Jak zmotorizovat set 8421

Založil suplere, 25.11.2008, 17:11:13

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

suplere

Dobrý den,
řešil jste již někdo "zmotorizování" setu  Pneumatický XXL jeřáb 8421, pomocí setu Buldozer 8275?

Viděl jsem pár ukázek na YouTube, ale tam je spíš vidět co to dělá a mě jde spíš o návod "jak na to"? Můžete mi poradit? Jde mi o ovládání pohybu a zatáčení kol pomocí infra.

Děkuji

PS: Napište mi co jste si na tomto setu upravili, teda kromě padání ramena, které jsem řešil druhým pístem....

Mellory

Vzhledem k tomu, jak je jeřáb těžký, tak se rozpohybuje jen stěží.
Nothing is true. Everything is permitted.

grohl

Na druhou stranu, pokud bys vyjmul napodobeninu šestiválce za kabinou a vhodně zpřevodoval, XL PF motor by to utáhnout mohl.

merlog

Další důležitá věc je vyjmutí diferenciálu. Model je skutečně moc těžký. Zkoušel jsem vyndat tenšestiválec a na hřídel připojit pře převod motor. Odneslo to "pouze" jedno ze tří ozubených koleček. Když jsem se pokoušel auto upravit, celé se rozsypalo. Takže hodně štěstí.

yaqwsx

Mě se jeřáb s buggy motorem podařilo rozjet - ale je potřeba zpevnit převody v jeřábu.
PS: nic zázračného od toho nečekejte

suplere

Hmm,  je fakt ze je model dost težkej... Každopádně díky za rady, vyzkouším a dám vědět.

No holt mladymu se už nechce do modelu strkat, chtěl by aby jezdil "na páčku". Co bych pro něj neudělal....

TomKQT

A když zatočíš, tak to pojede ještě hůře.
(Těch 6 zatáčecích kol nezatáčí ani zdaleka o ideální úhel a při jízdě do zatáčky vziká poměrně výrazný odpor díky prokluzu kol.)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

suplere

Tohle je moje inspirace Motorizovany jerab, vypada ze to jezdi celkem dobre. Jen vedet jak to dotycnej osadil, budu studovat video, na konci je detail na podvozek.

peter

Pro dobré rozpohybování by to ale především chtělo pohánět všech osm kol a ne jen ty dvě, na kterých je ten diferenciál. Bohužel udělat pohon pro všech osm už bude hodně velký oříšek.

Já osobně bych se na zmotorizování tohoto setu vybodnul a raději udělal jeřáb svůj s poháněnýma dvěma pevnýma zadníma nápravama a jednou obyčejnou přední zatáčecí.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

suplere

Tak jsem se konečně dostal k Legu a zmotorizovl jsem ten jeřáb.

Použil jsem motory z NXT a jeřáb se konečně hýbe.

Na výsledek se můžete mrknout tady : http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/24886/Jerab_NXT.wmv_35.81MB.html