen z mládí, kdy jsem slintal nad hračkami od firmy Bruder.

grohl

Citace od: Mellory kdy 20.02.2007, 19:07:36
Citace od: JardaL kdy 20.02.2007, 17:16:51
tento set je pro mne pravděpodobně zlomový a začínám brát Studless na milost. (a nebo se jen smiřuji :-))

Gratuluji k prolomení bariéry odporu ke studless techniku. :)

Traktor 8284 je pro mě nejlepší set roku 2006, přestože jsem jej dosud nesehnal (čekám na výhodnou nabídku).

Absence nálepek je podle mě spíš plusem, neboť nálepky nemám v lásce.

Drahý Mellory, opožděně též přiznávám, že traktor mi začíná i přes tu barvu být čím dál sympatičtější a na samolepky mám stejný názor-nanic. Jinak má někdo zkušenosti s http://guide.lugnet.com/set/8289 taky to nevypadá zle, ale též čekám až bude -50% ---edit-BERU ZPĚT-STAČILO POŘÁDNĚ PROJÍT SEKCI :(

To JardaL- těch příslušenství je tam už hrozně moc, stačí hledat podle čísla setu.

JardaL

Teď má šanci v Intersparu za 1600 CZK.
viz http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=11043

Achad

Citace od: JardaL kdy 21.02.2007, 20:32:32
Teď má šanci v Intersparu za 1600 CZK.
viz http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=11043
Díky! Myslím, že za tuhle cenu už to stojí za to! Traktor mne zaujal a už se těším i na kombajn! ;)

JardaL

Skoda, že ten kombajn nebude v měřítku k tomu traktoru.

Achad

Aha! Jaké má traktor rozměry? Já předpokládal, že by to měla být něco jako "série" i s kombajnem. Ale jestli ne... :'(

Mellory

Citace od: JardaL kdy 22.02.2007, 20:45:43
Skoda, že ten kombajn nebude v měřítku k tomu traktoru.

Jakto? Podle mě je ten kombajn tak akorát k tomu traktoru.
Nothing is true. Everything is permitted.

grohl

Jsem stejného názoru. Možná že kombajn bude v poměru k traktoru jen o trošku menší než by měl,ale když nevidím oba modely bok po boku, je těžký to posoudit. ???

Achad

Citace od: grohl kdy 24.02.2007, 15:11:41
Možná že kombajn bude v poměru k traktoru jen o trošku menší než by měl...
Podobně si to myslím i já. Od pohledu, když člověk srovná např. kola či některé dílky, tak to vypadá, že kombajn bude snad jen o maličko menší, než by být měl...

TomG

Citace od: Achad Ha-Am kdy 24.02.2007, 15:40:19
Citace od: grohl kdy 24.02.2007, 15:11:41
Možná že kombajn bude v poměru k traktoru jen o trošku menší než by měl...
Podobně si to myslím i já. Od pohledu, když člověk srovná např. kola či některé dílky, tak to vypadá, že kombajn bude snad jen o maličko menší, než by být měl...
Kdyz sem koukal na ten Traktor a pak fotky kombajnu, tak by clovek malem rekl, ze ty sety maji vic spolecne nez to na prvni pohled vypada.

JardaL

V Drážďanech v Karstadtu opět za 50€ tedy zhruba za 1450 CZK: