LEGO TECHNIC a jeho malá oblíbenost v ČR

Založil Marios, 14.01.2009, 09:27:08

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 2 Hosté prohlíží toto téma.

Marios

Napadlo mě tohle téma v souvislosti s pročítáním jiných témat v tomto fóru. Nemohu se ubránit dojmu ale TECHNIC sety mi přijdou v ČR velice opomijené a mezi uživateli Lega málo rozšířené a tak se chci zeptat proč tomu tak je. Vaše názory a důvody proč tomu tak je a nebo opačně, zda si myslíte že to je nesmysl a Technic je v ČR stejně oblíbený a zastoupený jako jiné téma Lego. Další věc, která mě v tom utvrzuje, je ta, že v českých obchodech moc TECHNICů také není, a co se týče českých asi 8 obchodů na BL, tak ani jeden z nich nemá TECHNIC sety k prodeji. Prostě sehnat v ČR starší TECHNIC sety je problém.
Je to ale můj subjektivní názor a je dost možné že mě vyvedete z omylu.  8)
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

Imperial Unicorn

Řeknu ti to za sebe-neber to jako úzus. Malé sety se mi nelíbí a ty co se mi líbí překračují často cenu kterou jsem ochoten za "zábavu" dát. Pokud spadnou do slev rychle zmizí (než jsem se stačil rozkoukat a dočkal se výplaty tak velký tahač byl za ty dva litry pryč a zůstaly jen sety co se mi nelíbí...)  I kdybych si ho stihl koupit tak ho po sestavení už nikdy nerozeberu a nechám si ho jako vytrínový model, to samé buldozer. Tyto dva sety jsou jediné které se mi z Technicu opravdu líbily a soudě dle ohlasů na fóru jsou mezi technic příznivci velmi populární. Preferuji klasické LEGO, Technic je pro mě opravdu moc technický ale kdo to s ním umí ten pak staví úžasné věci. Je to ovšem pouze můj pohled na věc. Ostatní mohou mít jiný názor.

maeror

Říkám si, jestli to také není menší variabilitou zejména u těch menších setů. Od mládí mám doma jenom 8825, a už tehdy jsem to kombinoval s klasickým legem, protože z toho kromě dvou doporučených modelů moc sestavit nešlo. Já vím, má to jen 112 dílků, ale stejně... Zkrátka myslím, že TECHNIC je výtečná věc, pokud má někdo více setů / velké sety (tahač by se mi taky líbil), ale tam je pak zase ta otázka peněz, že...

davda54

Citace od: maeror kdy 14.01.2009, 12:41:01
Říkám si, jestli to také není menší variabilitou zejména u těch menších setů. Od mládí mám doma jenom 8825, a už tehdy jsem to kombinoval s klasickým legem, protože z toho kromě dvou doporučených modelů moc sestavit nešlo. Já vím, má to jen 112 dílků, ale stejně... Zkrátka myslím, že TECHNIC je výtečná věc, pokud má někdo více setů / velké sety (tahač by se mi taky líbil), ale tam je pak zase ta otázka peněz, že...

Vezmi si za příklad Grohla, co ten dokázal s 8271, prostě, kdo umí, umí. A ty ceny, myslím, že např. Star Wars vyjde o hodně dráž, ale ano, Technic patří k těm dražším tématům, i když tu cenu mnohdy navyšuje jenom pneumatika či motory...

merlog

Poslední a vlastně také první a jediný novodobý (tj. studless) Technics set byla 8421. Je to krásný set, ale studless mi prostě vadí. Neumím z něj stavět a když už tak to prostě není ono. O kvalitě kostek nemluvě. Kombinace s obyčejným LEGEM není tak jednoduchá jako bývala nebo ta spousta speciálních dílů na které si při stavění ani nevzpomenu.
Rozhodl jsem se, že budu sbírat jen staré sety, které mi jako dítěti nebyly dopřány. K letošnímu Ježíšku jsem si nadělil 8880 a je to prostě nádhera. Jeden z nejlepších Technic setů. Kvalita kostek i po těch letech (tuším skoro 15) je perfektní, žádné praskliny, vůle, nebo barevné odlišnosti. Konstrukce je pevná, nic se neprohýbá a vše funguje.
Uznávám, že modernizace je třeba, ale studless jim prostě neodpustím >:(!

Marios

Máte pravdu, ty studless modely už nejsou to co klasické Lego Technic, teďka jsem po 15 letech pauzy poskladal první studlles model (8294) a musím uznat, že stavění studet modelů bylo asi o krapánek zábavnější, ale výsledek je famozní a model se mi líbí hodně a funkčně je taky vcelku našlapaný. Nicméně mě celkem mrzí že v ČR se Technic tolik nechytl a je tudíž potřeba starší modely nahánět z ciziny přes BL.
Jinak 8880 mám také, byl to můj poslední model, než jsem se přestal Legu věnovat, dostal jsem ho na vánoce v roce 94 a je to fakt bomba. Už ho sestavený 15 let a stále je jak nový a vše funkční. Jsem zvědavý na další modely které mě čekají sestavit a uŽ se moc těším. Tento víkend se pustím do 8295 a příští víkend do 8275.
Koupím TECHNIC sety: 8438 a 8455.

otaznik

Nemyslím si, že by Technic byl v ČR neoblíbený. To, že se použité LEGO Technic tolik nenabízí může mít mnoho různých důvodů (složitost setů, ne vždy snadná kompletace, nízká cena, vysoké náklady apod.)

BTW: já v nabídce několik Technic setů mám.   ;)

JerryT

Technic je IMHO zaměřený na jinou cílovku. Na jedné straně jsou lidi, co mají rádi Lego hlavně okolo minifiga a jeho reálné i pohádkové světy a příběhy, které si kolem toho můžou představovat. To je v podstatě něco úplně jiného než stavění funkčních, pohyblivých a složitých lego konstrukcí z Technicu. Většina lidí má ráda více-méně reálné modely a to jim technic – co do vzhledu (no offense) – nenabídne. Řekl bych že ,,nízká" oblíbenost Technicu u nás je jen výsledkem malého trhu, procentuelně ten podíl technic fanů bude podobný jako v cizině.