Projekt - Řím

Založil RUL, 27.12.2008, 04:41:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 3 Hosté prohlíží toto téma.

RUL

Poslední dobou sleduji, že Lego chrlí jen fantasy projekty (Batman, Spiderman, Star Wars, Exo Force, Agents, atd.). Chápu, že tyto sety jsou odrazem dnešní doby, tj. budoucnost, moderní technologie, násilí. Ale co takhle fantazii (nejen) dětí vrátit o 2000 let nazpět, tedy do starého Říma? Jen si představte ty velkolepé sety:
Akvadukt, lázně, agora (tržiště), svatyně, knihovna, měštanské domy, slavobrány, výcvik gladiátorů, hlavní ulice, park, sochy, fontány, kašny, studny, povozy či armáda. Mohly by tak vzniknout i velkolepé sety, podobné nynějšímu Tádž Mahalu, mám na mysli koloseum, císařův palác či budova senátu.

Lego na Řím, tedy na největší a nejvelkolepější říší všech dob, totiž zcela zapomělo. Myslím, že by šlo o nejlepší projekt, jaký by Lego na trh vůbec kdy uvedlo. Jen si představte ty nové minifigy: césara, senátora, gladiátora, římského vojáka, měšťana, obchodníka, žebráka...

No řekněte, že byste takové modely nechtěli mít doma zkompletované na koberci? Co vy na to?  :D

kroko01

Tak to bych asi nepohrdl... úplně si to představuji v barvách.Šiky legionářů,vojenské tábory,válečné vozy z kosami,osobní stráž z pretoriánů...to by byla nádhera!Bylo by to fajn,ale obávám se že pokud k tomu někdy dojde,tak to bude ještě nějaký ten rok trvat-respektive se obávám,že se samostatné serie-Řím- asi nedočkáme.
kroko01

Micho

Poľské Cobi, ktoré je stavebne identické s Legom, už má sériu Rimania a barbari. Takže je veľmi málo pravdepodobné, že by ešte Lego s tým vyšlo. A okrem toho sa to hodne podobá Vikingom, niekde sa to už tu spomínalo.

Ja osobne si to viem predstaviť, je to veľmi pekná téma. Cobi ich však už predbehlo.

http://www.zabawki-sklep.pl/pl/sklep_internetowy/klocki/rzymianie_i_barbarzyncy/ 

linhi

Také si myslím že to nevyjde,jedině že by lego udělalo sety Asterix a Obelix.
Ono těch témat je více - myslím že by lego mohlo spíše udělat historické památky.
Třeba Akropolis v Athénách,Koloseum v Římě,Sfingu v Gíze atd
Myslím že ke každému tématu jsou nádherné postavy - figy.
Co římský voják,já bych raději řeckého hoplíta - představte si falangu....
No je toho hodně čeho se nikdy nedočkáme,ale buďme rádi že je spousta dobrých setů.

otaznik

Citace od: RUL kdy 27.12.2008, 04:41:57
Poslední dobou sleduji, že Lego chrlí jen fantasy projekty (Batman, Spiderman, Star Wars, Exo Force, Agents, atd.). Chápu, že tyto sety jsou odrazem dnešní doby, tj. budoucnost, moderní technologie, násilí. Ale co takhle fantazii (nejen) dětí vrátit o 2000 let nazpět, tedy do starého Říma? Jen si představte ty velkolepé sety:
Akvadukt, lázně, agora (tržiště), svatyně, knihovna, měštanské domy, slavobrány, výcvik gladiátorů, hlavní ulice, park, sochy, fontány, kašny, studny, povozy či armáda. Mohly by tak vzniknout i velkolepé sety, podobné nynějšímu Tádž Mahalu, mám na mysli koloseum, císařův palác či budova senátu.

Lego na Řím, tedy na největší a nejvelkolepější říší všech dob, totiž zcela zapomělo. Myslím, že by šlo o nejlepší projekt, jaký by Lego na trh vůbec kdy uvedlo. Jen si představte ty nové minifigy: césara, senátora, gladiátora, římského vojáka, měšťana, obchodníka, žebráka...

No řekněte, že byste takové modely nechtěli mít doma zkompletované na koberci? Co vy na to?  :D
Musíš se na to koukat reálnýma očima. Takovéto téma by v severní Americe asi moc šancí nemělo, což je pro TLC více než důležité. Divil jsem se, že vyšli s něčím jako vikingové, také to nemělo dlouhé trvání.
Prodeje TLC stojí na řadách Technic, City a asi stále ještě i Bionicle. Zbytek se obměňuje.

Citace od: Micho kdy 27.12.2008, 09:36:47
Poľské Cobi, ktoré je stavebne identické s Legom, už má sériu Rimania a barbari. Takže je veľmi málo pravdepodobné, že by ešte Lego s tým vyšlo. A okrem toho sa to hodne podobá Vikingom, niekde sa to už tu spomínalo.

