Workshop pro kostkaře - aternativní modely

Založil Tomik, 11.03.2014, 13:08:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Tomik

Darkdrago za mnou přišel se zajímavým nápadem, a to uspořádat malý workshop na téma stavění alternativních modelů. Měl by někdo zájem se zúčastnit? Moje představa o workshopu je následující:

• Vybrali bychom jeden menší set, ze kterého by se skládalo - předpokládám, že půjde o nějaký menší Creator.
  • Před vlastním stavěním by proběhla krátká přednáška o tom, jak alternativní modely skládat. Zde bych odprezentoval svůj postup stavění alternativních modelů. Pokud se najde někdo další, kdo by chtěl přispět svými postřehy, určitě bych mu dal také prostor.
  • Následovalo by představení setu, ze kterého se bude skládat, a společná debata ohledně možných námětů na alternativní modely.
  • Každý zúčastněný obdrží jeden set a začneme skládat.
  • V průběhu stavění bychom udělali pauzu, ve které by každý předvedl, co dosud poskládal. Tím by se stavitelé od sebe mohli navzájem inspirovat a případně bychom mohli prodiskutovat problémy a zádrzely ve stavbě, se kterými se stavitelé potýkají. Poté by se všichni zase vrátili ke stavění.
  • Nakonec by proběhla prezentace hotových modelů a případné hlasování o nejlepší model. Hotové modely by mohli zůstat vystavené na výstavě společně s krabicí setu, aby návštěvníci viděli, co všechno se dá poskládat z jedné krabice Lega.

Workshop by proběhl v rámci večerního programu pro vystavovatele. Délku odhaduju cca na 2 až 3 hodiny podle toho, jak bude odsýpat stavění. Otázkou zůstává zajištění materiálu - stavebnic. Napadají mě tři možnosti (na kolik jsou reálné možnosti 1 a 2, ať rozhodne peki):

1) Sety by zafinancoval Lipno-point jako "zakázkovou stavbu"
2) Sety bychom získali v rámci podpory od Lega
3) Každý účastník workshopu by si koupil daný set sám a přinesl si ho s sebou
www.buildinst.cz - můj web s návody na stavbu alternativních modelů,
můj flickr

peki

Možnost 3 je správně
3) Každý účastník workshopu by si koupil daný set sám a přinesl si ho s sebou

Lego podpora byla již čerpána, je potřeba hlásit viz dřívější info ve značném předstihu. LP má zájem o organizaci akce směrem k návštěvníkům během dne jako loni na skvošovém kurtu. Pro AFOLy bude prostor večer až se zavře. To ale soudě podle loňských zkušeností bude trochu o něčem jiném.

milanv

Předpokládám, že to bude podobný problém s termínem jako u mého návrhu na workshop. Takže nevím, na jaký termín se domluvíme, ale rozhodně se hlásím, Tomíku!
Pán na Žlutém hradě

Tomik

Když tak o tom přemýšlím, nabízí se mi ještě jedna možnost termínu - mohli bysme to dát jako program pražské hospody. Dal by se zarezervovat salonek v restauraci a udělat si workshop tam. Kdyby se to konalo o víkendu, tak by mohli přijet i mimopražští. Celé to samozřejmě záleží na tom, zda o takovouto akci je vůbec dostatečný zájem...
můj flickr

matka

Mě by se to líbilo. A setík si na to klidně kopím.
Paní na Žlutém hradě

Foton

Citace od: Tomik kdy 11.03.2014, 21:39:21
Když tak o tom přemýšlím, nabízí se mi ještě jedna možnost termínu - mohli bysme to dát jako program pražské hospody. Dal by se zarezervovat salonek v restauraci a udělat si workshop tam. Kdyby se to konalo o víkendu, tak by mohli přijet i mimopražští. Celé to samozřejmě záleží na tom, zda o takovouto akci je vůbec dostatečný zájem...
Zrovna zkoumám případné možnosti u nás v Olomouci (kdyby to nešlo na Lipně). Ale uznávám, Praha bude praktičtější.
Mají v "pražské hospodě" připojení k Internetu?
Kdo chce hledá způsoby, kdo nechce hledá důvody.

Tomik

Citace od: Foton kdy 12.03.2014, 16:51:37
Mají v "pražské hospodě" připojení k Internetu?

Když se vybere ta správná hospoda, tak tam mají připojení na net přes wifi...
můj flickr

milanv

Dal jsem do zvadla na pražskou hospodu i pozvání na workshop, ať každý napíše, jestli má o něj zájem. Podle toho uvidíme, co a jak s tím - předpokládám, že si to rozhodne Tomík.
U čarodějky připojení přes wi-fi je, ale hi-fi moc není :) Tomíku, potřebuješ ho nějak speciálně rychlé atp.? A bude vůbec potřeba?

Ke stavebnici: počítám s tím, že rozumně malý Creator si na výuku koupím, pokud ho nebudu mít. Tomíku, prosím napiš, na čem nás chceš trénovat.
Pán na Žlutém hradě

Jamesek

Preferuji co nejmenší set - nikdo nemá problém jej pořídit, i tak bude legrace udržet dílky na stole a v rámci jednoho místa, pokud nemá každý svůj stůl .. a o to více fantazie :)

Tomik

Zatím to vypadá, že workshop proběhne v rámci nejbližší pražské hospody, takže od teď přesouvám debatu o něm sem: http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=44301.0 Tímto neříkám, že se vzdávám myšlenky na uspořádání workshopu na Lipně. V Praze to vyzkoušíme a uvidíme, jak to bude probíhat a zda by se to hodilo na Lipno nebo ne.

Citace od: Jamesek kdy 14.03.2014, 00:14:56
Preferuji co nejmenší set - nikdo nemá problém jej pořídit, i tak bude legrace udržet dílky na stole a v rámci jednoho místa, pokud nemá každý svůj stůl .. a o to více fantazie :)

S malým setem souhlasím a co se týká udržení dílků na stole, tak na to mám jednoduchý recept - každý z účastníků si s sebou vezme středně velkou plastovou dózu, do které si vysype dílky setu, aby mu neutíkaly k sousedovi.
můj flickr