(vlastní) Modulární domy od Vasyka

Založil Vasyk, 25.04.2015, 11:22:14

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

hobby

Vasyku, fantazie Ti nechybí, což jsi prokázal nesčíslněkrát. I z architektonického hlediska to obstojí, i když k diskuzi by tam věci byly, ale o to nejde. Tvoř dál, je to něco jiného, než bylo doposud u MD zvykem  :)

Vasyk

Citace od: papluh kdy 29.01.2017, 12:35:26
Hneď ten prvý moderný je super. (asi to bude tým že s oblúkami som rátal do ďalšej stavby)
Štvrtý tiež,tretí ok, ale aj napriek lime prvkom ten druhý trochu trpí tou celobielou konštrukciou, ale tak to býva aj v reále...

Ano, je to jako v reále, i když naživo to zase až tak hrozně v tom celku nevypadá.

Citace od: peki kdy 30.01.2017, 09:34:49
Zajímavé. Koukám, že když začneš stavět něco menšího  tak jsi k nezastavení.

Mohu je vzít s sebou na kolejiště ? Momentálně čekám na dílky do velkých věcí, tak mám trochu času zkoušet něco jiného..

Citace od: Martins kdy 30.01.2017, 10:42:05
Ty moderní moduláry jsou parádní (ty ostatní taky, ale...), už ten Igorusův počit byl dost podnětný a tohle je další krok. Moderní městská část v kolejišti bude skvěle působit. Je to pro mě motivace! Díky

Ano, chtěl jsem zkusit něco jiného oproti klasickým modulárům. Jinak děkuji za pochvaly !

Citace od: hobby kdy 30.01.2017, 11:23:59
Vasyku, fantazie Ti nechybí, což jsi prokázal nesčíslněkrát. I z architektonického hlediska to obstojí, i když k diskuzi by tam věci byly, ale o to nejde. Tvoř dál, je to něco jiného, než bylo doposud u MD zvykem  :)

No, ono to ani není tolik o fantazii, jako o všudypřítomné inspiraci a následném přetavení do LEGO kostek, ale i tak si Tvé poklony velmi cením.
Čistě ze zvědavosti z pohledu architekta, co by bylo k té diskuzi ? Sám o architektuře nevím vůbec nic, buď se mi to líbí nebo ne a v jakém je to stylu už vůbec netuším :D.

Igorus

Jsem rád, že můj modulár byl inspirací  ;)

Každopádně - dobrý!!! Vašku jedeš!

Co se týká toho Hobbyho komentáře, tak jsem taky zvědav. Já (byť nejsem architekt) k tomu mám jednu takovou drobnůstku   8)

Vasyk

Citace od: Igorus kdy 30.01.2017, 15:48:14
Já (byť nejsem architekt) k tomu mám jednu takovou drobnůstku   8)

A ?

Igorus

Citace od: Vasyk kdy 30.01.2017, 16:24:48
Citace od: Igorus kdy 30.01.2017, 15:48:14
Já (byť nejsem architekt) k tomu mám jednu takovou drobnůstku   8)

A ?

Počkám na Hobbyho reakci jestli jsme se shodli;)

hobby

Citace od: Vasyk kdy 30.01.2017, 15:18:26
Čistě ze zvědavosti z pohledu architekta, co by bylo k té diskuzi ? Sám o architektuře nevím vůbec nic, buď se mi to líbí nebo ne a v jakém je to stylu už vůbec netuším :D.
Vasyku, nelam si hlavu co by bylo na tvých domech k architektonické diskuzi, protože nejsou skutečné. Ty domy působí sympaticky a zajímavě. Připomínají funkcionalismus minulého století, či naopak soudobou modernu západní Evropy (vida, jak se vrací vkus i hodnoty). Ale jestli chceš vědět, co by bylo k diskuzi, tak jenom obecně: u skutečné architektury by ses musel ptát PROČ je to tak, či onak. Pak bys zjistil, že bys nedokázal odpovědět proč tam máš některé prvky (římsa, ochoz, stříška, slepá zeď atd.). Že si ti to jen líbí, by v reálu neobstálo. Tohle všechno by přišlo na přetřes a výsledný dům by vypadal jinak. Ta otázka "proč" v reálu vychází z ekonomiky a ve vyváženém poměru funkčnost - krása - proveditelnost - ekonomie. Už jsem to tu jednou psal, že "kvalitní" architektura se nutně nemusí víc líbit, mně se líbí kouzelné vesničky, nebo středověké uličky a ty také žádný architekt neprojektoval.
PS: Igorusi, já jsem zase zvědav na tvoji drobnůstku.,

milanv

Za ty moderní domy obzvláštní plus, Vasyku. Už za tu odvahu a ještě k tomu se ti hodně povedly. Počátky moderní architektury (funkcionalismus aj.) jsem nějakou chvíli studoval a baví mě sledovat vily z té doby (na pražských Vinohradech jich je dost a nejen tam). Na to, že jsi stavěl podle fantazie, jsi trefil dobře "toho ducha". Opravdu pěkné.

