RULovy pixle

Založil RUL, 25.11.2008, 01:15:48

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

RUL

Právě mi PPLko dovezlo po týdnu čekání tři krabice, kterými jsem si chtěl udělat radost na Vánoce. Po rozbalení, ale přišlo zklamání, když jsem viděl v jakém stavu jsou krabice od setů 10184 a 7731.  :'(
U setu 10184 to schytaly boční izolepy, takže krabice byla skoro otevřená, div z toho nevypadly všechny sáčky, musel jsem teda krabici otevřít a obsah vysypat. Zatím to vypadá ok, návod, samolepky a moře sáčků i se zlatými kostkami tam jsou. Jestli to je ale kompletní a neporušené, zjistím až o Vánocích.  :-X
Ani raději nechci pomyslet, jak s tím PoPeLáci házeli...

RUL

Jak se tak dívám na všechny ty krabice, tak mě docela překvapilo, kde všude se dělají díly k Legu a docela mě to naštvalo, že dokonce i v Číně  >:(

Sety 7731 a 7732 jsou z Maďarska a ČR. Set 10184 z Maďarska, Rakouska, ČR, Německa a Číny. Lego už není to, co bývalo, asi už budu jenom sbírat MISBy vyrobené čistě ve starém dobrém Dánsku, tj. sety z 80. a 90. let.

otaznik

Citace od: RUL kdy 05.12.2008, 19:06:37
Jak se tak dívám na všechny ty krabice, tak mě docela překvapilo, kde všude se dělají díly k Legu a docela mě to naštvalo, že dokonce i v Číně  >:(

Sety 7731 a 7732 jsou z Maďarska a ČR. Set 10184 z Maďarska, Rakouska, ČR, Německa a Číny. Lego už není to, co bývalo, asi už budu jenom sbírat MISBy vyrobené čistě ve starém dobrém Dánsku, tj. sety z 80. a 90. let.
Když si projdeš fórum, zjistíš, že jsme tu o tomto tématu už několikrát hovořili.

RUL

Tak už i já jsem hrdým majitelem knížky Premium Collector, větší radost jsem si před Vánocema nemohl udělat.  :D

blackrabbit

Ta krabice vypadá hrozně... Doufám, že mi ve stejném stavu nedorazí Town plan   :-\. Nechci si ani představit, kdyby mě dorazil nějaký MISB staršího data... :-[

Vlada

Citace od: blackrabbit kdy 23.12.2008, 19:13:19
Ta krabice vypadá hrozně... Doufám, že mi ve stejném stavu nedorazí Town plan   :-\. Nechci si ani představit, kdyby mě dorazil nějaký MISB staršího data... :-[

blackrabbit, moc nerozumím Tvému příspěvku. Co se Ti na krabici nelíbí? Myslím,  že knížka Premium Collector je dobře zabalená. Je obložena letáky kolem dokola, takže pokud by došlo k poškození knížky, tak bys krabici musel doslova prokopnout. Pokud Ti dorazí takto zabalený Town plan, tak je vše v pořádku a myslím, že budeš spokojený  ;).

To RUL: blahopřeji ke koupi knížky. Já vlastním jen základní knížku bez zlaté kostky a minifiga  :).

peter

Citace od: Vlada kdy 23.12.2008, 21:23:09

blackrabbit, moc nerozumím Tvému příspěvku. Co se Ti na krabici nelíbí? Myslím,  že knížka Premium Collector je dobře zabalená. Je obložena letáky kolem dokola, takže pokud by došlo k poškození knížky, tak bys krabici musel doslova prokopnout. Pokud Ti dorazí takto zabalený Town plan, tak je vše v pořádku a myslím, že budeš spokojený  ;).

To RUL: blahopřeji ke koupi knížky. Já vlastním jen základní knížku bez zlaté kostky a minifiga  :).

