(vlastní) OffRoader (amatér)

Založil CreAtive_34, 10.12.2008, 13:53:22

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

CreAtive_34

Původně jsem to sem ani nechtěl dávat, protože to neni nejlepší, ale nakonec to stejně udělám...

Tech. data:
Délka:  44 studů
Šiřka:   22 studů
Výška:  20 studů
převodovka je řešená řetězem (!!!)
přední kola zatím nejsou řiditelná (systém je hotovej, teď ještě správně zmotorizovat - proto to místo vpředu)

Jsem bohužel limitován počtem dílku a hlavně dovednostmi.

Tak do toho, jen mi dejte :D

btw: full fotky jsou tady: KLIK

ps: ten kardan, ani nevím proč, ale asi byl naprasklej, uletěl už při prvním puštění motoru, další otestován cca 10ti minutama jízdy a bezproblému
pokud chceš vidět moji BS galerii klikni sem , pokud ne, klikni  sem
Skater25 skončil, CreAtive_34 přichází  Project "Underwater world" stopped. Status: Stop

davda54

Citace od: skater25 kdy 10.12.2008, 13:53:22

Tak do toho, jen mi dejte :D

No, je to dobrý, ALE má to převodovku nebo převod řešený řetězem ??? :P Pak bych si také tipl, že ty převody (zvlášť na ten diferenciál) budou při větší zátěži dost protestovat... ale ta převodovka se mi vůbec nezdá ::)

Taky mě to příjde dost takové strohé, zkus zapracovat na designu.

Neber si mou kritiku osobně, taky nejsem žádnej mistr ;)

EDIT: ten odkaz na BS ti nefunguje :-\

TomB

mno tak převodovka tam není, toby to muselo vypadat jinak(převodovku řetězem máš např. na jízdním kole).
Jinak prasklo to, jelikož kardan tak velký úhel nezvládne, a pak se to zabrzdí, motor zabere, a kardan je na kaši.
Jinak design se dá, oproti mě seš na design machr :D.
jen ty převody vzadu moc velkej krouťák nepřenesou, co?
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

CreAtive_34

No... menší nedorozumění :D - samozřejmě, že převodovka tam není, původně tam měla bejt, ale nějak jsem jí vypustil...

CitacePak bych si také tipl, že ty převody (zvlášť na ten diferenciál) budou při větší zátěži dost protestovat... ale ta převodovka se mi vůbec nezdá
Původně jsem si to myslel taky, ale byl jsem překvapenej, že to funguje až moc dobře, sílu to taky dovede přenést docela slušnou, nepřeskakuje/neprokluzuje to

CitaceJ...kardan tak velký úhel nezvládne, a pak se to zabrzdí, motor zabere, a kardan je na kaši.
tohle zvládá v pohodě, žádný drhnutí/vůle tam není, po bližšim ohleání jsem zjistil, že byl asi naprasklej, našel jsem malou prasklinku ještě na jednom, skoro nepoužitém

jinak děkuju za kritiku, a co se týče designu, na tom ještě zapracuju, hlavně předek chci předělat...
Skater25 skončil, CreAtive_34 přichází  Project "Underwater world" stopped. Status: Stop

davda54

Citace od: skater25 kdy 10.12.2008, 15:46:32
No... menší nedorozumění :D - samozřejmě, že převodovka tam není, původně tam měla bejt, ale nějak jsem jí vypustil...

Kdybys tam dal "kolovou převodovku" určitě bys měl uznání nás všech (nebo alespoň mne) :). Já osobně jsem jí ještě nikde nikdy neviděl :( :'(

CreAtive_34

no něco v tom stylu tam bejt mělo, jenže je to docela práce a navíc s tim lego řetězem skoro nepoužitelný -- je tak vymyšlenej aby nespadnul, že bokem nejde sundat

peter

Citace od: skater25 kdy 10.12.2008, 16:10:33no něco v tom stylu tam bejt mělo, jenže je to docela práce a navíc s tim lego řetězem skoro nepoužitelný -- je tak vymyšlenej aby nespadnul, že bokem nejde sundat

Hlavní problém je v ozubených kolech a ne v řetězu.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

ass

A taky by to možná chtělo začít dělat MOCy z něčeho víc než 8435 a pár dílů navíc.

CreAtive_34

No to možná jo, bohužel toho moc víc neni...

otaznik

U mě mínus za bílý provázek.  :P

jakpet

Proč ti vadí bílej provázek ??? ???

otaznik

Citace od: jakpet kdy 10.12.2008, 23:03:52
1. K LEGU mi nesedí, originální jsou černé
2. Je to narážka na jednu starší historku o Jindroushovi, hradu a bílém provázku.

matny

Citace od: otaznik kdy 10.12.2008, 23:20:57
2. Je to narážka na jednu starší historku o Jindroushovi, hradu a bílém provázku.

