8291 - Terénní Motocykl

Založil TomB, 23.11.2008, 18:17:51

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

TomB

Dojmy před koupí:

Pěkný set, celkem dobrý na cena-díly, 2 velké pružiny a jedna malá .

Doporučená cena:

749kč

Moje cena:

650kč (prodavačka se prostě dala usmlouvat)

Funkce:

Odpružení předního kola zajišťují 2 velké pružiny

Odpružení zadního kola zajišťuje 1 hard malá pružina

Stojánek
Zatáčení
Kolo pohání přes retěz dvouválecový "Fake" motor boxer
Polohování obou blatníků

Celkový vzhled:

velmi povedený, až na ten ohavný blatník vpředu.
Jsou znázorněny i páčky (Přední brzda napravo a spojka nalevo) a stupačky + šajtrpáka (můžete si taky tomu říkat šajtla :)) a zadní brzda.
Brzdy jsou naznačeny jako kotoučovky, jak vpředu tak vzadu.
Moc se mi líbí že nálepek je relativně málo, vlastně jen 3: číslo "1", a 2 nálepky na technic panely s technic logem (celkem je nálepek vlastně 5, ale ty 2 jsou na alter. model)

Alternativní model:

Chooper, který sice vzhledem nádherný, ale funkčností boužel již tak neviniká.

Návod:

Dva sešity: 1 pro hlavní model a druhý pro alter. model
Celkem je návod jako obvykle pro ty největší magory.

Omlouvám se za fotky,  můžete jim dát "Mko" :D
Jakékoliv ohlasy vítány. ;)

EDIT:
Reakce členů viz příspěvky dole.

Fotky:

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=352004
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Mellory

Citace od: TomB kdy 23.11.2008, 18:17:51
Chooper, který sice vzhledem nádherný, ale funkčností boužel již tak neviniká.

Jakékoliv ohlasi vítány

Chtělo by to nejdřív eliminovat všechny pravopisné chyby a pak se taky trochu snažit o co největší objektivitu. Méně smajlíků je někdy více. ;)
Nothing is true. Everything is permitted.

TomB

Ke slovu ohlasy se přiznávám, ale co je prosím špatně na těch ostatních?
Jinak je to spraveno.
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

otaznik

Citace od: TomB kdy 23.11.2008, 20:42:27
Ke slovu ohlasy se přiznávám, ale co je prosím špatně na těch ostatních?
Jinak je to spraveno.

Neblázni...

Chopper bych ti ještě odpustil, ale vynikat je přece po "v" s ypsilonem, je to předpona.

TomB

Takže máš pravdu....
Ale to asi musela být moc debilní učitelka když mi to strkala do hlavy.
Složení mých příspěvků:

TomKQT

Citace od: TomB kdy 23.11.2008, 21:21:27
Ale to asi musela být moc debilní učitelka když mi to strkala do hlavy.
Ale no tak...

K recenzi - na můj vkus trochu moc stručná, ale zas je nutno uznat, že ten model není natolik zajímavý, aby dlouhou recenzi dokázal naplnit.
Já bych možná dodal z vlastní zkušenosti například to, že přední odpružení moc nefunguje, přední vidlice je dost šikmo a díky tomu při tlačení na řídítka svisle dolů mají pružiny tendenci se třením zasekávat (protože člověk netlačí ve směru osy pružiny ale pod určitým úhlem).

A "polohování obou blatníků" není podle mě funkce ale vedlejší efekt použitého uchycení blatníků umožňujícího více poloh z čehož jedna je ta správná. Jinak by totiž nešly dát do potřebné polohy...
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Ondra

Řekl bych že je pro tento model recenze luxusem.Motorka je spíš pro fandy "jednéstopy" a sběratele, pro stavitele je za 749kč nepoužitelná.Já tento set hodnotím 6,5/10 .

danny01

Citace od: Ondra kdy 23.11.2008, 22:04:35
Řekl bych že je pro tento model recenze luxusem.Motorka je spíš pro fandy "jednéstopy" a sběratele, pro stavitele je za 749kč nepoužitelná.Já tento set hodnotím 6,5/10 .
Ja som spravil raz chybu s 8420 a vtedy som si povedal že nikdy viac TECHNIC motorku. Hratelnosť mizivá, počet dielkov malý a cena privysoká. Dirt bike je podla mňa to iste len v zelenom. Ja dávam 0.5/10
K recenzii: aspoň nejaké foto by sa patrilo pridať...
Danny

TomB

Usoudil jsem, že přidávat fotky, kterých je na BSG/on-line shopech z legem hromady, je zbytečnost.
Bohatě stačí otevřít BSG, a zadat 8291 :) ;)
Složení mých příspěvků:

Colonel32

Citace od: TomB kdy 04.01.2009, 14:51:12
Usoudil jsem, že přidávat fotky, kterých je na BSG/on-line shopech z legem hromady, je zbytečnost.

Tohle ovsem rozhodne neni zpusob, jak se maji psat recenze

danny01

Citace od: Colonel32 kdy 04.01.2009, 15:08:47
Tohle ovsem rozhodne neni zpusob, jak se maji psat recenze
Presne to mám na mysli. A keď je to tak jednoduché, nič ti nebráni sem dať aspoň obrázok krabice  ;)
Danny

TomKQT

Citace od: TomB kdy 04.01.2009, 14:51:12
Tak jsi ho měl otevřít, najít nějakou pěknou galerii obrázků 8291 a dát sem link. Za to by ti nikdo hlavu neutrhl  ;)
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Jose

Sice to není moc ideální, ale myslím, že svému účelu to postačí...

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=295388

otaznik

K recenzi patří fotky, omlouvání lenosti autora jejich snadnou dostupností je "chudý".

Šejmus

Usmlouvat cenu? Kdes to kupoval xD
Fool of a Took!

P4VEL

ja bych s dovolenim vlozil jednu svoji fotku...

TomB

V Pompu.
To P3VEL: Klidně vlož, ničemu neuškodíš ;).
 Dva měsíce, držkovat i v tak nekonfliktním threadu, jako je recenze, to není normální.
Složení mých příspěvků:

danny01

Citace od: TomB kdy 04.01.2009, 19:19:38
V Pompu.
To P3VEL: Klidně vlož, ničemu neuškodíš ;).
TomBe, nič osobné proti tebe, ale niekedy by si mohol porozmýšľať či vôbec má zmysel písať príspevok...
Ak aj zabudnem na úplne nezmyselné príspevky, tak existuje "edit" na úpravu toho čo už si napísal.
Ako napríklad neplkať zbytočne o obrázkoch a jeden vložiť do recenzie...
Ďalej si zapnúť opravu pravopisu a nakoniec namiesto kritiky by si možno dostal aj nejaký ten pozitívny ohlas ;).
Danny

germik

moc pěkná stavebnice, též od minulého roku vlastním. ten terénák je dobrej, ten chooper je už slabší ale je to secundary model takže to tak nevadí :)
,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

jvucka

V Tescu to po Vánocích měli s 50% slevou, za tu cenu mi to již přišlo koupitelné.  ;)