Dráčik ČR?

Založil Jindroush, 05.03.2009, 14:33:58

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jindroush

No dneska jsem tedy zíral v Opavě u OBI, že je nová übervelká hračkárna Dráčik.
Nějak jsem asi zaspal a nepostřehl, že jsou v ČR.
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Shi-So

V Ostrave je taky jeden, hned vedle nakupniho centra s galeriemi obchodu.Myslim ,ze to je vedel Intersparu....
Kdyby se tak chtel otevrit i v Praze..... ::)
To by to Bambule a spol, mohla zavrit >:D (aspon podle me, je dracik proste lepsi....)

Hana129

Tak to je i pro mne novinka, budu to muset prozkoumat.

Jindroush

Ale až od soboty!
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Džejkob

Star Wars, Western, Fantasy Castle, různý věci stavím a sbírám :)
Jsem také aktivní na Instagramu: @CzechMateBricks

S.t.a.l.k.e.r.

Páni, nie som si istý či je pre vás Dráčik výhra, zľavy na zaujímavé Lego sety sú dosť zriedkavé, novinky prichádzajú neskoro, katalógy nemajú. Ja osobne som tam kúpil iba tri sety, keby som nebol nedočkavý, mohol som dva z nich o mesiac kúpiť za ešte lepšiu cenu v Tesco.  ::)

MasterWindu

Neviem ako je to s Legom v iných obchodoch v ČR, ale Dráčik rozhodne není pure "Lego" obchod. Žiadnu sériu som tu nevidel v komplet ponuke ako ju mali konkurenčné podniky, tovar jazdí dosť oneskorene a zľavy ako písal Stalker sú dosť zriedkavé, povedal by som mizivé.
Ako obchod pre ostatné hračky je ozaj fajn, no asi nás nebude zaujímať séria "Littlest PetShop"  ;)
Dark ages forever ...

5o

Ja by som skôr napísal, že záleží aj od predajne a personálu. Zatiaľ najlepšie skúsenosti s nákupom v Dráčiku mám z Shopping Palace na Zlatých pieskoch. Je tu veľká poschodová predajňa, dole su hračky pre chlapcov + Lego, a hore sú  bábiky, plyšoviny atď. Predavačky nie sú vždy a všade milé, ale niekedy aj pozdrav, úsmev a dobre naladená konverzácia trochu pomôže.
A môj drobec stále rozpráva o PetShopoch, je to asi aktuálna téma v škole. Ja poznám aj Pet Shop Boys, ale dlho o nich nebolo počuť.
Preto lebo Lego...

Ondra

MasterWindu

Dark ages forever ...

S.t.a.l.k.e.r.

CitaceAko obchod pre ostatné hračky je ozaj fajn, ...
Aj o tomto by som si dovolil zapochybovať... v ponuke plyšových hračiek a bábik Bratz či Barbie asi naozaj Dráčik nemá konkurenciu, čo by sa dalo považovať za výhodu voči ostatným obchodom, je šírka sortimentu. Na druhej strane treba povedať aj to, že v SR iná sieť hračiek nie je. Obchod "Drobný tovar" už dávno zanikol, predajne ako Alltoys sú zriedkavosťou, v menších mestách sa hračky stali súčasťou ponuky obchodov so zmiešaným tovarom, teda kúpite tam aj zošity, lepiacu pásku, žuvačky, najznámejšiu kolu, občas aj budík, plastovú vaničku, čistiace prípravky, mop, plechový kýbel či hrable... Dráčikovi vlastne konkurujú len obchodné domy ako Tesco a Carrefour. Aj to je otázne na z roka na rok sa zmenšujúce oddelenia hračiek.  ???

