Lego 7783 Batman - Batmanova jeskyně

Založil Hans99, 12.03.2009, 08:21:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Hans99

Zdravím, rad bych se místních vládců malých kostiček zeptal na jednu otázku.
Koupil jsem synovi lego 7783 Batman - Batmanova jeskyně a vše je supr, po dvou dnech stavění je vše hotovo, jen ve druhé části návodu (book2), jsem na stránkách 68-69 narazil na další modifikace tohoto setu, aspoň doufám, že je tomu tak.
Chci se tedy zeptat, jestli se dá někde najít návod na tyto další modifikace (nevím, jak to mám nazvat), protože bez něj jsem dost ztracen.
Dík za váš čas a odpovědi.

peter

Ano jedná se o další možné modifikace setu. Co se však týká návodů, tak se obávám, že nikoliv.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

otaznik

Přesně, jak píše peter, další modely jsou v návodech pouze jako inspirace (ale postavit z daného setu jdou).

maeror

S trochou praxe a trpělivosti se dají postavit i ty modifikace, neboj. Chce to stavět, stavět, stavět. Po čase už i z pouhé fotky vytušíš, které kostky použít a jak.

Hans99

Díky moc za reakce, tak to je průser, stavět, stavět a zase stavět je moc fajn, ale já nemám moc času hledat mezi 1071 kostičkama tu pravou a mladej to ještě nezvládá ani podle návodu, holt se bude muset víc snažit, každopádně kdyby byly k mání nějaké odkazy na modifikace z tohoto setu, tak budu velmi vděčen, ještě jednou díky.

Hana129

Sama bych řekla, návodu ani inspirace se už teď nedržet a nechat popustit doma rodinnou fantazii  ;) a vytvořit si dílko, své a k obrazu svému. Prostě skládat tak jak to přijde pod ruku a začne to ladit oku, zkoušet a zkoušet.  Sami přijdete na to, jak je v tomto Lego fantastické.  ;) i bez návodu.

Hardegon

Citace od: Hans99 kdy 12.03.2009, 23:04:01
Díky moc za reakce, tak to je průser, stavět, stavět a zase stavět je moc fajn, ale já nemám moc času hledat mezi 1071 kostičkama tu pravou a mladej to ještě nezvládá ani podle návodu, holt se bude muset víc snažit, každopádně kdyby byly k mání nějaké odkazy na modifikace z tohoto setu, tak budu velmi vděčen, ještě jednou díky.

Já vždycky byl názoru, že LEGO je o tom, pustit fantazii z řetězu a stavět, stavět a stavět. Názor: ,,Nemám na to čas, našviham to podle návodu.'' nechápu. Možná zkušení rodičové vyvrátí mou teorii, ale sednout si s capartem a vytvořit něco sami podle sebe je asi zábavnější ne?

stomcova

Citace od: Hardegon kdy 12.03.2009, 23:23:18
Citace od: Hans99 kdy 12.03.2009, 23:04:01

Já vždycky byl názoru, že LEGO je o tom, pustit fantazii z řetězu a stavět, stavět a stavět. Názor: ,,Nemám na to čas, našviham to podle návodu.'' nechápu. Možná zkušení rodičové vyvrátí mou teorii, ale sednout si s capartem a vytvořit něco sami podle sebe je asi zábavnější ne?

Já mám o synátorů tuto zkušenost. Mám 3 synátory. Jeden musí mít setík přesně na kostičku podle návodu. Žádnou sebemenší změnu nebo náhradu kostky. A to setík několikrát přeskládává. Přitom z volných kostek vytvoří různé zajímavé věci.
Druzí dva synátoři setík totálně přeskládají podle svého a přidají i něco k tomu. Je pak zamívavé vidět, co každý z nich si postavil.
Ale opravdu je pro mě to nejhlavnější, když si hrají - nezlobí!
Batman, forever...

maeror

Citace od: Hardegon kdy 12.03.2009, 23:23:18
Možná zkušení rodičové vyvrátí mou teorii, ale sednout si s capartem a vytvořit něco sami podle sebe je asi zábavnější ne?

U nás je to na střídačku - jednou naprosto přesně, a běda, jak nemůžeme najít přesný barevný odstín, jindy zase kluci staví ze všeho co dům dal vymyšlené věci. A nejhůř je, když chtějí postavit něco přesně právě podle těch vyfocených modifikací, to musí nastoupit tatínek a stavět a stavět  ;)

Darth

Možná někde je i návod na alternativní set, zkoušel jsem hledat na www.lego.com, ale to už bohužel setík nezná. Např. pro 6211 jsou tam návody na oba alternativní sety (Skyhopper i Outrider). Možná jestli někdo má adresu na pdfkové návody na lego.com, tak by tam mohl kouknout (mám bohužel jenom přímou na Outrider).

Bohužel googlování mi nic nepomohlo najít, takže jsem to nakonec vzdal - budeš muset najít čas, zapojit představivost a alternativní set vybudovat od píky.

Hans99

Díky, díky, taky jsem to hledal všude možně, ale nic. Co šoupnout dotaz na Eurobricks forum, tam by mohli něco vědět, ne?
A beru si ponaučení z reakcí, když nic nenajdu, tak na to sedneme s malým a zkusíme něco vytvořit, netušil jsem, že se legem zabývá tak masívní komunita, ať už u nás nebo ve světě.
Dík.