(Vlastní) Gedeonova tvrz

Založil Lego_Radek, 16.02.2009, 08:09:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Lego_Radek

Tak tady vkládám malou tvrz s rytířem a příběhem, který snad dotvoří atmosféru stavby...

Gedeon se narodil jako prvorozený syn krále Agrina. Druhorozeným byl o 2 roky mladší Gedeonův bratr Gideur. Jako malí kluci si oba bratři rozuměli, ale postupem času s přibývajícími znalostmi a hlavně blížící se budoucností ohledně nástupnictví na trůn po otcově smrti – to náleželo dle tradice vždy prvorozenému dítěti-se vytvářela a prohlubovala mezi bratry propast.

Králova žena Gudena zemřela po narození Gideura a tak oba bratři byli vychováváni králem Agrinem v rytířském duchu – čest, pravda, síla slibu a daného slova, pokory, ale také bojových dovedností s mečem i kopím, umění střelby z luku a kuše a také vojenské taktiky i politické strategie a diplomacie. Ale lidská srdce jsou leckdy i přes sílu vzorů slabá a mnohdy se nechají zlákat na temnou stranu. Gideur záviděl bratrovi jeho následnické právo.

Jednoho dne pozval bratra na lov. Gedeon, netušíce ani kouskem své mysli zradu, vyjel po boku Gideura do Anwurského lesa. Gideur vyrazil po lesní pěšině. Gedeon pobídl koně a jel za bratrem. Dojeli k Manirskému menhiru s vytesanou postavou Cernnuna. Zde sesedli z koní, aby se poklonili bohu Lesa a pomodlili se za zdar lovu. Ale tam už ve větvích jednoho z okolních stromů čekal Gideurem najatý Ajko, námezdný mordýř, přezdívaný též Očko, neboť šípy z jeho kuše nikdy neminuly cíl.

Ve chvíli, kdy Gedeon dokončil modlitbu a v závěru rozpřáhl paže a ruce s roztaženými prsty jako symbol Cernnuna-jelení paroží, v koruně stromu něco zaševelilo. Gedeon vzhlédl. Kuš klapla, tětiva sykla. Do Gedeony hrudě se zanořila šipka a srazila jej k zemi. Gedeon vydechl naposled. Jeho krev vsákla do země. Ajko slezl ze stromu. Gideur mu beze slov podal měšec, ve kterém bylo sto zlatých. Ajko jen s křivým úsměvem přikývl, otočil se a odešel.

Gideur přehodil mrtvého Gedeona přes koně a odvezl k nedaleké jeskyni. V ní nechal Gedeonovo tělo v malém výklenku a zaházel jej chvojím. Poté se Gideur navrátil domů a zvěstoval otci nešťasnou zprávu, kterak Gedeon při lovu na statného jelena, zakopl a zřítil se ze skalnatého srázu do nepřístupné zarostlé rokle.

Starý Agrin, již tak zchřadlý vleklou nemocí, upadl v chmury a jeho srdce po několika dnech udeřilo naposled. Byl pochován jak se na čestného krále sluší. S mečem v ruce a vzpomínkou na pravého muže, statečného a spravedlivého. Toto se však nedalo říci o Gideurovi, který usedl na otcův trůn a stal se králem Adunie, zěmě vlády svého rodu.

Co se však dělo s Gedeonem.......? Toť je věru zvláštní věc........
Gideur sice odnesl jeho tělo do jeskyně, ale Gedeonova krev, která se vsákla do země, se v ní dotkla neviditelných kořenů moci, které v zemi zapustil Manirský menhir, Cernnunův lesní oltář. Poté menhir začala zahalovat mlha a z ní vystoupila postava v šedém plášti s tváří skrytou ve stínu kápě, s jeleními rohy na hlavě. Přízračná postava kráčela k jeskyni, kde leželo mrtvé Gedeonovo tělo. Postava se sklonila nad Gedeonem a pronesla šeptem několik slov v neznámém jazyce. Přízračný hlas zněl, jako když se vítr prohání v korunách stromů, jako když zpívá pramen, vyvěrající z nitra skal. Sukovitá dlaň uchopila šipku, čnějící z Gedeonovy hrudi a umně ji vytáhla. Poté se přízračná postava dotkla Gedeonova těla svými jeleními rohy.....Gedeon prudce otevřel oči a zhluboka se nadechl. Do plic mu vnikl hladný jeskynní vzduch, do mysli ozvěna.......
   "O tvou krev jste se s bratrem nemodlili, proto nemá mé posvěcení, proto ji nemohu přijmout. Vracím ti ji tedy zpět, dobrý člověče. Ty nejsi kořistí na konci lovu v mém jménu, ale kořistí ve jménu nenávisti a závisti. Nikdy nezapomeň, kým jsi. Odejdi a začni žít život osamělého rytíře, který bude pomáhat druhým. Tvůj čas návratu do tvé země a na tvůj trůn, který ti právem patří, teprve přijde. Stejně jako spravedlnost........"

