(Vlastní) dům U modrého kalicha

Založil Aki, 24.07.2005, 23:10:54

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

Přidělte tomuto MOCu body. Čím více tím je na tom lépe.

1
0 (0%)
1,5
1 (4.2%)
2
0 (0%)
3
3 (12.5%)
4
5 (20.8%)
4,5
11 (45.8%)
5
4 (16.7%)

Celkem hlasů: 23

Aki

Není to žádný konkrétní model, jde o čistou fantazii, ale vycházím z reálných podkladů. Jde tedy o gotický kamenný dům s podloubím. Celý dům se nachází na nějakém klasickém náměstí nějakého českého města, s typickým kolonizačním uspořádáním. Svou výstavností by se klidně mohlo jednat o obydlí lokátora (tedy člověka, který prakticky tyto města vytvářel (takového dnešního urbanistu). Z obou dvou boků k tomuto domu přiléhají další podélné parcely s jinými domy - proto jsou boky prakticky prázdné. V zadní části je dvorek a stodola se stájemi. Do nich je přístup ze zadní ulice. Celý dům je rozkládací a se zařízenými interiéry a obyvateli. Bohužel fotky vnitřních prostor se většinou tak hrozně nepovedly, že jsem je sem vůbec nemohl dát. Na ukázku jenom jedna o malililinkato kvalitnější, než ty ostatní. V přízemí vidíte mázhaus, vydlážděný keramickými dlaždicemi, v patře potom síň (někdy též zvanou mázhaus). Ze síně se vchází do černé kuchyně a druhým průchodem na chodbu a do zadní místnosti s krbem a velikou gotickou postelí s nebesi. Z mázhauzu vede chodba (vlevo) na dvůr a z ní jsou boční dveře do světnice pánova družiníka. Vpravo jsou potom schody do prvního patra. Nad schody se pak dá spusti žebřík a otevíracím poklopem se dá dostat na půdu.

Určitě bych to chtěl pro vás nafotit i lépe a se všemi detaily, ale budete si muset nějaký čas počkat. Já ten čásek zatím vyplním snahou postavit sousední gotický věžový dům.  ;)

Edit: Byly odstraněny nekvalitní fotografie a vyměněny za kvalitnější.... ;)

Aki

Ještě vcelku vyšla fotografie na srovnání velikosti s kovárnou 3739.

Radical

Hmm opravdu povedené, těším se na fotky interieru.. :D
Old lego , good lego.

muzzo

Tak to je ta stavba co stala vedle Tve lodi. ;D

Micho

Aki, vyzerá to zaujímavo. Chcelo by to určite viacej fotiek ......  Aj iné uhly pohľadu.  ;)

otaznik

Dost pěkné včetně popisu, ovšem chtělo by to výrazně více fotek - tedy kvalitnější fotoaparát nebo kvalitnějšího fotografa.  ;)

muzzo

Aki, je to parada. Prototip staveb ktre stoji snad na kazdem historickem namesti v vcele stredni Evrope.

Aki

Citace od: muzzo kdy 25.07.2005, 21:36:44
Prototip staveb ktere stoji snad na kazdem historickem namesti v vcele stredni Evrope.
Jo tak nějak jsem to myslel. Jako kluk jsem hodně lepil papírové vystřihovací modely z Ábíčka, a někdy v polovině 80-tých let tam vycházel na pokračování takový seriál modelů, ze kterých se dalo postavit středověké město. Každá budova byla typická, ale nebyla to kopie něčeho co už stojí. To mne více méně inspirovalo.  :D

A abych nezapoměl, tak inspirací byl i C32 nápad složit secvakávací domek (viz tady). Z diskuse tam vyplunulo, že by každý složil alespoň část nějakého města (i s interiéry) a ty bychom pak mohli při nějakém případném setkání pospojovat do jednoho společného velkého a architektonicky různorodého celku. Řekněme, že toto by mohl být můj první příspěvek a co vy?

Colonel32

uz me to taky napadlo.. ale secvakavaci system by ve meste byl k nicemu, zadna budova nebude tak velka, aby ji clovek nedokazal postavit sam, takze by kazdej privez jen hotove budovy... secvakavaci hrad uz me napadl taky, ale tady je zase jinej problem... neni tu mezi nama prilis mnoho lidi, kteri by se takoveho projektu mohli aktivne zucastnit, a to kvuli nedostatku castle kostek (cerna, oldgrey).. podle me je zatim jeste moc brzo, mozna tak za rok bychom mohli mit ty sbirky dostatecnejsi

stambi

to Colonel: moje hrady jsou žlutý  :P
štambi

Colonel32

zluty hrady jsou uchylny.. sberatelskou cenu to sice ma, ale je to proste uchylny...

chadzi

no 'uchylnost' je subjektivni pojem, pro nekoho jsme uchylove my :DD ten yellow castle vypada v realu fakt moc pekne

Aki

Citace od: Colonel32 kdy 30.07.2005, 17:02:07
podle me je zatim jeste moc brzo, mozna tak za rok bychom mohli mit ty sbirky dostatecnejsi
Neplánuji ho zatím zrušit, spíše vylepšovat a rozšiřovat. Takže su zvědavý, co bude za rok..

