(Vlastní) Běžné budovy (POZOR, nejsou použiti Minifigové!!!)

Založil Luky1987, 17.03.2010, 09:55:24

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Který koncept se Vám nejvíce líbí?(obrázky viz příspěvek číslo 164 strana 6)

1
2
3
4
5
6
7
8

hobby

Citace od: Luky1987 kdy 07.02.2012, 21:56:59
A památkáři jsou často, ne vždy, velké ZLO >:D

Také tedy něco poznamenám:
Otázka památkářů s tím souvisí jen okrajově, ano, ti by často nejraděj všechno nechali zakonzervované a zapomínaj, že každá stavba včetně památky nusí ´žít´ a fungovat. Je s nimi kolikrát nemožná domluva, znám to velmi dobře z praxe.
Ale k tvým stavbám:
V podstatě ti to dobře napsal Adamko. Když už stavíš nějakou budovu, tak by to měla být také trochu architektura. Některé tvé stavby s ní nemají nic společného a bez urážky, jsou to i slátaniny (ano, ten béžový specielně) a proto bych ti doporučoval, něco si o tom nastudovat. Zas takový problém to není. Já také, pokud stavím vlak, taky hledám jak vypadá/vypadal, aby z toho nevzešla úplná kravina.

Luky1987

Ten béžový je opravdu asi nejslabší z představené pětice...

Ono u těch vašich vláčků to chápu, že se snažíte, aby vypadali dle konkrétní předlohy.
Ono vy vláčkaři jste hodně specifická větev ;), neber to ve zlém. Jste prostě modeláři.
Mám v práci kolegu, který dělá klasické modelové železnice. (Jmenuje se Michal Šuhajda, možná ho někdo z vláčkařů zná)

Domky chápu jako volnou disciplínu, kde se dá uplatnit troška té fantazie ;)
Té fantazie, u které mi přijde, že zde na fóru naprosto vymizela, snad kromě Hanky, která se stavbou vyloženě baví a staví moc hezky.

Nejsem žádný architekt a nikdy jím nebudu, já se Legem bavím, pokud mé MOCy někoho iritují, tak do mých vláken chodit nemusí, psal jsem to již mockrát.

Možná by bylo lepší sem stavby vůbec nedávat a jen o Legu tlachat jako 90% místních :P
Očividně zde o stavitele nikdo nestojí...

Rhox

Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2012, 10:49:34
Nejsem žádný architekt a nikdy jím nebudu, já se Legem bavím, pokud mé MOCy někoho iritují, tak do mých vláken chodit nemusí, psal jsem to již mockrát.
Možná by bylo lepší sem stavby vůbec nedávat a jen o Legu tlachat jako 90% místních :P
Zase nejsi schopen přijmout žádnou, i tu sebemenší, kritiku? Od hobbyho to byla dobře míněná rada.
A to, že na fóru podle tebe vymizela fantazie snad ani radši nebudu komentovat.

P4tr1cius

Načo riešiť nevyriešiteľné? Luky1987 nech stavia ako uzná za vhodné, jeho fanúšikom sa to páčiť bude, a kritici nech kritizujú aj naďalej (v dobrej viere). Nech to ale ostane v tejto rozumnej rovine. Presviedčať jeden druhého, že iba on má pravdu, je iba zbytočné tláchanie a akurát to vyvoláva zlosť. 

Luky1987

Citace od: Rhox kdy 08.02.2012, 11:10:25
Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2012, 10:49:34
Zase nejsi schopen přijmout žádnou, i tu sebemenší, kritiku? Od hobbyho to byla dobře míněná rada.
A to, že na fóru podle tebe vymizela fantazie snad ani radši nebudu komentovat.
Béžový domek je divný, to napsalo několik lidí, beru si to k srdci.
Například Adamko to popsal dobře, příště zkusím vyrobit vlastní dveře/okna a nebudu na tomto typu domků používat tolik panelů.
Ale opravdu nehodlám studovat nějaké učebnice architektury, jen abych se někomu zavděčil dokonalými domky dle architektonických pouček. To pro mě prostě není zábava. Nechci jen imitovat realitu.
To je prostě jen hnidopišství. Za každou konstruktivní kritiku jsem rád a respektuji ji.
Nejlépe to myslím ilustruje to, když si projdeš tohle vlákno od začátku ;)

Luky1987

Citace od: P4tr1cius kdy 08.02.2012, 11:17:24
Načo riešiť nevyriešiteľné? Luky1987 nech stavia ako uzná za vhodné, jeho fanúšikom sa to páčiť bude, a kritici nech kritizujú aj naďalej (v dobrej viere). Nech to ale ostane v tejto rozumnej rovine. Presviedčať jeden druhého, že iba on má pravdu, je iba zbytočné tláchanie a akurát to vyvoláva zlosť. 
Díky, přesně takhle to cítím ;)
Napřiklad nový Rhoxův hrad pro mě osobně je naprosto o ničem, ale nebudu tím plevelit jeho vlákno, když k tomu nemám žádnou konkrétní námitku, jen mi nesedí ten styl. Je to samozřejmě velmi dobrý stavitel a respektuji ho a jeho názory.