Ja osobne si to viem predstaviť, je to veľmi pekná téma. Cobi ich však už predbehlo.
Identické s LEGEm? Ehm, zde bych, Micho, s dovolením, použil jinou formulaci - COBI ukradlo nápad na spojování kostek a jejich design, je to hnusná kopie LEGA, kterou, doufám, nebude nikdo kupovat a půjdou brzo do kytek.

Micho

Citace od: otaznik kdy 27.12.2008, 10:12:11
Citace od: Micho kdy 27.12.2008, 09:36:47

Identické s LEGEm? Ehm, zde bych, Micho, s dovolením, použil jinou formulaci - COBI ukradlo nápad na spojování kostek a jejich design, je to hnusná kopie LEGA, kterou, doufám, nebude nikdo kupovat a půjdou brzo do kytek.

Veľkí generáli v histórii nikdy nepodceňovali svojich protivníkov. Mali ich v úcte a brali ich vážne, v mnohých veciach sa od nich učili. Znehodnocovanie iných nepomôže vyhrať bitku, skôr vedie k podceňovaniu a následnej prehre.  ;)

Marty713

Jo, zmínka tu o tom nedávno byla.

Je to tak, že TLC si hledí "hradů" a neexistuje sebemenší důvod proč začínat s něčím novým. Antik vyráběný v mnohaletém duchu castle by neměl šťávu a uplně novou sekci určitě nezačnou vyrábět (ten důvod s trhem USA je přesný).

Stejně má k historii blízko i řada ADVENTURES, kterou mám snad ještě radši než SW a to je co říct. Vím, že výše zmíněná Sfinga byla myšlena jako model skutečné stavby (tedy bez nosu ;D), ale zde byla a já mám na tento set velmi dobré vzpomínky. :)

S ohledem na nové piráty a vlastně na většinu staveb současných castle setů (vyjma několika vyjímek, např. Středověká vesnička) si myslím, že by taková řada stejně byla zklamáním. Samozřejmě radost z nových doplňků a minifigů by tu byla, ale kouzlo starověkých národů by bylo pryč. Chtělo by to rozsah a zpracování, jakému se dostáva řadě SW a toho se asi nikdo z nás nedožije.

Ale čistě teoreticky: big battle pack - římská "želva", UCS Bitva u Salamíny, Hadriánův val a vůbec Peršané, Egypťané, Řekové, Římané... vydalo by to na celou novou kategorii na mnoho let.

A falangy? :) hmmm, jdu stavět vinětu. ;)

otaznik

Citace od: Micho kdy 27.12.2008, 10:25:46

Veľkí generáli v histórii nikdy nepodceňovali svojich protivníkov. Mali ich v úcte a brali ich vážne, v mnohých veciach sa od nich učili. Znehodnocovanie iných nepomôže vyhrať bitku, skôr vedie k podceňovaniu a následnej prehre.  ;)
Však v tomto smyslu nepadlo ani slovo.

Eddie

Zní to pěkně.Vždycky mě štvalo, že LEGO nedělá ani křižáky ani nic podobného.Moje nejoblíbenější období je totiž gotika takže bych měl největší radost ze stoleté války a tak.1357 Castleguard (nevím jak se to píše) by byl nádherný set.

Ale zpět k tématu, Řím a Antika vůbec je nádherné téma a myslím že by to LEGU jen prospělo.
Víc stavitel, sběratel a kecal (nejvíce), než vystavovatel..

RUL

Se mi zdá, že Legu za posledních 10 let dochází celkově fantazie, vždyť z kostek se dá postavit cokoliv, na co si vzpomenete. Jenom se podívejte na město, pořád dokola policejní stanice, požární stanice, nemocnice, záchranáři, jakoby se město z ničeho jiného neskládalo. Nechápu, proč nedělají klasickou městskou zástavbu: paneláky, vilky, obchody, hotely, restaurace, banky, zahrady, parkoviště atd. Mě to připadá, že se už návrhářům v TLC nechce přemýšlet.

To samé současné Castle sety, vždyť z toho doslova jenom číší zlo. Kde se poděly kovárny, zbrojírny, hostince, krásné pevnosti, lesní lidé, strážní budky (věže) či obchodní karavany?

Mělo by se na TLC přitlačit a doslova vybombardovat kupou mailů a návrhů nebo rovnou zaslat nějakou petici.  ;D

RUL

Citace od: otaznik kdy 27.12.2008, 10:12:11
Musíš se na to koukat reálnýma očima. Takovéto téma by v severní Americe asi moc šancí nemělo, což je pro TLC více než důležité. Divil jsem se, že vyšli s něčím jako vikingové, také to nemělo dlouhé trvání.
Prodeje TLC stojí na řadách Technic, City a asi stále ještě i Bionicle. Zbytek se obměňuje.

