(Vlastní,slabší) Star Wars - Good luck , kid .

Založil Kubos.cz, 16.02.2007, 11:20:38

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Kubos.cz

Luk před odletem do bitvy vřele objímán Chewbackou.

Aneb myslím že jsem se naučil fotit lego !?!?  ;D

hal1aeetus

Myslím, že ostrejšie nafotené by boli v režime makro.
Alebo ak si to len vystrihoval z väčšej fotky, tak väčšie rozlíšenie alebo menšia kompresia  ;D

Alebo mám zlý monitor..

Kubos.cz

peter

Citace od: Kubos.cz kdy 16.02.2007, 11:38:24
Nevím . Fotím to s obrázkem kytičky  ;D

Tak to by mohlo být, ale pak ještě je důležité mít foťák na stativu, nebo na něčem pevně položen, jinak fotka nebude nikdy ostrá.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

MwK

No je to celkom fajn ale prečo práve Chewbaca z Lukom? ::) >:D
Nie je to trošku divné ???
Keby som volil takúto tému tak dám radšej Hana... :P
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Robbed

Citace od: MwK kdy 16.02.2007, 13:42:27

Protože to tak bylo i ve filmu.

Akorát bych dal Luka trochu výš (co si pamatuji tak ho Chewie vyzvedl do výšky)

MwK

Citace od: robbed kdy 16.02.2007, 13:47:15
Citace od: MwK kdy 16.02.2007, 13:42:27

Protože to tak bylo i ve filmu.

Akorát bych dal Luka trochu výš (co si pamatuji tak ho Chewie vyzvedl do výšky)
No ale nebolo to náhodou až po bitke?
Vieš Ep 4,5,6 som nevidel už asi pol roka! :-\ :P
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Dejv

Citace od: peter kdy 16.02.2007, 12:46:04
Citace od: Kubos.cz kdy 16.02.2007, 11:38:24
Nevím . Fotím to s obrázkem kytičky  ;D

Tak to by mohlo být, ale pak ještě je důležité mít foťák na stativu, nebo na něčem pevně položen, jinak fotka nebude nikdy ostrá.

Jednak to, ale při makru je důležitý mít hodně světla, tim se pak zkrátí doba "otevření" a fotka je ostřejší. Já to radši fotim z větší dálky a pak to přiblížim. To ale chce velký rozlišení

Kubos.cz

CitaceAkorát bych dal Luka trochu výš (co si pamatuji tak ho Chewie vyzvedl do výšky)

To jsem skoušel , ta figurka né a né držet , Chewie je moc huňatej.

Ondra

Citace od: Kubos.cz kdy 16.02.2007, 20:13:39
CitaceAkorát bych dal Luka trochu výš (co si pamatuji tak ho Chewie vyzvedl do výšky)

Pod Luka průhledný brick 2x1x1 http://www.peeron.com/inv/parts/3004

Robbed

Zkusil jsem to a celkem bez problému. Ty zadní ruky jsou v jiné poloze než ty vepředu...možná je to tím...

Šejmus

Citace od: ONDRA kdy 16.02.2007, 20:15:44

to by nebylo ono,
Co se týče focení, zkus si pod to dát dějakou knížku, nebo něco takového, a nebo zadrž dech. Taky jsem byl párkrát nucen fotit bez stativu, nebo pevné opěrky, a tak jsem si foťák o něco opřel, a snažil se co nejmíň třást, pak je taky důležité abys spušť nezmáčkl moc rychle, protože pak bys s foťákem moc cuknul.
Fool of a Took!

Ondra

Citace od: sejmus kdy 16.02.2007, 20:29:30
Citace od: ONDRA kdy 16.02.2007, 20:15:44

to by nebylo ono,
Co se týče focení, zkus si pod to dát dějakou knížku, nebo něco takového, a nebo zadrž dech. Taky jsem byl párkrát nucen fotit bez stativu, nebo pevné opěrky, a tak jsem si foťák o něco opřel, a snažil se co nejmíň třást, pak je taky důležité abys spušť nezmáčkl moc rychle, protože pak bys s foťákem moc cuknul.
Nebo ještě zkusit vlasec a obtočit Luka kolem Chewbacy vlascem(Ale nenápadně)

Kubos.cz

Chevie má sílu !!  :o

Rever

Nechci do toho nějak šťourat, základní myšlenka byla asi dobrá, ale neměla by vignetta být založena na nějaké menší ploše třeba 16 x 16 studů? Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte.

Robbed

Citace od: Rever kdy 26.02.2007, 18:14:24
Nechci do toho nějak šťourat, základní myšlenka byla asi dobrá, ale neměla by vignetta být založena na nějaké menší ploše třeba 16 x 16 studů? Pokud se mýlím, tak mě prosím opravte.

Viněty jsou založené na podložce 8x8 (popř. můžou být dvě nebo více spojených k sobě).

Samík

Citace od: Rever kdy 26.02.2007, 18:14:24

Nemýlíš se..vignetta by měla mít správně rozměr buď 8x8 nebo 16x16 studů..s tím si tu ale bohužel nikdo hlavu příliš neláme  :P
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost! Tím prvním si ovšem nejsem tak jist!
--Moje Brickshelf galerie--

Kubos.cz

A jak chces narvat vignetu s letadlem na 8x8 ???

buf91

To je právě ten problém, potom už to není vignetta ;)
Můj blog... http://buf91.blog.cz

Kubos.cz

Tak potom můžeme (musíme) do vignet počítat "scény " ?

Anakin

Vignette:scénka z lega na podložke 6x6 alebo 8x8 alebo16x16.
ako už Jindroush inde napísal,všetko väčšie je dioráma.
ináč do vignettu sa dajú veci aj zmenšiť viz. http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=949696

Ondra

Citace od: Anakin kdy 27.02.2007, 17:28:03
ináč do vignettu sa dajú veci aj zmenšiť viz. http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?i=949696
Takže na základnu 8x8 můžeme dát libovolnou další podložku,ale furt je to vignete  ???

Anakin

Citace od: ONDRA kdy 27.02.2007, 18:23:57
Citace od: Anakin kdy 27.02.2007, 17:28:03
Takže na základnu 8x8 můžeme dát libovolnou další podložku,ale furt je to vignete  ???
o tomto som uvažoval aj ja.rmyslel som,že keby som na tú 8x8 dal dookola dal toto: a navýšil to asi tak 5 takýchto na seba,asi by to stále bola vignette.tými kockami by sa iba zväčšila stavacia plocha.alebo nie?

Robbed

Citace od: ONDRA kdy 27.02.2007, 18:23:57

Výška není omezená a šířka myslím taky ne, základ by ale měl pořád být 8x8

Citace od: Kubos.cz kdy 26.02.2007, 19:07:34
A jak chces narvat vignetu s letadlem na 8x8 ???

Nemusí tam být celá (viz to co posílal Anakin - je tam vyříznutý kus landspeederu).
O tom jsou právě viněty, nestačí jen naplácat pár postaviček.

betakaroten

Šidit rozměry? Proč ::)
Podle mě "8x8" není absolutní definice vignetty - jinými slovy, ne každý MOC o rozměrech 8x8 je vignette.

Na cizojazyčných stránkách (viz Jindroushův první příspěvek v této sekci) se LEGOvignette definuje mimo jiné jako "výjev ze života", který by měl obsahovat nějakou "akci" a humor.

(Tahle definice je mimochodem blízká anglojazyčnému literárnímu žánru "vignette" - u nás bychom asi řekli "skica" nebo "črta"?)