Otázka (great sword, potisk)

Založil B.A.X.O, 18.02.2009, 16:13:50

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

B.A.X.O

Mám drobný problém, nebo spíše tak obecně. Jde o meč Great Sword obrázek tady http://www.peeron.com/inv/parts/59, normálne je to asi mysleno jako nejakej excalibur2 nebo co. Ale on je natřený takovým lesklým chromovým potiskem, který je ale veci náchylný na poškození. Osobne ten meč vlastním z jednoho setu (škoda že už si nespomenu na číslo, šlo tam o tento meč zabodnutej v takový věži). No a u mě je ten potisk poškozený, na čepeli je s půlky setřený, a na držadlu taky. Což mě hodně mrzí, protože jsem s ním moc nemanipuloval...ten potisk se snadno dá dolů, zejména na tom držadlu co to minifig drží...a ta čepel proto protože jsem to měl ze setu s tim jak tam byl zabodlej v tom kamenu nebo co to bylo, a tak se to zešoupalo. Ale, nelze to nejak opravit? koupu nového dávam jako poslední možnost, a co bych s toho měl to bych s tim nemoh vubec hýbat jenom to jednou zarazit figovi do ruky a mít to tam ale občas bych to třeba využil jinde o tomhle mluvím. Nevíte o nečem, jak to zachrániť? případne nečím nahradiť?
a jak se o to starat, když to jde tak lehce dolů
star wars rulezz

Colonel32

koupit na BL novej - nejjednodussi.

i kdyby se to dalo znova pochromovat, vyjde to mnohem draz.

5o

Plastový diel pochrómovať? No neviem, technológie síce idú dopredu, ale nebolo by jednoduchšie nastriekať ho?
Preto lebo Lego...

Colonel32

Nesetkal jsem se s žádnou modelářskou barvou, která by se dala stříkat, a přitom vytvářela tak lesklý povrch, jako mají tyto meče, nebo chromované díly modelářských stavebnic.

5o

A čo improvizácia, napr. Zinkový sprej výrobca Weicon, odtieň špeciál-svetlý?
No dobre celý sprej má 400 ml síce stojí okolo 23 Euro (700 Sk), ale budeš mať meč odolný do 300°C  :o. A dokonca ešte dosť ostane aj na opravu výfuku, odtokových žľabov a podobne.
Ale nie, sú ľudia, ktorý pracujú s rôznymi vecami a pomôckami a keď sa chce, vždy sa dá niečo zaujímavé vymyslieť a aj opraviť. Nevravím, že sa to až tak oplatí, ako kúpiť nový meč, ale ak máš náhodou v garáži, alebo známi a kamaráti niekde v dosahu tento sprej, nestojí to za vyskúšanie?
Ja taký nablískaný meč síce nepotrebujem, ale ak by som ho chcel, tak by som to pravdepodobne skúsil takto.
Preto lebo Lego...