Funkce nadcházejícího 8043 Excavatoru

Založil eNTy, 28.12.2009, 10:00:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jak bude motorizován nový bagr?

4 motory pro otáčení, rameno a lžíci, pojezd nemotorizován
7 (13.7%)
Plně motorizován se 6 motory
15 (29.4%)
Mechanické přepínání mezi pásy a nadstavbou
10 (19.6%)
Dálkové přepínání mezi pásy a nadstavbou
16 (31.4%)
Nějak jinak
3 (5.9%)

Celkem hlasů: 51

MeNadruhou

správně. u 8868 jsou kleště.
A k pojezdu: ještě je tady jedna varianta, ale asi nejméně pravděpodobná: pojede se dopředu, pootočí platforma, pak se opře o žlicu, pootočí se platformou, žlícu zvednem a jedem dál >:D .  V praxi se používá např u Bělorusů aby se bagrista posunul o pár čísel doprava, či doleva ( nemají posouvání ramene) ;D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou

Marios

Oprava, spletl jsem se myslel jsem 8862, Backhoe, 8868 je neco jineho... Ty cisla se mi obcas pletou. Jinak myslim tim dat tam tu lzici co ma ten 8862 vzadu na rameni a ne vpredu jako buldozer
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

Marťas

Já si myslim, že by tam tahle vypadala tak nějak jako pěst na oko...Podle mě by tam pasovala líp z modelu 8294 - Excavator.

mike.kup

Naprosto idealni a realistická by byla tato přesně poloviční na šířku. Hloubka je ideální, ale šířka je moc kravská. Ale novou lžícu neudělají, tak buďte rádi za tuto.

mike.kup

Citace od: Sugarfree kdy 04.02.2010, 09:24:48
Pro zatim jsem našel jenom tuhle malou fotku sestaveného modelu ;)

Mimochodem všimli jste si, jak rozdíná je konstrukce úplně u lžíce u postaveného modelu a toho na krabici? Ten krabicový jsem si sám postavil a měl velice malý rozsah pohybu lžíce. Nový způsob je o dost pohybově nadanější.

Marťas

No joo. Je to jiný. Takže když to předělali kvůli výstavě, tak by to mohli předělat znovu...

vasek

Na Technicbricks se objevily dvě fotky:
http://www.spieletest.at/pics/bericht/775/lego15.JPG
na kterých je vidět opět jiné řešení ramene a i foto na krabici je jiné než dříve. Co mně však nepříjemně překvapilo a dá se říci zarazilo, je nepokrytě přiznaný baterry box v neuzavřeném prostoru za kabinou viz. http://www.spieletest.at/pics/bericht/775/lego17.JPG. Jsem opravdu zvědav jak bude bagr nakonec skutečně vypadat.

Marios

Co ti vadí na nezakrytovaném BB? To neni MODEL TEAM aby to bylo vse zadeklovane a uhlazené...

mike.kup

Nyní se provedení pohybu lžíce shoduje u modelu i u krabice. Ale teď je již asi na 99% jisté, že motory umožní jen pohyb dopředu a dozadu, nikoliv každý pás zvlášť.
Stejně se u tohoto modelu dost bojím o to, že tam budou hojně nasazené 12z bevely a tedy když bude člověk chtít trošku víc zabagrovat, tak že je oholí. Ale zase je pravda, že teď na knoby taky dost nadávám..
Taky se mi líbí to bohaté zakrytovní, kterým se model zkulatí. Odkrytý BB bych vůbec neřešil. Kvůli výměně baterek rozebírat půlku modelu by se určitě chtělo málokomu.

vasek

Ano to zakulacené zakrytování se mi také líbí a předpokládal jsem, že bude i za kabinou a celý bagr bude pěkně kompaktní alá Model Team. Někomu se možná líbí otevřená "strojovna" ale mě ne. Hlavně jsem však zvědav na funkčnost.

Bery

Jízda jen do předu a dozadu model hodně ochudí o hratelnost. odkrytý batery box my vůbec nevadí. :D
Dont worry, dont cry, smoke ganja, and fly! :DDD

Ondra

Čekám pouze na video, jestli to bude působit chatrným dojmem a nebude to něco umět tak prostě sorry nemám zájem  ;D.

Marios

Zatacet by to teoreticky melo umet pomoci ramene. Proste pustis rameno az dolu, aby se zvedla podvozek a pk celou strojovnou pootocis a zas rameno zvednes a jedes dal, uz ovsem jinym smerem :) Jinak me to nevadi, ze to nebude umet zatacet pres smykovani pasu

Ondra

Citace od: Marios kdy 11.02.2010, 07:54:37
Zatacet by to teoreticky melo umet pomoci ramene. Proste pustis rameno az dolu, aby se zvedla podvozek a pk celou strojovnou pootocis a zas rameno zvednes a jedes dal, uz ovsem jinym smerem :) Jinak me to nevadi, ze to nebude umet zatacet pres smykovani pasu
Tahle pitomost mně také napadla, jestli to bude jediná možnost tak at si to strčí za klobouk.

vasek

Citace od: Marios kdy 11.02.2010, 07:54:37
Jinak me to nevadi, ze to nebude umet zatacet pres smykovani pasu
Na poličce to bude opravdu jedno.  ;D Jen jestli tam máš i ten hrnec  :P.

vasek

Takže fotit v Norimberku nebylo dovoleno, ono vůbec se dostat do stánku šlo jen na jednání. Holt musíme počkat.

Sugarfree

Škoda, ale to nevadí, hold si chvíli počkáme, jsem zvědav i na 8053 na ten jeřáb, jelikož 8421 nemam, tak přemýšlím i o koupi toho jeřábu ;)
LEGO TECHNIC ...it´s my style...

Bery

Jo nad tím jeřábem už jsem taky přemýšlel jenom kola bych si vyměnil.

Marťas

já mam oba dva, jak 8421 tak i 8431. Takže jeřáby už ne-e. Radši bych najaký info o náklaďáku s kontejnerem 8052

Bery

Tak to se máš , a ten kontejnerák  taky vypadá zajímavě hlavně mechanismus spouštění kontejneru.

Shmade

Podle mě je to tady už zas trochu moc "chat až OT", stejně jako tohle bylo odděleno z Technic  setů pro 2010, tak to, co tady teď řešíte by mělo být, když už někde, tak spíše tam...

Je mi to jedno, já ty blemcy přeskočim, ale když už jsme vyplodili 4 stránky hypotetickými teoriemi o funkci excavátoru, tak bych u toho tématu zůstal i když si myslím, že je vyčerpané.

MeNadruhou

Citace od: Shmade kdy 13.02.2010, 21:33:24
Podle mě...
... u toho tématu zůstal i když si myslím, že je vyčerpané.

Vzhledem k tomu, že set ještě není oficiálně venku, tak bych řekl, že není ;D
Nekouřím a nepiju - bez kostiček nežiju!   //  http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?m=MeNadruhou