Anatyt

Citace od: Stalker kdy 06.03.2009, 16:19:33
CitaceAko obchod pre ostatné hračky je ozaj fajn, ...
Aj o tomto by som si dovolil zapochybovať... v ponuke plyšových hračiek a bábik Bratz či Barbie asi naozaj Dráčik nemá konkurenciu, čo by sa dalo považovať za výhodu voči ostatným obchodom, je šírka sortimentu. Na druhej strane treba povedať aj to, že v SR iná sieť hračiek nie je. Obchod "Drobný tovar" už dávno zanikol, predajne ako Alltoys sú zriedkavosťou, v menších mestách sa hračky stali súčasťou ponuky obchodov so zmiešaným tovarom, teda kúpite tam aj zošity, lepiacu pásku, žuvačky, najznámejšiu kolu, občas aj budík, plastovú vaničku, čistiace prípravky, mop, plechový kýbel či hrable... Dráčikovi vlastne konkurujú len obchodné domy ako Tesco a Carrefour. Aj to je otázne na z roka na rok sa zmenšujúce oddelenia hračiek.  ???

Pamatam sa, ako pred par rokmi, ked stavali Aupark sem chcel prist TOYS 'R' US a prave Dracik a Tesco im v tom zabranili. (ano, vraj aj Tesco, aj ked nemaju priamo s Auparkom nic spolocne).

S.t.a.l.k.e.r.

Je možné, že Dráčik prispeje k zvýšeniu konkurencie a možno to bude mať dopad aj nižšie ceny. Sám som zvedavý na postrehy našich západných susedov.  ;)

STARHAWK

mne na Draciku vyhovuje 7% zlava na vseko s Dracik kartou - cize aj na nove sety
v poslednej dobe ale nove sety chodia s velkim oneskorenim, kedisi mali aj dobre 50% ale aj to sa uz akosi vytratilo

inak na hracky su celku fajn - uz som si tam kupil vela SW veci a za dobre ceny

Hana129

Citace od: Jindroush kdy 05.03.2009, 14:33:58
No dneska jsem tedy zíral v Opavě u OBI, že je nová übervelká hračkárna Dráčik.
Nějak jsem asi zaspal a nepostřehl, že jsou v ČR.

Včera jsem tam nakoukla, výběr - většina starších setu (rok 2007/08) letošní jsem asi nepostřehla. Ceny orientačně katalogové, ne-li vyšší Tan vilka 4954 - 2099,--, vilka 4956 1299.
Na Lego měli zrovna 15% slevu.     Nic jsem si tam, ale nekoupila.  ;)

tazzy

Citace od: Stalker kdy 06.03.2009, 19:34:13
Je možné, že Dráčik prispeje k zvýšeniu konkurencie a možno to bude mať dopad aj nižšie ceny. Sám som zvedavý na postrehy našich západných susedov.  ;)

Určitě to bude mít mnohem těžší než na Slovensku, u nás je přeci jen větší trh a konkurence - Sparkys, Pompo, Puntanela a nevím co ještě. Uvidíme, jestli se udrží.

Ondrej

Citace od: tazzy kdy 05.04.2009, 12:32:15
Citace od: Stalker kdy 06.03.2009, 19:34:13

Určitě to bude mít mnohem těžší než na Slovensku, u nás je přeci jen větší trh a konkurence - Sparkys, Pompo, Puntanela a nevím co ještě. Uvidíme, jestli se udrží.

Jestli se nemýlim tak ceny v Německu jsou stejné jak u nás, ne-li vyšší a to mají ohromný trh. Na nějaké zlevňování bych to neviděl. Hodně taky záleží na kurzu eura, minulej rok co jsem měl možnost nákupů v Německu mi ceny přišli o trochu lepší, ale i tak žádná sláva. Koupil jsem jen to co u nás momentálně nebylo. Moje teorie, klidně mi ji vyvraťte, budu jen rád když půjdou ceny dolů

Oliver

skuste ak v draciku nebude niaky set spitat sa pri pokladni ci ho maju na sklade a ci ho obiednaju P.S. na slovensku to funguje :D ;D

macholeg

V Ústí nad Orlicí nově otevřen šopink parčík a své místo zde má i hračkárna Dráčik.
Zásobenost legem slušná, ceny jsou rovny těm doporučeným, nyní mají slevu - na lego 11%.
Zda je akce nějak časově omezena netuším, díky cenám je to obchod spíše na "pokochání ".
Jinak v blízkém Tescu zásobenost také solidní - asi jako všude, uvidíme jestli něco zbude do slev  >:D

xjankox

Na  SVK to beží tiež táto akcia, 11 percent, ale iba do dnes, ďalší týždeň by to malo byť 10 atď, každý týždeň nižšie percento zo zľavy. Začínalo to na 15 tich
percentách, čo bola zaujímavá ponuka a kúpil som vtedy 3 minisetíky.
Ďakujem

