Sety 8295,8294

Založil Bořek Stavitel, 22.10.2008, 13:44:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Na aukru máš zrovna 8480-čku
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

otaznik

Citace od: TomKQT kdy 30.10.2008, 20:23:34

Bezdůvodně to rozhodně nebylo (pokud již tedy přistoupím na to, že bylo navážení se). Mi "písemnej projev strašnej" trhá oči. Normálně bych to naprosto bez reakce přešel, protože jsem tolerantní a koneckonců je to fórum o Legu a ne o gramatice. Ale napadnout někoho za češtinu příspěvkem, ve kterém je takové zvěrstvo.... To si přímo o "zametání před vlastním prahem" říkalo.
Od tebe to s tvým věčným "mi", které je gramaticky špatně (jak už jsem ti tu jednou dokazoval) ve většině tvých příspěvků, opravdu sedí.  :P

TomKQT

Citace od: otaznik kdy 31.10.2008, 00:14:13
Citace od: TomKQT kdy 30.10.2008, 20:23:34

Bezdůvodně to rozhodně nebylo (pokud již tedy přistoupím na to, že bylo navážení se). Mi "písemnej projev strašnej" trhá oči. Normálně bych to naprosto bez reakce přešel, protože jsem tolerantní a koneckonců je to fórum o Legu a ne o gramatice. Ale napadnout někoho za češtinu příspěvkem, ve kterém je takové zvěrstvo.... To si přímo o "zametání před vlastním prahem" říkalo.
Od tebe to s tvým věčným "mi", které je gramaticky špatně (jak už jsem ti tu jednou dokazoval) ve většině tvých příspěvků, opravdu sedí.  :P
Ano, shodli jsme se na tom, že oba tvary jsou gramaticky správné, pouze se "mi" nemá používat ve všech případech (např. na začátku věty). Že tuto chybu na fórech stále dělám jsem si naprosto vědom, protože se na gramatiku nesoustředím a píši víceméně bez uvažování. Taky naprosto dobře vím, že - schválně - vypouštím část čárek v souvětí.
Jenže právě kvůli tomu bych nikoho za češtinu nenapadal. Ostatně připadalo by mi to dětinské i kdybych nedělal sám žádné chyby. Ano, když vidím někoho psát naprosto hrozně, např. volně zaměňovat MI a MY (což je bohužel časté), tak se mi dělá zle, ale že bych na to upozorňoval? Jediné co tím získám je tvorba offtopicu a riziko špatné reakce druhé strany.

Jo a argument že "hovorové není nespisovné (špatné)" je úsměvný.

Končím offtopic (s omluvou) a doufám, že už se tu podobné téma nikdy neobjeví (i když samozřejmě nemám sílu to ovlivnit a rozhodně to není na mě). Osobně bych to nepovoloval (jaký význam měl příspěvek z 29.10.2008, 18:11:09?), naopak bych doporučil upozornit dotyčného na šílenou gramatiku osobní zprávou...
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

ass

Citace od: TomKQT kdy 31.10.2008, 07:59:28
Ostatně připadalo by mi to dětinské i kdybych nedělal sám žádné chyby. Ano, když vidím někoho psát naprosto hrozně, např. volně zaměňovat MI a MY (což je bohužel časté), tak se mi dělá zle, ale že bych na to upozorňoval? Jediné co tím získám je tvorba offtopicu a riziko špatné reakce druhé strany.

Tak promiň, ale poté, co jsem si přečetl již několikátý Bořkovo příspěvek, který mi připomínal s prominutím střevní problém , jsem to nevydržel.

Colonel32

Zda se, ze hodne lidi si proste nenecha ujit prilezitost do nekoho si rypnout, ale prijde mi, ze neni nic horsiho nez "druhotny rypal", ktery ceka, teprve az si rypne nekdo jiny, a pak zacne hajit rypaneho tim, ze reje do rypajicicho, bohuzel ve valne vetsine se snazi pomoci hlasky "zamet si pred vlastnim prahem" jen odsunout pozornost od toho, ze on sam by prez tu hromadu pred svym dvere ani neotevrel.

grohl

Osobně jsem toho názoru, že jsme tu kvůli Legu. Pokud někomu chcete pomoci s opravou gramatiky, řeště to přes PM. Sám jako učitel jsem k tomuhle více tolerantní, protože děti v dnešní době mají s pravopisem obrovské problémy. Nikdo nečte, všichni jen kouří, souloží a pak se máme divit, že jejich písemný projev budí hrůzu. Omlouvám se za  OT, ale poslední dobou mám vážně pocit, že se z fóra vytrácí vřelost. Stejně tak mě zamrzely reakce na Mirkovy zásahy do Lega v debatě o jeho kolejišti. On přece nikoho nenutí lakovat kostky a využívat jeho postupy. Jen prostě ukazuje svou práci. Bořek se tady (sice dost neobratně) pouze pokoušel požádat o radu, nic víc.

Bořek Stavitel

Já přiznávám že moje čeština není dobrá budu se snažit,aby se to nestávalo.Já nechci problémy.Jsem tady přihlášený,abych jsi pokecal o Legu,které mě baví stavět a zajímam se o něho.
Tohle fórum je přece o legu,ne o hádkách mezi sebou.

grohl

Citace od: Bořek Stavitel kdy 31.10.2008, 19:21:45

Tohle fórum je přece o legu,ne o hádkách mezi sebou.

Amen, ale ani tohle fórum není výjimkou. Na fóru jednoho herního serveru, kde hraju Lineage 2  je to mnohem horší. Buďme rádi za to, že se tady moc nehádáme.

otaznik

Citace od: grohl kdy 31.10.2008, 17:18:13
Stejně tak mě zamrzely reakce na Mirkovy zásahy do Lega v debatě o jeho kolejišti. On přece nikoho nenutí lakovat kostky a využívat jeho postupy. Jen prostě ukazuje svou práci.
Jak už jsem psal, obdivuji Mirkův zápal pro věc, ale na druhou stranu nechápu některé jeho postupy, které se mi zdají naprosto zbytečné. Nevidím jediný důvod, proč bych tento svůj názor nemohl prezentovat.

Lumik

Většinou jen tiše pozoruji diskuze atd... ale to je pořád to samé. Někdo něco napíše a najde se hromada lidí, kteří nemluví k tématu, ale začnou dotyčného rozebírat... a já se ptám PROČ???? Pokud nemám, co k tomu říct, proč se vyjadřovat... Nedávno se tu mluvilo o návštěvnosti fora a řešilo se to... Normálně bych to přešel, ale je to téma co téma...

EDIT: sry za OT, ale...
Technic only!

otaznik

Citace od: Lumik kdy 01.11.2008, 10:39:00
Většinou jen tiše pozoruji diskuze atd... ale to je pořád to samé. Někdo něco napíše a najde se hromada lidí, kteří nemluví k tématu, ale začnou dotyčného rozebírat... a já se ptám PROČ???? Pokud nemám, co k tomu říct, proč se vyjadřovat... Nedávno se tu mluvilo o návštěvnosti fora a řešilo se to... Normálně bych to přešel, ale je to téma co téma...

EDIT: sry za OT, ale...
Rozebírá se v drtivé většině daná stavba, ne daný člověk. Případně strašná (ne)čeština. Vyjadřuje se jen ten, kdo chce, pokud je jeho příspěvek irelevantní, admini ho smažou. Nevidím v tom problém.