(Vlastní) Autobus našich linek

Založil Hana129, 24.01.2009, 18:12:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Hana129

Barva byla zvolena dle autobusu co jezdí na našich linkách.  :D, ale jinak je exteriér víceméně fantazie.  :)
je složený z dílů co mám doma, některé díly bych však vyměnila barevně, některé a některé i tvarově – přední sklo-horní dvě by měla být stejná jako spodní, ale bohužel už je nemám. 
Do autobusu se vejde 16 sedících osob, tři stojící, kočárek a samozřejmě řidič, zkrátka všichni co jsou na fotce. Při změně polohy sedaček snad i víc. Sama jsem zírala, jak se mi vnitřek busu  celkem slušně povedl vybavit.  Volant, řídící panel, mini PC pro prodej jízdenek, zrcátka, digitální hodiny, u stropu je i tyčka na zachycení, kladívka pro případ nouze,  vzhledem k nedostatku místa je tam málo držátek. Zajištění je jen u prostoru pro kočárek, ten je sklápěcí, takže když zrovna autobus kočárek neveze vzniká další prostor pro stojící.
Autobus má otevírací dveře, a sundávací střechu pro lepší manipulaci.

Tady je pár fotek, zbytek se mi povedlo nahrát tady: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=364439

S exteriérem ještě nejsem 100% spokojená, takže asi ještě zapracuji, po vyfocení a shlédnutí fotek, se mi zdá totiž autobus takový moc kulatý, takže dojde zřejmě k předělání podvozku.

Každopádně uvítám kritiku, připomínku, pomoc k vylepšení.  :-*

Jinak co se týká čistoty tak autobus zrovna vyjel z myčky, ale bohužel ty naše cesty  ....

K postavení tohoto autobusu mě vyprovokovala zveřejnění jednoho MOC v banánové republice.  :o
Sama nejsem taky supr stavitel a nikdy jsem odvahu zveřejnit naše mini nedokonalé stavby nenašla, tak jsem to tam  vzala jako výzvu, že se pokusím o něco lepšího.
Nakonec jsem byla překvapená, že se dílko  vcelku povedlo a myslím, že je vhodné i k mé prezentaci tady.

Šejmus

hezký :)

fakt, nevím kdy jsem naposled viděl lepší minifig bus
Fool of a Took!

otaznik

Moc hezký autobus. Působí s těmi všemi cestujícími dokonale "živým" dojmem. Opravdu moc pěkné.  :D

MwK

Veľmi pekný! :D
Naozaj sa ti podaril a myslím že je krajší ako koncept... ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Jindroush

Autobus líbí.

Myslíme oba tohle?
http://flickr.com/photos/daniel_jurena/3007530495/

Zkoušela jsi čelní sklo dát jen z panelů 1x4x3, i za cenu, že z boku bude díra?
Jinak se mi moc nelíběj zrcátka, na to určitě lze vymyslet nějakej pěknej fígl (bohužel, jsem leguprostý, nemůžu vyzkoušet)

Jindroush. (Moje Brickshelf galerie zde)

Hana129

Díky všem za komentáře, jsem ráda, že se to aspoň trošku povedlo, i když nějaké změny autobus ještě čekají. ;)

Jinak opravdu jsem myslela tak trochu toto http://www.tqm.cz/cs/osobni-doprava, ale spíše hlavně podle barvy, i když ani ta mi jak jsem zjistila 100% nevyšla, nějak mám zafixovanou žluto-modrou kombinaci a ono té modré je tam poskrovnu a je tam taky červená  ;). Jinak je to spíše splácanina všech možných tipů, prostě tak jak byly díly a přišly pod ruku a nápad  ::).

Uvedené panely jsem nezkoušela, jen tady toto http://www.peeron.com/inv/parts/59349 + dalších x jiných  ::)

Určitě si zas s tím ještě trošku pohraji až seženu nějaký ten dílek tak některé věci ještě víc doladím, přední maska má rezervy, mě  samotné se mimo skel ještě nelíbí stěrače a zrcátka. Celkem spokojená jsem s vnitřkem, z kterého jsem měla víc strach. Asi to bude tím, že na autobus většinou dobíhám, tak si jej zvenku pořádně ani neprohlídnu  ;D.

Případně jej předělám na 6-ti stud, ten 8 je docela obr.  :o a to měl být ještě kapánek delší.  ;D

No až zas bude víc času - teď na mě bohužel čekají výběrčí daní  ;D.

