7942 Off-Road Fire Rescue

Založil myth, 19.01.2007, 20:35:39

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

myth

LU BL BS

Dnes som konečne kúpil tento set, na ktorý som sa dosť dlho tešil. Ak chcete vedieť, aké dojmy vo mne tento set zanechal, tak čítajte ďalej.

Cena
Set som kúpil za 399,- Sk, čo bude zrejme aj katalógová cena. Nemôžem to tvrdiť na 100%, keďže katalóg s slovenskými cenami nemám k dispozícii. Za 127 dielikov a jedného minifiga to je primeraná cena.

Krabica
Krabica je na prvý pohľad pekne spracovaná, obrázok na prednej strane je skoro ako zo starých čias. Tiež je dosť pevná, nieje ako niektoré kúsky z nedávnej minulosti. Veľkosťou je primeraná, dieliky v troch sáčikoch zaberajú podstatnú časť vnútorného priestoru. Čo neviem pochopiť je to, prečo bol dielik na podvozok umiestnený mimo sáčku. Za najväčšie mínus krabice považujem neexistenciu obrázkov alternatívnych modelov na zadnej strane. No, a tak trochu mi chýbajú staré dierkované sáčiky, na tieto nové si nejako neviem zvyknúť.

Stavba a návod
Stavba nieje rozdelená na "etapy", ako to je v niektorých väčších setoch, ale je plynulá. Prebehla bez nejakých zádheľov. V návode boli jasne rozlíšiteľné odtiene šedej a čierna farba. Len neviem, či to je tým, že trochu pozmenili paletu, alebo tým, že sú v niektorých krokoch zobrazené naraz všetky tri farby. Súčasťou stavby bolo aj lepenie samolepiek, ktoré som samozrejme nerealizoval. Stavba by mala byť bezproblémová ja pre menšie deti, akurát zostavenie hadice (uviazanie povrázku) by som pri menších deťoch odporučil urobiť rodičom.

Model
Auto pôsobí veľmi dobrým dojmom, i keď bez požiarnickych insígnií na kapote, ktoré sú realizované samolepkami, trochu zvláštne. Skladá sa z pick-upu, prívesu a prenosnej plošiny s svetlometom a náradím. Na aute sa nenachádzajú dvere. Treba však povedať, že ich použitie bez hinge strechy a pri použitom prednom skle by bolo nezmyselné. Ako hýbacie dieliky tu sú zadné dvere ako na pick-upe, tak aj na prívese. Je to úplne super, najprv sa otvoria dvere, potom sa naloží prenosná plošina s náradím a nakoniec sa zatvoria dvere ;D. Ďaľšou pohyblivou časťou je už zmieňovaná hasičská hadica, s ktorou sa dá tiež pekne vyhrať, a dve schránky na prívese. Za veľmi dobrý nápad považujem umiestnenie reflektora na bok vozidla - je umiestnený na clipe na opačnej strane auta ako vysielačka. Požiarnicke príslušenstvo minifiga je umiestnené na prívese - vzduchové zásobníky v schránke, na clipoch je upevnená maska na tvár a príručný hasiaci prístroj. Náradie - sekera a rozbrusovačka - sú umiestnené na prenosnej plošine. Plošina sa dá prevážať v zadnej časti pick-upu aj na prívese.

Prekvapilo ma použitie trans-clear dielikov, myslel som, že od ich výroby TLC upúšťa. Trochu zamrzí použitie modrého predného skla - v požiarnickych setoch z roku 2005 použili dymové sklá, takže autá k sebe nie celkom dobre pasujú. Jediná vyslovene negatívna vec je použitie jednodielneho podkladu na prednú masku. Akosi si neviem predstaviť znovupoužitie tohto dieliku.

Celkové hodnotenie
Celkovo set hodnotím ako veľmi dobrý, na svoje si pri ňom prídu aj deti, aj AFOLovia. Jediné mínusy sú jednodielna predná maska a použitie samolepiek. Dávam 95%.
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

otaznik

Podle mého je největší chyba tohoto setu (a hasičů roku 2007 obecně) nový typ stříkací pistole-trysky, na který se musí uvázat provázek. Dosud používané spojení bylo praktičtější (pokud zaprovázky někdo vyloženě nerval) i hezčí.

myth

Nové upevnenie trysiek som zabudol zmieniť. Je pravda, že starší typ bol trochu krajší, ale takto mi to príde viac praktickejšie - tryska sa dá prípadne použiť aj na iný účel aj bez povrázku a v prípade odtrhnutia alebo poškodenia povrázku je tento ľahšie nahraditeľný.

niessnet

Citace od: otaznik kdy 19.01.2007, 23:14:16
... nový typ stříkací pistole-trysky, na který se musí uvázat provázek...

To je novinka u letošních hasičských setů? Nebo mi něco uniklo?

Uvažuji, že si tohohle pickupa koupím, ale ta nová proudnice mě trošku mrzí.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman

myth

Hej, je to tohtoročná novinka - striekacia pištoľ a "hadica" niesu spojené od výroby, ale musíš si ich spojiť (uviazať) sám. Ako som písal vyššie, má to isté výhody.

otaznik

Ano, můžeš "pistoli" kdykoli sundat, ovšem tuto výhodu více než maže to, že je naprosto hnusná.  >:(

Aki

Citace od: otaznik kdy 20.01.2007, 00:02:27
Ano, můžeš "pistoli" kdykoli sundat, ovšem tuto výhodu více než maže to, že je naprosto hnusná.  >:(
Zas tak hrozné to není.  ;) >:D

Llevelyn

V jiné barvě by se dala super použít k přepadu banky :) Případně vleze se do teho bazmeka tento dílek? http://www.peeron.com/inv/parts/6126

Prodej DUPLA a LEGA http://www.mimibazar.cz/bazar.php?user=9365
Dobří holubi se vracejí :-))

niessnet

Citace od: Llevelyn kdy 20.01.2007, 09:24:48
V jiné barvě by se dala super použít k přepadu banky :)

Nebo s drobnou úpravou, jako tonfa (obušek) pro policajty.
,,Nepochválím-li se sám, nikdo to za mne neudělá." Jára Cimrman