Jenže blackrabit reaguje na příspěvek RULa, který je o kousínek výš.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

RUL

Jenom se modlím, ať mi tam neschází jediná kostka nebo ještě hůř celý sáček, protože to by mi absolutně zkazilo Vánoce.  :-[

RUL

Citace

Měl jsem při koupi ohromné štěstí, hned jak jsem ji objednal, tak verze s minifigem a zlatou kostkou z jejich stránek zmizela a zůstala tam k prodeji jen ta knížka, takže mám za to, že to byl poslední kus.  8)

blackrabbit

Citace od: peter kdy 23.12.2008, 22:00:13

Přesně tak.  ;) Town plan už mi sice dorazil, ale v jakém stavu je krabice se dozvím až zítra  ;D.

to RUL Já zas minulí rok otevřel Market street a když jsem ho skládal tak mi chyběl jeden 1×4 brick. Nevím jestli jsem ho ztratil nebo tam nebyl, ale po prohledání celého obýváku se po něm slehla zem  :-\

Vlada

Citace od: peter kdy 23.12.2008, 22:00:13

blackrabbit, moc nerozumím Tvému příspěvku. Co se Ti na krabici nelíbí? Myslím,  že knížka Premium Collector je dobře zabalená. Je obložena letáky kolem dokola, takže pokud by došlo k poškození knížky, tak bys krabici musel doslova prokopnout.

Jojo, už to vidím, omlouvám se za moji reakci. Rulovi přeji, ať vše dopadne dobře a nic mu při stavbě nechybí  ;).

RUL

První setík hotov, ve skutečnosti vypadá líp, než na obrázku:

RUL

Druhý šel jako po másle, jenom jsem za boha nemohl do úložného prostoru letadla narvat rudlu s krabicí, ale nakonec se tam vešli.  :)

RUL

No a každou chvíli se pustím do Town Planu, no řekněte, nevypadá nádherně už v těch sáčcích?  :o

Krásné, stavěním strávené, Vánoce přeji všem zdejším Legomaniakům  :D

RUL

Town Plan se skládá ze čtyř částí, zatím jsem si vychutnával stavbu prvních dvou a řeknu vám, že jde o nejlepší stavebnici, jakou jsem kdy stavěl. K 50. výročí se teda designéři, návrháři nebo jak je nazvat, opravdu vytáhli. Smyslem pro detail tady opravdu nešetřili. Když jsem stavěl Octan servis s myčkou a prodejnou, dýchla na mě nostalgie, vrátil jsem se o 15 let nazpět do dětství, takový pocit jsem měl naposledy, když jsem stavěl monorail. Zkrátka všem, co jsou blázni do města, jako já, chci jen říct, ať si tenhle setík pořídí, nebudete litovat. Už se nemůžu dočkat, až se vrhnu na stavbu kina a radnice.  :D
První část setu mi zabrala 5 hodin stavění, ale to jsem si stavbu fakt pomaličku vychutnával a postupně fotil.

RUL

Budka na prodej lístků, pult s občerstvením, kinosál, promítačka a automat na bonbony, toť jest biograf.  :) Kino je asi nej stavba z Town Planu, strávil jsem nad ním celé dopoledne.

RUL

Interiér radnice je docela chabý, jen oddací "oltář" a dva fikusy, ale průčelí budovy je parádní.

RUL

Nato, že mi PPL přivezli pootevřenou krabici, tak naštěsí nechyběl jediný sáček a ani jedniná kostka, ba naopak hodně kostek zůstalo navíc (především světýlka, anténky, květinky), ale tak už to u všech větších setů bývá. Navíc zůstalo také zelené průhledné placaté světýlko, které bylo jaksi navíc, 3x jsem projížděl všechny návody, ale opravdu tam nikde nemá být, asi při výrobě nějak zakutálelo do krabice.  :)

Když to sečtu, tak Town Plan mi zabral dohromady 12 hodin (i s focením). Po stavění nemám v prstech žádný cit, lokty a kolena sedřené, bolí mě oči a páteř mám v háji, asi si vezmu nemocenskou.  ;D

Večer jsem zkompletoval celé náměstíčko a vrátil se zpět do klukovských let, škoda, že mám tak malý byt, jinak bych asi vytáhnul celé město i s železnicí a monorailem.  :D

Závěrem jen chci říct, že Town Plan je nejlepší set, který jsem kdy stavěl. Opravdu vřele doporučuji, za ty peníze fakt stojí (já ho sehnal za 3.365,-).  ;)

Zoufalec

Ohledně Town Planu: myslím, že na sekci Sbírky zbytečně moc fotek a postřehů.