Jonas

Autobus je opravdu podařený a navíc se do něj vejde tolik miniOpaváků.  Chystáš k němu přistavit ještě samotnou Opavu a její krásné historické domy?
Jonas - Můj Brickshelf

Hana129

Citace od: Jonas kdy 25.01.2009, 08:46:36
Autobus je opravdu podařený a navíc se do něj vejde tolik miniOpaváků.  Chystáš k němu přistavit ještě samotnou Opavu a její krásné historické domy?

Nějaký ten dům byl  v plánu ještě před autobusem, co jsem v Opavě tak se kochám , protože historický střed města a nejen on je opravdu nádherný. Těch budov je moc co by stálo za ztvárnění. Autobus mě tak trochu navedl na jednu věchttp://www.ozk.goo.cz/316.htm to by se hodilo postavit,  navíc zabiji dvě mouchy jednou ranou, protože potřebujeme nutně vlakové nádraží a ono toto nádraží je z jedné strany BUS z druhé vlakové.  :D

Ale toto bude opravdu velká výzva, uvidím jestli dorazíme aspoň trochu k cíli  ;).

Janek3b

Nejpovedenější lego bus. Výborná barevná kombinace, realistické.

hobby

Citace od: Janek3b kdy 25.01.2009, 11:58:36
Nejpovedenější lego bus. Výborná barevná kombinace, realistické.
Vždycky je co vylepšovat :-X
Jednu připomínku (nebo dvě) bych měl: ten autobus má dlouhý předek a krátký zadek, takže mě to na první pohled zmátlo, která strana je přední. Ve skutečnosti je to obráceně, nebo jsou oba konce stejně dlouhé. Myslím, že na předku by šly ubrat 2 study a naopak zadek více prodloužit. Pak také stojí za zváženou, jestli jsou nutné meziokenní sloupky; ve skutečnosti jsou tak tenké, že vlastně splývají do jedné skleněné plochy (při tomhle konceptu by znamenalo změnit rytmus oken). Ale jinak celkově také hodnotím pozitivně.

grohl

Moc pěkné, překvapuje mě obrovská kapacita vozu vzhledem k velikosti :)

S.t.a.l.k.e.r.

Celkom podarene, ale urcite by si mala odstranit tie schodiky pod dverami. Vozidlo, ktoremu cosi takto vystupuje z profilu, by asi nepustili na cestu.

tazzy

Citace od: Jindroush kdy 24.01.2009, 21:21:48
Autobus líbí.

Myslíme oba tohle?
http://flickr.com/photos/daniel_jurena/3007530495/

Zkoušela jsi čelní sklo dát jen z panelů 1x4x3, i za cenu, že z boku bude díra?
Jinak se mi moc nelíběj zrcátka, na to určitě lze vymyslet nějakej pěknej fígl (bohužel, jsem leguprostý, nemůžu vyzkoušet)

Spise pripomina drivejsi verzi nateru/polepu bez cerveneho pruhu, bohuzel jsem neobjevil zadne ilustracni foto. Autobus je skutecne pekny, nejvice si me ziskal vyhrazenym mistem pro pani s kocarkem ci invalidu

Hana129

Citace od: hobby kdy 25.01.2009, 12:03:20

Vždycky je co vylepšovat :-X

Tak jsem se autobus pokusila trošku vylepšit,  přikládám foto, pár dalších fotek je nahráno http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=366310 

Modro-červený pruh se mi nakonec nelíbil, musel by vycházet už asi od podvozku, který se mi nechtělo předělávat. Takže nakonec jsem se vrátila k autobusu s modrým pruhem. Autobus byl prodloužen na původně zamýšlenou velikost, ale teď už to je opravdový obr, takže jej zase asi zkrátím.

Ještě, že je to Lego tak variabilní.  ;D

Jonas

Autobus je moc pěkný, ale ta stavba za ním - to vypadá na nějaký rodící se monument. Že by takto začala vznikat největší nádražní stavba z Lega v Česku?
Jonas - Můj Brickshelf

Hana129

Citace od: Jonas kdy 02.02.2009, 19:31:43
Autobus je moc pěkný, ale ta stavba za ním - to vypadá na nějaký rodící se monument. Že by takto začala vznikat největší nádražní stavba z Lega v Česku?

;D je to jen taková rychlá kulisa  ;), ať vím co by takové nádraží obnášelo,  zda jsem vůbec schopná do něčeho takového se pustit.  ;)

Přikládám ještě jednu fotku, kde je vidět celý autobus.

maeror

No, na rychlou kulisu je to nádraží fajnový kousek! Spolu s autobusem pak hezký set. Nechtělo by se mi jej rozebírat...