Filipkod

Citace od: Oliver kdy 15.09.2009, 10:41:02
skuste ak v draciku nebude niaky set spitat sa pri pokladni ci ho maju na sklade a ci ho obiednaju P.S. na slovensku to funguje :D ;D
Vážne? Ani o tom neviem a to chodím každý druhý den do Dračika  ;D
Nech vás lego sprevádza !

Vlada

Omlouvám se za otevírání staršího tématu, ale připadá mi jako nejlépe informativní pro afoly z východočeského kraje. Tento týden jsem byl v Pardubicích v hypermarketu Albert (bývalá Hypernova) naproti hlavnímu železničnímu nádraží a hned u vchodu ze silnice, taktéž i naproti lékárně uvnitř hypermarketu, je nově budován hračkářský obchod ze sítě Dráčik. V době mé přítomnosti probíhalo akorát naskladňování sortimentu do regálů, osobně si myslím, že pro veřejnost prodejna bude zprovozněna od 1. prosince 2010. Více informací zatím o tomto nově otevíraném obchodu nevím. Tak uvidíme, jaký to Lego sortiment budou mít k dispozici  ;).

Meduin

Tak jeden Dráčik v okolí je v Chrudimi (ve Family centru) a tam je nabídka běžná.

mph1

Pro Pražáky, kteří se nebojí vystrčit nos za plot a touží navštívit Dráčik: V Berouně u Lidlu je taky jejich prodejna. Máme Dráčikovu pohádkovou kartu (7% sleva na všechno), mívají poměrně časté slevy v rozsahu 15-20% na LEGO (nelze kombinovat s kartou).

Z Berouna se pomalu stává slušné LEGO centrum. Kdo ví, ten ví  ;D

Darth

Koukal jsem na stránky Dráčika, mají tam v nabídce 8128 - Cad Bane's Speeder.

http://www.dracik.cz/produkt-detail.aspx?jkpov=118128&kategoria=1

Pro držitele Pohádkové karty (stačí nákup nad 500 Kč, vystaví kartu a můžete směle nakupovat, nebo si půjčit od někoho známého) je tam pohádková cena 1614 Kč (na lego.com je 1599 Kč).

Jasně, cena 1614 Kč není nějaká extra sleva, ale vzhledem k tomu, že se set u nás oficiálně neprodává a z netu navýší cenu poštovné, tak kdo má blízko do Dráčika, asi levněji nekoupí.

Kdosi se tady ptal na set 8017 - Darth Vader's Tie. Tady ho mají za 934 Kč s pohádkovou cenou:
http://www.dracik.cz/produkt-detail.aspx?jkpov=118017&kategoria=39

(asi bude nejlepší si na danou prodejnu brnknout, jestli mají daný set skladem, než se tam přímo hnát - třeba ho dokážou stáhnout i z jiné prodejny)

Meduin

Malé doplnění k pohádkové kartě - minulý týden jsem ji při nakupování v obchodě získal - a stačil nákup za pouhých 200 Kč. 

majer

Koukal jsem, že 1.6. se otevírá Dračík v Praze Letňanech. Už tam mají navezené palety s hračkama a hlavně legem  ;D
Neškodili by nějaké otevírací slevy  ;)

kryst.off

Doporučuju Dráčik v ústeckém Foru - vždycky měli spoustu 3v1. V prosinci jsem tam kupoval vlak 7898 (plus nádraží plus výhybky) za něco málo přes čtyři tisíce. Na inetrnetových obchodech už jen ten samotný vlak stál tehdy kolem sedmi tisíc. Prostě dobře ukrytý obchod  :)
kryst.off

Póža

Ústecký Dráčik má teď slevy na některé lego sety 15% :)