Když už si si dal práci s focením a sdělováním dojmů, mohl si klidně zpracovat rovnou recenzi...nebyla by špatná. Do této sekce a tvého threadu stačí jen celková fotka setu. Alespoň podle mne.

Neber to jako výtku, jen takový tip do budoucna ;)

RUL

Citace od: Zoufalec kdy 26.12.2008, 00:12:19
Ohledně Town Planu: myslím, že na sekci Sbírky zbytečně moc fotek a postřehů.

Když už si si dal práci s focením a sdělováním dojmů, mohl si klidně zpracovat rovnou recenzi...nebyla by špatná. Do této sekce a tvého threadu stačí jen celková fotka setu. Alespoň podle mne.

Neber to jako výtku, jen takový tip do budoucna ;)

Chtěl jsem se jen podělit o zážitky ze stavby tohoto velkolepého setu, ale jak to teď sleduju, tak jsem to asi fakt přehnal, Town Planem jsem tu zasvinil celou jednu stránku.  :) Polepším se...

Anatyt

Citace od: RUL kdy 26.12.2008, 00:23:53
Chtěl jsem se jen podělit o zážitky ze stavby tohoto velkolepého setu, ale jak to teď sleduju, tak jsem to asi fakt přehnal, Town Planem jsem tu zasvinil celou jednu stránku.  :) Polepším se...

Ved staci, ked to tu premazes trochu (dost :) ). Zoufalec ma pravdu.

Hana129

Sama se přikláním k přesunutí do recenzí, tady se to jednak ztratí a smazat to úplně by  byla škoda. ;)

RUL

Dnes dopoledne dorazil opožděně vánoční dáreček. Vilka mě stála 1.700,- i s poštovným a je mým prvním Legem, které jsem koupil na BL.

Colonel32

Po kolika jsme ty domky tehdy kupovali od Veluxu?

peter

Citace od: Colonel32 kdy 29.12.2008, 16:03:00Po kolika jsme ty domky tehdy kupovali od Veluxu?

Jj, to byli časy, když jste to tenkrát brali hromadně. Hledal jsem, ale zatím jsem nenašel (diskuze byla již odstraněna). Něco mi však říká, že to bylo kolem 700,- Kč/ks.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

rdk

600,- to bylo... Těch 1700 mi přijde fakt moc...

RUL

Citace od: rdk kdy 29.12.2008, 16:23:08
600,- to bylo... Těch 1700 mi přijde fakt moc...

Poštovné stálo 400,-, ale jde o 12 let starý kousek, který už tak lehce nejde sehnat, takže těch čistých 1.300,- se mi zdá tak akorát.

RUL

Citace od: Colonel32 kdy 29.12.2008, 16:03:00
Po kolika jsme ty domky tehdy kupovali od Veluxu?

Jestli tomu rozumím, tak tyhle vilky se prodávaly jen zákazníkům firmy Velux, je to tak?

otaznik

Citace od: RUL kdy 29.12.2008, 16:37:34

Jestli tomu rozumím, tak tyhle vilky se prodávaly jen zákazníkům firmy Velux, je to tak?
Asi to tak původně mělo být, ale pak stačilo do Veluxu zajít a oni set prodali. Tady na kostkách jsme je hromadně koupili, když ještě byly k dispozici. Pak tu byla ještě jedna minidražba za 3 MISBy tohoto promo setíku - dala to sem paní ze Slovenského Veluxu.

rdk

Je to tak, v létě 2005 sem zašel do brněnské centrály veluxu a objednal pár kousků. ;D Sice se dívali divně a nebyli si jistí cenou, ale dodali.

Viz níže. 8)