FilipS

Tady máš pro inspiraci okna od Larryho Larse, myslím, že by tvoje stavby posunuli na jinou úroveň. ;)
http://www.flickr.com/photos/28192677@N06/sets/72157626708759866/with/5713290533/

Rhox

Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2012, 11:49:27
Napřiklad nový Rhoxův hrad pro mě osobně je naprosto o ničem, ale nebudu tím plevelit jeho vlákno, když k tomu nemám žádnou konkrétní námitku, jen mi nesedí ten styl. Je to samozřejmě velmi dobrý stavitel a respektuji ho a jeho názory.
Tak to sem rád,že sem žádnej hrad nestavěl ;) Já se s tebou nechci nijak dohadovat, jen myslím, že občas je dobré přijmout určitou kritiku a díky ní hlavně posunout stavby zase jinam -  třeba zkusit ta okna, co sem postoval Diidy.

peki

Citace od: Diidy kdy 08.02.2012, 11:53:24
Tady máš pro inspiraci okna od Larryho Larse, myslím, že by tvoje stavby posunuli na jinou úroveň. ;)
http://www.flickr.com/photos/28192677@N06/sets/72157626708759866/with/5713290533/

Ten odkaz je opravdu super. Nestálo by za to založit i Town téma zajímavé stavební techniky  (jako v Castle) ?

hobby

Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2012, 11:45:19
...Ale opravdu nehodlám studovat nějaké učebnice architektury, jen abych se někomu zavděčil dokonalými domky dle architektonických pouček.
Stačí se jen dívat kolem sebe. Mě to je opravdu jedno, já se snažím ti poradit a nehodnotím to jen jako legoMOC. Pak je taky možná i úplná fantazie, jako jsem viděl kdesi a kdysi zajímavou soutěž z futuristických lego-staveb.
Ovšem jinak si stav jak to cítíš, je to samozřejmě jen tvoje věc.

Luky1987

Okna určitě zkusím, jsou opravdu zajímavá.
Škoda, že tam má pouze okna s obloukem nebo malinká, budu muset vyvinout nějaké vlastní :)
Já mezi hradem a hrádkem nevidím rozdíl, i když vím, že to rozdíl je ;)
Co se týče zajímavých stavebních technik, tak je možná zbytečné tvořit na to zde extra vlákno, s těmi hradařskými se to dost prolíná, jako třeba ta okna...
Lze čerpat odtamtud.

Rhox

Citace od: Luky1987 kdy 08.02.2012, 12:47:05
Já mezi hradem a hrádkem nevidím rozdíl, i když vím, že to rozdíl je ;)
Mě jde spíš o to,že to stavěl Ryxe a ne já ;D

Luky1987

Aha :o ;D
Ale co jsem napsal jako příklad, to platí...
Nic proti ;)

Luky1987

Ještě jsem udělal obrázek "nastoupené jednotky"  ;)

Hardegon

Ještě chvíli a budeš muset vytvořit nové téma "Běžná města".  ;)

Luky1987

Taková malá fabrička, postavená před časem jen tak z nudy...

Justin

darkhalf87

Luky1987

Po skoro dvou letech malý MOC pro soutěž modulárních domů.
Jde rozebrat - střecha, první a druhé patro.
V přízemí je interiér s pokladnou a regály s knihami - více na Lipně.

Petronel

Hezký! Takové pěkné probuzení starého tématu.  ;D
Jen to rychle hoď do tématu soutěže, aby to nebrali jako porušení pravidel. Nejdřív si to měl zveřejnit tam.  ;)

Luky1987

Citace od: Petronel kdy 21.03.2014, 18:50:18
Hezký! Takové pěkné probuzení starého tématu.  ;D
Jen to rychle hoď do tématu soutěže, aby to nebrali jako porušení pravidel. Nejdřív si to měl zveřejnit tam.  ;)
Díky, v pravidlech je napsáno - prezentace na kostkách, takže nic neporušuji - snad  ;D

Parsey

Úplně mi pročítání a prohlížení tvých staveb připomělo, když jsem byl v Berlíně ubytován v hotelu Nhow. Zde jsem našel obrázek pro srovnání a třeba i inspiraci :)

Luky1987

Pozor, na tohle by ti mohlo taky deset lidí napsat, že to prostě NEJDE postavit  ;D

april.lix

Citace od: Luky1987 kdy 06.05.2014, 20:43:09
Pozor, na tohle by ti mohlo taky deset lidí napsat, že to prostě NEJDE postavit  ;D

;D ;D ;D