A co takhle se na Amíky vykašlat a udělat speciální sety jen pro EU? Už vidím, jak U.S. AFOLáci slintají.   >:D

Colonel32

Citace od: RUL kdy 27.12.2008, 12:37:30
Se mi zdá, že Legu za posledních 10 let dochází celkově fantazie, vždyť z kostek se dá postavit cokoliv, na co si vzpomenete. Jenom se podívejte na město, pořád dokola policejní stanice, požární stanice, nemocnice, záchranáři, jakoby se město z ničeho jiného neskládalo. Nechápu, proč nedělají klasickou městskou zástavbu: paneláky, vilky, obchody, hotely, restaurace, banky, zahrady, parkoviště atd. Mě to připadá, že se už návrhářům v TLC nechce přemýšlet.

To samé současné Castle sety, vždyť z toho doslova jenom číší zlo. Kde se poděly kovárny, zbrojírny, hostince, krásné pevnosti, lesní lidé, strážní budky (věže) či obchodní karavany?

Mělo by se na TLC přitlačit a doslova vybombardovat kupou mailů a návrhů nebo rovnou zaslat nějakou petici.  ;D

Places na spatnem hrobe. Proc lego vyrabi porad dokola policajty, pozarniky nemocnice a benzinky uz se tu nekolikrat resilo.

To same hrady.

Uvedom si, ze AFOLove delaji legu tak 5% obratu, a z toho take vychazi mnozstvi setu, ktere jsou afolum tematicky urceny. Chces do mesta baraky? Kup si UCS Corner Cafe, Street Market a Green Grocer.

Chces hradovou kovarnu a hostinec? Kup si Medieval Village.

Chili

Tohle téma jsem si už přál hodně dlouho,ale asi se to fakt nikdy nesplní! :( Já bych rád třeba i Starověké Řecko,Mezopotámii nebo Čínu.
Ziju abych stavel,stavim abych zil!

otaznik

Já bych taky rád nové budovy do města (mimochodem příští rok bude farma a stavba baráku, jak jistě všichni vědí), ale pro TLC je na 1. místě zisk (nebýt ve ztrátě) a tomu musí téměř vše ustoupit. Uvědomte si, kdo tvoří halvní zákazníky - určitě ne lidé z LEGO klubů. A tak je to správně!
I tak je vidět velký krok vpřed, v nabídce je mnohem více setů pro AFOLy, než tomu bylo dříve.

Jonas

Citace od: Colonel32 kdy 27.12.2008, 12:44:07
Uvedom si, ze AFOLove delaji legu tak 5% obratu, a z toho take vychazi mnozstvi setu, ktere jsou afolum tematicky urceny. .....

Citace od: otaznik kdy 27.12.2008, 13:18:18
Já bych taky rád nové budovy do města (mimochodem příští rok bude farma a stavba baráku, jak jistě všichni vědí), ale pro TLC je na 1. místě zisk (nebýt ve ztrátě) a tomu musí téměř vše ustoupit. Uvědomte si, kdo tvoří halvní zákazníky - určitě ne lidé z LEGO klubů. A tak je to správně!
I tak je vidět velký krok vpřed, v nabídce je mnohem více setů pro AFOLy, než tomu bylo dříve.

Pozor, TLC si v posledních letech uvědomila, že AFOLOVé tvoří už vůbec ne zanedbatelnou skupinu, která je navíc ochotna platit vysoké ceny za velké či raritní sety. Už to není oněch 5 %. V prezentaci, která kolovala na netu tento rok, se mluvilo myslím o 20 % obratu vygenerovaného AFOLy. Navíc se tam mluvilo o tom, jak TLC stále testuje AFOLy, kam až jsou ochotni jít s cenou. Ještě před pár lety nikdo nevěřil, že by někdo dal za stavebnici 500 Euro a více. A jak se ukázalo, takoví lidé existují.

Takže TLC naslouchá AFOLům, pokud ví, že se jí to vrátí.
Jonas - Můj Brickshelf

Marty713

Pamatuju si, jak jsem si jednou takhle přemejšlel nad tim, který kategorie by ještě TLC mělo vyrábět: tehdy jsem došel ke dvěma tématům: polárníci a starověk. Polárníci se pak k mé velké radosti začali do roka prodávat. :) Třeba to vyjde znova. 8) ;D >:D

otaznik

Citace od: Jonas kdy 27.12.2008, 13:35:05
Pozor, TLC si v posledních letech uvědomila, že AFOLOVé tvoří už vůbec ne zanedbatelnou skupinu, která je navíc ochotna platit vysoké ceny za velké či raritní sety. Už to není oněch 5 %. V prezentaci, která kolovala na netu tento rok, se mluvilo myslím o 20 % obratu vygenerovaného AFOLy. Navíc se tam mluvilo o tom, jak TLC stále testuje AFOLy, kam až jsou ochotni jít s cenou. Ještě před pár lety nikdo nevěřil, že by někdo dal za stavebnici 500 Euro a více. A jak se ukázalo, takoví lidé existují.

Takže TLC naslouchá AFOLům, pokud ví, že se jí to vrátí.
Pokud mě paměť neklame, tak Beyer mluvil cca o 10% obratu TLC, který generují AFOLové. Ano, není to málo, jak jsem psal, v poslední době je více AFOL setů, než dříve.
Ale to nic nemění na výše řečeném (napsaném).