Menší alebo väčší? To je otázka...

Založil myth, 13.07.2005, 21:11:52

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

myth

Sú lepšie menšie alebo väčšie sety? Odpoveď by mala byť jasná - väčšie. Majú viac dielikov, minifigov, je tam viac stavania. Ale nie vždy je to tak. Pre mňa osobne je dobrý set ten, pri ktorého stavaní sa "zabavím". Neviem ako ináč to vyjadriť. Ale táto, pre mňa kľúčová vlastnosť setu sa dá zistiť až po jeho kúpení. A občas bývam nemilo prekvapený.

Hovorím o skúsenosti s dvoma setmi: 4480 Jabba's Palace a 4484 MINI X-wing Fighter & TIE Advanced. 4480 je neporovnateľne väčší a drahší ako 4484. 4484 dokonca nemá ani minifigy. Ale na moje veľké prekvapenie ma 4484 viac potešilo a pri stavaní "zabavilo" ako 4480. Z 4480 som bol dosť skalmaný. Keby som to vedel dopredu, tak ho ani nekupujem.

Povedzte, ktorá vlastnosť je pri kúpe setu u Vás najdôležitejšia? Mali ste už podobnú skúsenosť ako ja?
When the student is ready the master will appear.
An expert is one who knows more and more about less and less.

muzzo

Pro mně je nejdůležitější jestli se mi set líbí, nebo ne. Jako druhý rozhodovací faktor je jestli je v setu obsaženo něco co potřebuji či budu potřebovat, pro rozvoj svého Legoobsahu.

rdk

Já mám zkušenost, že stavba velkých setů (800+ dílů) někdy trvá až moc dlouho a je skoro "frustrující" ;D prohrabávat tu hromadu kostek, hledat šedej plate 1x1 a ne a ne ho najít.

Optimální zábavná velikost mi přijde tak kolem 500 dílů.

Nechci ale říct, že mě stavba velkých setů nebaví, to ne. 8) A rozhodně toto nezohledňuju při nákupu.

Jindroush

'Profík' si díly nejdřív předtřídí, hrabání je pro amatéry  >:D >:D >:D

Dávám výraznou přednost velkým setům, proto je nemám už kam dávat  ;D
Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

myth

Citace od: Jindroush kdy 13.07.2005, 22:08:03
'Profík' si díly nejdřív předtřídí, hrabání je pro amatéry  >:D >:D >:D

Ale to prehrabávanie sa v dielokoch nového setu je predsa niečo úplne geniálne ;D . Je to jedna z vecí ktorá robí nový set novým setom :) .

Radical

No ja sem se ted pustil do trideni, a je to pekna nuda.Ale vzhledem ktomu ze nemam prilis dilku, tak to nebude dlouho trvat.. :-\
Old lego , good lego.

Cavelon

1. Triedenie dielikov ma veľmi baví, tak ako aj prehrabávať sa v nich. :) Vždy sa poteším, keď zbadám, že mi v niektorej krabičke zase pribudli.

2. Sety väčšinou kupujem tak, že si najprv na peerone pozriem ich obsah. A keď tam je veľa dielikov, čo predpokladám, že sa mi v budúcnosti budú hodiť, tak set kúpim, aj keď výsledná stavba ma až tak veľmi nevzrušuje. To je zvyčajne iba dočasné, lebo aj tak to po nejakom čase rozoberiem a použijem na nejaké MOC stavby.

3. Samozrejme - čím viac dielikov, ale zdôrazňujem dielikov a nie zgerboidov typu bionicle :P - tak tým mám z toho väčšie potešenie.

4. Pri nákupe rozhoduje aj pomer počet_dielikov/cena. Keď sa mi nejaký set páči, ale zdá sa mi drahý, tak počkám na nejakú akciu, kedy ho bude možné kúpiť lacnejšie.

myth

Dieliky mám samozrejme roztriedené. Čím viac lega sa u mňa objavuje ;) , tým viac zjemňujem triedenie. Ale keď dostanem nový set(nezáleží či MISB alebo second hand), tak dieliky netriedim. Najprv si pozriem plánik, prípadne priložené letáky a potom začínam zo stavbou. A dieliky mám pekne poctivo na jednej kope, prehrabávam sa v nich a postupne pozorujem ako stavba rastie. To je nádherné na prvom stavaní daného setu ;D .

otaznik

1. Sety kupuju podle toho jestli se mi líbí nebo ne.

2. Čím větší, tím lepší.

3. LEGA není nikdy dost.

tazzy

Sety kupuji vetsinou podle toho jak se mi líbí a podle velikosti prikoupim cesty, kostky atd...

Micho

To musíš mať v tvojom veku veľmi slušné vreckové.  ;)

tazzy

moc slovensky neumim co je vreckove??? rodice se mnou nakupovat nechodi protoze je vzdycky ukecam k vetsi castce nez by chteli oni, tak mi daj penize ja si jdu lego koupit sam...  ;D

KLF

Vreckove = kapesne.

Z toho si nic nerob, ze moc slovensky nevies - to je problem vacsiny deti dnes v CR a v SR... (zial, ale co uz...).

Z toho si nic nedelej, ze moc slovensky neumis - to je problem vetsiny deti v CR a SR... (bohuzel, ale co nadelas...)

:P
Terminated.

tazzy

Citace od: KLF kdy 16.07.2005, 10:22:58
Vreckove = kapesne.

Diky ja moc velke kapesne nemam jenom 100 - 200 Kc/mesic...