10221 - UCS Super Star Destroyer

Založil P4tr1cius, 19.11.2011, 10:05:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

P4tr1cius

Je zbytočné riešiť exluzívne sety z pohľadu detí. Veď ani niesú pre deti určené. A nehľadiac nato, že deti určite neprezerajú trebárs BRICKSET a nehľadajú ktorý set im chýba. Deti sa rozhodujú intuitívne, čo sa mi páči v danej chvíli, to chcem a to mi Tatko kúpi. Niečo moderné čo práve frčí. Trebárs NINJAGO.
Neviem si predstaviť decko, ktoré na internete z BRICKSET ukazuje svojmu otcovi, že ešte v zbierke nemá UCS MILLENIUM FALCON 10179, a radí otcovi nech ho ide cez BRICKLINK kúpiť. Deti ani nevedia, že takéto sety existujú.

mesje

No a preto sa dostávame na začiatok tejto diskusie, že reedíciu exkluzívnych setov AFOLovia uvítajú :-)

P4tr1cius

Jednoznačne som za. Veď by stačilo niekoľko tisíc kusov z najžiadanejšich setov. Lež opäť otázkou ostáva, či by sa to TLC oplatilo, hm odpoveď nás určite nepoteší - rozhodne neoplatilo. Takže zostaneme opäť smutný a musíme ísť viac zarábať na drahé staré LEGO sety.

otaznik

Citace od: mesje kdy 24.11.2011, 17:29:58
No a preto sa dostávame na začiatok tejto diskusie, že reedíciu exkluzívnych setov AFOLovia uvítajú :-)
To ale není pravda, krása některých setů je i v jejich (ne)dostupnosti. Já tedy pro rozhodně nejsem. Co jsem chtěl, tak jsem si koupil, když to bylo v obchodech.
Holt byly i sety, které vyšly, když jsem se o LEGO nezajímal, tak jsem si je musel za jiných podmínek opatřit později.
A to se mi právě na sběratelství líbí, že nemám všechno přímo před nosem, ale musím se sakra snažit, když chci, aby moje sbírka za něco stála.

phoenicis

Neboli zlým riešením napríklad pri UCS 10179 Millennium Falcon certifikáty v prvej sérii. Pri ostatných starších UCS setoch je už neskoro zavádzať niečo podobné, no myslím si, že ak by TLC upravila cover krabíc, prípadne dokonca nanovo nechala prepracovať pôvodné UCS modely, tie staršie by si svoju hodnotu zachovali a zároveň by sa sprístupnili remakey [rimejky] týchto setov ďalším záujemcom...

RalinCavira

Já musím zcela souhlasit s otazníkem. Přesně, jak říká - krása je v nedostupnosti. O tom celé sběratelství je. Přece by vás netěšilo mít např. Falcona s tím, že ho má dalších x lidí... O cenách se nemá cenu bavit, tady souhlas s Colonelem - je to otázka nabídky a hlavně ochoty sběratelů zaplatit horentní sumy:) Reedice toho moc neřeší a hlavně TLC by na nich moc nevydělalo - a o tom to celé je, ať se nám to líbí, nebo ne:)
K Executoru: Rozhodně zajímavý set, i když dle mého kvalit ISD nedosahuje. Uvítal bych ještě třeba Jade Shadow (i když je známá až z knih, takže je to utopie)
Nejsem cvok, jsem AFOL :)

Darth

Jade Shadow určitě nebude, i když je to krásná loď. Sety se obecně prodávají lépe tím víc, čím víc byly ve filmu vidět - takže zatímco X-Wingy už bylo několik reedic (stejně tak MF, AT-AT), třeba B-Wing byl propadák a celkem ležák, podobně nemůžu prodat Twillight a o věci z her také není takový zájem (Rogue Shadow, Tie Defender). Nedovedu si představit, že by se prodávaly sety založené na knihách, které se ani nemihly ve filmu/seriálu. Ne že bych se mi nelibílo mít Otanu, Jade Shadow, Lady Luck nebo Slave II, Moldy Crow, ale sety by se špatně prodávaly.

P4tr1cius

Vynímočnosť, resp. krása u setov má u ľudí viacero podôb:
- v nedostupnosti
- vo veľkosti
- v cene (či malej alebo veľkej)
- roku výroby
- v lokálnej dostupnosti (napr. predavané sety iba v USA)
- počte figov
- .....
Čiže u viacero ľudí to môže znamenať rôzne "krásy". A to je len dobre.