Kdybych mohl, tak je tam pár drobností z legostavitelského hlediska, které si myslím, že by tomu ještě pomohly: zakrýt nebo jinak vyřešit průhledy do domu okny - zelená baseplate úplně křičí, vidět až protější stěnu a přitom žádný interiér je také divné. Navrhuju za okna dát černou stěnu, třeba ji odsadit o 1-2 study, aby nebyla poznat a vypadala jen jako tma. Ale uvidíš, třeba přijdeš na lepší řešení.

A jako druhou věc bych přidal život - nejen minifigy, ale i tu logiku okolo. Tím myslím, že bude (třeba díky těm figům) líp vidět, že takhle funguje vstupní branka, tady zalévá paní kytky na balkóně... A z toho plynoucí věci jako např. že u toho prvního domu, pokud správně chápu, že dole červená vrata jsou garáž, tak že od ní povede pruh napojující se na silnici (např. z kočičích hlav) a ne na chodník. A pokud jsem to poznal špatně a není to garáž, tak o důvod víc - ať je poznat, co to je :)
Pán na Žlutém hradě

Vasyk

Citace od: milanv kdy 30.01.2017, 23:10:39
Za ty moderní domy obzvláštní plus, Vasyku. Už za tu odvahu a ještě k tomu se ti hodně povedly. Počátky moderní architektury (funkcionalismus aj.) jsem nějakou chvíli studoval a baví mě sledovat vily z té doby (na pražských Vinohradech jich je dost a nejen tam). Na to, že jsi stavěl podle fantazie, jsi trefil dobře "toho ducha". Opravdu pěkné.

Kdybych mohl, tak je tam pár drobností z legostavitelského hlediska, které si myslím, že by tomu ještě pomohly: zakrýt nebo jinak vyřešit průhledy do domu okny - zelená baseplate úplně křičí, vidět až protější stěnu a přitom žádný interiér je také divné. Navrhuju za okna dát černou stěnu, třeba ji odsadit o 1-2 study, aby nebyla poznat a vypadala jen jako tma. Ale uvidíš, třeba přijdeš na lepší řešení.

A jako druhou věc bych přidal život - nejen minifigy, ale i tu logiku okolo. Tím myslím, že bude (třeba díky těm figům) líp vidět, že takhle funguje vstupní branka, tady zalévá paní kytky na balkóně... A z toho plynoucí věci jako např. že u toho prvního domu, pokud správně chápu, že dole červená vrata jsou garáž, tak že od ní povede pruh napojující se na silnici (např. z kočičích hlav) a ne na chodník. A pokud jsem to poznal špatně a není to garáž, tak o důvod víc - ať je poznat, co to je :)

Díky, díky, díky :D

To prosvítání mě taky štve, ale chtěl jsem spíše stavět dům z venku, takže to vypadá jak to vypadá. U toho prvního domu to není garáž, ale jen zeď, to je celé. S tím životem máš samozřejmě pravdu, ale prvoplánově jsem s tím ani nepočítal, šlo mi čistě jen o vyzkoušení té "architektury".

A druhoplánově jsem myslel, že to Peki využije na kolejiště, takže s prosvítáním a životem si nemusím dělat starosti, ono se to tam v tom celku nějak schová. Popřípadě když budu mít čas, nějaký život tam přidám  ;).

Martins

Já souhlasím s tou čistotou, když si to prohlížím, tak si prohlížím ten dům, jeho barvy, tvary. Nemusím hledat "kočku v okapu" nebo jiný fór. Hrozně se mi to líbí jako celek a tady bych řekl že LEGO vyhrává nad realitou. Občas je někde vidět pár domů, různých tvarů a barev a né vždy to vypadá tak dobře. Prostě na to nekoukám jak na fotky z realitního webu při výběru budoucího bydlení ani neřeším stavební sloh.

Musím taky zkusit postavit modulár... konečně už... :-)

Foton

Opět se musím přidat s nadšením pro všechny moderní( = nekudrlinkaté) domy. Sám už dva roky jeden (no zatím jen) plánuji.
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Igorus

Je to v podstatě jak psal Hobby. Jako že sem tam je tam taková "kudrlinka", která je tam v podstatě zbytečná. Jako například ta vlna u terasy u prvního domu či římsa u druhého. Ale říkám, je to jen maličkost a jako dílčí stavby i jako celek se mi to moc líbí  ;)