Čo všetko si ty nepamätáš.... ::)
Niekedy mám dojem, že si vedieš denník, kam zapisuješ všetky excesy spáchané na legu uživateľmi tohoto fóra. Po nasledovnej historke si tam môžeš uviesť aj mna.  :P
Ako 12 ročný chlapec som sa stavil s neveriacimi spolužiakmi, že panelák postavený z lega po explózii delobuchu zostane bez následkov. Postavil som asi 5 poschodový panelák s výťahovou šachtou v strede a samozrejme aj s výťahom do ktorého som umiestnil delobuch so zápalnou šnúrou. Samozrejme, že som vyhral - po silnom výbuchu zostal panelák skoro bez následkov - odniesli si to iba kocky použité na stavbu výťahu a šachty.

CreAtive_34

To je ten bílej provázek takovej problém? Černej jsem nenašel a kupovat se mi ho nechtělo, ale stejně je tam ten naviják jenom pro efekt...

TomKQT

Není to špatné, ale zapracuj trochu na zlepšení mechanické konstrukce. Z obrázků toho moc nepoznám, ale např. uchycení velkého (40zubového) kola řetězového soukolí je trochu vachrlaté (krásné slovo  ;D). Osy, obzvláště více axiálně namáhané, by měly být uchyceny ve dvou místech. (Teda pokud ji nemáš uchycenou i nad tím kolem, není to moc vidět.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

jakpet

O historce s Jindroushem nevim, ale před nedávnem jsem si koupil 8421 a ten černej provázek co tam je, je nanic

CreAtive_34

CitaceTeda pokud ji nemáš uchycenou i nad tím kolem, není to moc vidět.
mám, z horní strany (nad motorem & kolem) je uchycená pomocí liftarmu

otaznik

Citace od: matny kdy 10.12.2008, 23:57:20

Čo všetko si ty nepamätáš.... ::)
Niekedy mám dojem, že si vedieš denník, kam zapisuješ všetky excesy spáchané na legu uživateľmi tohoto fóra. Po nasledovnej historke si tam môžeš uviesť aj mna.  :P
Ako 12 ročný chlapec som sa stavil s neveriacimi spolužiakmi, že panelák postavený z lega po explózii delobuchu zostane bez následkov. Postavil som asi 5 poschodový panelák s výťahovou šachtou v strede a samozrejme aj s výťahom do ktorého som umiestnil delobuch so zápalnou šnúrou. Samozrejme, že som vyhral - po silnom výbuchu zostal panelák skoro bez následkov - odniesli si to iba kocky použité na stavbu výťahu a šachty.

Bílý provázek - to je jedna z legendárních historek, to si pamatuje většina účastníků.  ;)

davda54

Kolik to auto zvládne vyjet stupňů, a přejede alespoň práh?

CreAtive_34

Kolik vyjede jsem neměřil, ale vyjede docela dost  >:D práh zvládá bezproblému

práh

http://cz.youtube.com/watch?v=o4WNzGK7yiE

stoupání

http://cz.youtube.com/watch?v=9Su7_xO4U48

sorry za kvalitu - blbý světlo a hroznej foťák :D

jakpet

CreAtive_34

for otaznik >:D : Že seš to ty, pohrál jsem si s tim provázkem :D

2jakpet: :) a to je to poměrně dost zpřevodovaný, samotný motory dokážou mnohem víc ;)

jo a toho pozadí si nevšímejte :D

Ondrej

Někdo už má napečeno na Vánoce.... ;D

Jezdí to jako blesk , zkus to nějak líp natočit aby to vypadalo ještě líp .

S překážkama si poradí dobře .

CreAtive_34

Napečeno zdaleka nee... to je tak možná polovina ( ;D )
Video mam v plánu, už se nabíjí baterky, překážky taky nějaký vymejšlim...

Pepan

To teda čumim... vzhledem k řekněme neobvyklému zpracování převodů to jezdí dost dobře...  :o

CreAtive_34

tak tady je lepší video, sice je furt hrozná kvalita...

http://www.youtube.com/watch?v=NzPZROHBPnA

grohl

Tvůj model patří přesně mezi ta ošklivá káčátka, která ohromí svými jízdními vlastnostmi. Jezdí to jako drak.  >:D

CreAtive_34

Vždyť u technicu je vzhled až na 2. místě, ne? ;D

Jako první jsem stavěl podvozek a všechny funkční prvky, a vzhledová část přišla na řadu až na konec, proto je to ošklivé (ale pohyblivé) kačátko ;)