Police collector

To budou mít všichni naškudlené černé z Vladkova hradu...
Terminated.

Colonel32

tech dilu bude i na osobu potreba mnohem vic, nez da jeden blbej vladekuv hrad

muzzo

Tak tak, sbiram Lego uz 11 let a mam pocit, ze stale nemam dost kosticek na neco poradneho. Ale Akiho ranegiticka stavba je naprosto uzasna. :o

Colonel32

uzasna.. v ramci moznosti... ale zatim mi prijde trosku jednodussi. Nechci se mylit, ale myslim, ze je to akiho prvni takovyto velky projekt, a pak by to davalo plne smysl, ze se nejdrive soustredi na to, aby se ujistil, ze ma vubec dost kosticek, a teprve od priste zacne delat opravdu kvalitni veci - ale zatim je na dobre ceste

Aki

Citace od: Colonel32 kdy 02.08.2005, 08:26:17
uzasna.. v ramci moznosti... ale zatim mi prijde trosku jednodussi. Nechci se mylit, ale myslim, ze je to akiho prvni takovyto velky projekt,

No není to "akiho prvni takovyto velky projekt"! Je jen první, který jsem se pokusil zdokumentovat. Úžasnost či něco jiného já posuzovat nebudu - od toho jste tu vy a proto se to i snažím zveřejnit. Proč se ti ale zdá jednodušší? Kvůli těm bokům? Nebo je to něco jiného? Konkrétního, nebo jde o celkový dojem?

Aki

Takže konečně proběhlo ono slibované focení a tak sem mohu dát už kvalitnější fotečky. Díky tomu jsem i smáznul ty nekvalitní fotky na začátku.
No a nyní už k interieru:
a) pohled  vstupními dveřmi.
b) mázhaus s chodbou na dvorek a schody do patra
c) dvorek
d) stodola - pohled ze zadní ulice, a nahoře uskladněné seno a jiné koňské potřeby....

Aki

Když se budeme vracet chodbou zpět do domu, můžeme nahlédnout do komůrky družiníkovy. Poté vystoupáme po schodech do patra a vstoupíme do síně...

Aki

Otočíme-li se vidíme síň z jiného pohledu a nahlédneme i do černé kuchyně. Dveřmi poté můžeme vstoupit do panské světnice, kde vládne fraucimor.

Aki

No a na závěr ještě pohled na dispozici v patře a "řez" domem.

muzzo

Tak to je nádhera, ta dámská ložnice je skvělá ;D ;D

Hansel

Opravdu nádherné! Kamarád bydlí v jednom klasickém gotickém domě, vnitřní dispozici se tomuto velmi podobá (samozřejmě s ohledem na dobové úpravy), vystihl jsi to perfektně.
Hoď sem, prosím, ještě celkový půdorys a pár venkovních pohledů.
Škoda, že nemám žádné castle kostky, takové baráčky jsou úžasné, co teprve mít celou ulici :o Doufám, že to někdy zrealizujete.
Mé dílo se rozrostlo o další kus.
I když mírně infantilní :)

Aki

Citace od: Hansel kdy 29.01.2006, 23:14:09
Hoď sem, prosím, ještě celkový půdorys a pár venkovních pohledů.
Letecký pohled mne při focení u fotografa nenapadl pořídit, ale čelní a zadní pohled se mi nějak vytratil, takže ho doplňuji.

zakm

velmi pekni domček  už sa tešim na dalšie tvoje vytvory ;)
...ak nájdeš v živote cestu bez prekážok ,tak nikam nevedie...

Tomášek

Citace od: Aki kdy 25.07.2005, 22:30:06
Citace od: muzzo kdy 25.07.2005, 21:36:44
Prototip staveb ktere stoji snad na kazdem historickem namesti v vcele stredni Evrope.
Jo tak nějak jsem to myslel. Jako kluk jsem hodně lepil papírové vystřihovací modely z Ábíčka, a někdy v polovině 80-tých let tam vycházel na pokračování takový seriál modelů, ze kterých se dalo postavit středověké město. Každá budova byla typická, ale nebyla to kopie něčeho co už stojí. To mne více méně inspirovalo.  :D

Myslis mestskou pamatkovou rezervaci ?
Procházím DARK AGE.

Aki

Citace od: tomasekMyslis mestskou pamatkovou rezervaci ?
Ano  :)

Leguán

Citace od: Aki kdy 10.02.2006, 23:13:03
Citace od: tomasek
Myslis mestskou pamatkovou rezervaci ?
Ano  :)

Pokud by tady měl někdo ještě nějaký volný čas navíc (kromě času pro Lego), tak tahle maxivystřihovánka vyšla v roce 2004 znova v podobě knihy. Stojí 890 Kč, ptejte se po ní ve vašem knihkupectví (ISBN 80-7341-353-1).

TomG

Meli to vydat jako samostatne stranky v nejake slozce a ne to vazat do knihy. To je maximalni prasarna. Pze to trhat a strihat je docela ulet. Maximalne si to narvat do knihovny, coz udela malokdo, pze vystrihovanky si clovek kupuje aby je mohl lepit.
Only the best can survive.