Poté si Gedeon vzpoměl na vše, co se událo. Šel zpět k Manirskému menhiru a poděkoval a pomodlil se ke Cernnunovi.Chvíli hleděl do vytesané tváře, na jejímž temeni se rýsovaly jelení parohy a poté se vydal na cestu. Putoval dlouho, předlouho. Cestou pomáhal lidem, pracoval za talíř polévky a mísu kaše. Když jednoho dne nalezl v pustině v kopcích starou opuštěnou tvrz, usadil se v ní. Zde rozvíjel všechno umění, které jej naučil jeho otec a vydával se odtud v různém přestrojení do okolí i vzdálenějších vesnic i měst, kde pomáhal lidem různých řemesel, v lesích chytal a trestal loupežníky i bandity, tvrdě trestal vrahy a násilníky. Ale nikdy nezapoměl ,kým je. Že je Gedeon, syn Agrina, krále Adunie. Nikdy nezapoměl na svého závistivého bratra Gideura.

Čím víc Gedeon pomáhal, tím víc se všelijaká lidská špatnost bála jeho tvrze a přezdívali jí Železná rukavice. Mezi zloději, lapky a vrahy se šeptalo o kouzlech, které propůjčují tajemnému obyvateli Železné rukavice magickou moc, ale jedinými kouzly byla Gedeonova čest, odvaha, síla a spravedlnost.

Tak se tedy Gedeon stal pánem na Železné rukavici.

A jak to bylo s Gedeonem dál? Ptáte se? Vrátil se do Adunie, nebo padl při některém ze svých hrdinských činů? Inu...........Gedeon..........ale to už je jiný příběh................

germik

Mooc hezký příběh :o a docela pěkná tvrz :). A kde máš Gedeona? nebo je to ten voják u tvrze?
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Lego_Radek

Jo,jo. Je to ten voják u tvrze. To je Gedeon. Trpím nedostatkem figů,ale myslím, že při troše fantazie odpovídá tenhle fig příběhu, nebo příběh figu....? No to je jedno.Každopádně je to Gedeon  :D

Fox666111

Znovu nádherný příběh . Nechceš psát knihy????
Tvrz docela ujde až na to , že je na docela úzké základně.
Ale má tě to povzbudit tak říkám , že ten outpost před stavbou je dobry.
"To jim došli zbraně že přestali válčit?" " Ne došli jim klacky a kameny,  zbraně jim došli již před několika desetiletími."  T.Pratchett

Šejmus

Pro příště ten text zkus trochu víc rozčlenit... víc odstavců, větší mezery atd.
Fool of a Took!

Lego_Radek

Díky za reakce. Ten skalní základ se mi zdá taky dost malý k poměru tvrze, ale jsem úplný začátečník s castle,takže jsem omezen nejen množstvím figů,ale i kostek,takže stavím z toho, co mám a postupně budu rozšiřovat počet kostek jejich dokupováním.Ale prostě se chci i s tím málem začlenit do tohoto fóra :-)

Miketuk

Pěkná stavba, jediný co bych upravil je okénko. Zkus ho dát o jeden stud výše.

germik

Ještě by to chtělo třeba ten menhir, nebo vraždu Gedeona- zkrátka víc scének z příběhu.
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

Lego_Radek

Tak to je dobrý nápad - postavit nějakou scénu z příběhu.Co se okénka týče, to už neposunu, protože tvrz je již rozložena na činitele-kostek není nikdy dost.Ale na dalším pokračování výjevu z příběhu v lego podobě zapracuji a časem i na pokračování samotného příběhu.             Legu zdar

Ryxe

Ve fantazy se meze nekladou a tak si myslím, že ta užší podstava věže tam celkem pasuje. ;)Jinak pěkná práce.

Lego_Radek

Po delší době sice, ale upravil (rozčlenil) jsem text.

Džejkob

IMHO se Ti to povedlo, je to fakt hezký. Co bych ale vytknul je trochu krabicoidní ta místnůstka, ten spoj mezi ní a skalkou se mi zdá nedomakaný. Jinak se mi to líbí :)
Star Wars, Western, Fantasy Castle, různý věci stavím a sbírám :)
Jsem také aktivní na Instagramu: @CzechMateBricks