(cizí) Chodící AT-ST

Založil Dejv, 17.02.2007, 17:40:46

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Dejv

Tak tahle potvůrka mě dostala.. nedá se mluvit zrovna o věrném modelu, ale ty funkce jsou skvělý..  Zde je link , kde jsou taky 2 videa, jak se otáčí a chodí.. Posuďte sami  ;)

Kubos.cz

Ten je suprovej . Připomíná právě se vylíhlé kuře.

Myslím že jsem tam zahlídl i návod, možná by stálo zato ho postavit a trochu upravit do reálnější podoby.

EDIT : Tak si ho asi nepostavím , návod vypadá takto

CitaceSTEP
1 7 91 9 10 -1 0 0 0 1 0 0 0 -1 3701.DAT
1 7 91 9 30 -1 0 0 0 1 0 0 0 -1 3701.DAT
1 7 -69 9 10 -1 0 0 0 1 0 0 0 -1 3701.DAT
1 7
Že by program ?

Jindroush

Viz MLCad, LDraw a podobné libůstky v sekci CAD.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

TomG

Chodit to sice chodi, ale vypada to jako po obrne :)
Si rikam jestli je vubec mozne AT-ST rozchodit tak jak to predvadeli ve filmu (pro dopresneni to delali po snimcich, takze nikdy neresili chuzi v realnem case) a aby to lego ustalo. V tomto meritku si myslim, ze to nehrozi. Protoze co si pamatuju z kybernetiky, tak vyrobit slusne chodiciho robota neni zadna sranda.
Only the best can survive.

Dejv

Aby to chodilo jak na plátně - to se z lega podle mě nemůže podařit. Pevnost ozubů je omezená

Raistlin M

Citace od: sparkz kdy 18.02.2007, 15:02:20
Aby to chodilo jak na plátně - to se z lega podle mě nemůže podařit. Pevnost ozubů je omezená

Dle mého není limitující pevnost ozubení, jako spíše, jak zde již nakousl tomG, velikost. U dostatečně velkého modelu už můžeš dosáhnout solidního vzhledu za pohybu. Co se pevnosti týče, tak ozubení není problém. Problém je celý zbytek. Konstrukce prostě nedrží pořádně pohromadě a hlavně je velká vůle v uchycení osiček a  ty se dost prohýbají. 8)

Martin Samek

A ještě jeden postřeh-Čím větší model,tím větší váha ;)
STAR WARS FOREVER !!!

Raistlin M

Citace od: Martin Samek kdy 18.02.2007, 16:17:51
A ještě jeden postřeh-Čím větší model,tím větší váha ;)

A tím větší "hrachovatění" konstrukce.  ;)

I tak to myslím lze dosáhnout, aby se AT-ST pohybovalo téměř věrohodně. Tedy věrohodně vzhledem k fyzikálním zákonům. Ono totiž na plátně bývají některé věci naopak idealizované.  ;D

Martin Samek

souhlasím,takhle by se něco tak velkýho v příštích deseti letech pohybovat nemohlo. ;)
STAR WARS FOREVER !!!

Dejv

Svatá pravda, ve filmu měly átéestéčka ještě snad nějaký automatický vyvažování či co.. pamatujete scénu z šestky kdy mu ewoci poslali pod nohy ty klády? Držel se dobře, chlapec  ;D

TomG

Citace od: sparkz kdy 18.02.2007, 16:53:34
Svatá pravda, ve filmu měly átéestéčka ještě snad nějaký automatický vyvažování či co.. pamatujete scénu z šestky kdy mu ewoci poslali pod nohy ty klády? Držel se dobře, chlapec  ;D
Jenze to bylo vyvazovani pres triky. To AT-ST jim nikdy realne nechodilo, takze i kdyby skakalo z jedne nohy na druhou, tak se to da do filmu udelat, ale realne to skoro nebude mozne vyrobit. To uz by bylo realnejsi rozchodit AT-AT.

Dejv

Já vím, to jsem si přečetl výše  ;) , jen se mi líbila ta scéna, reagoval jsem na ten názor, že to ještě není v mezích dnešní technologie ( myslím v reálu )  ;)

TomG

Citace od: sparkz kdy 18.02.2007, 17:35:48
Já vím, to jsem si přečetl výše  ;) , jen se mi líbila ta scéna, reagoval jsem na ten názor, že to ještě není v mezích dnešní technologie ( myslím v reálu )  ;)
Zkus si na netu pohledat nejake info o robotech od Sony a co umi, aby ses podival, ze maji hodne daleko do toho co predvadelo AT-ST a to delaji profici pres robotiku ne trikari :)