STARHAWKs shipyards (vlastne SW modely)

Založil STARHAWK, 23.01.2008, 23:43:36

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

STARHAWK

Tak po dlhom case som sa konecne dal do skladania a postavil som prvu lod pre svojho vlastneho minifiga (mojej malickosti) a inspiroval som sa jednim perfektnim obrazkom mapy k SW miniaturam

bol tam Y-wing sklbeny s X-wingom, teda trup YW a kridla s kanonmy (s-foils) z XW

Tento napad ma tak uchvatil, ze som ho musel vyskusat vytvorit v legu ako svoju prvu osobnu lodicku. Vysledok postnem coskoro. Model je uz na 99% hotovy, teda aspon prva verzia.

Darth

Zajímavá myšlenka, tuhle kombinaci jsem zatím neviděl. Obvykle se podobné kombinace (provozované piráty, kteří sbírají zbytky stíhaček a z těch pak montují různé kombinace) omezují na skloubení rebelské a Imperiální techniky, tj. např. kabina z Tie a křídla z X-Wingu, nebo častěji trup X-Wingu s křídly Tie Fighteru/Interceptoru, tzv. Tie Ugly. Těším se na tvůj výtvor.

STARHAWK

Darth: Ano tiez o tom viem, dokonca aj ten inspirujuci model bol skor zlepenina zbytkov, ale mna napadlo spravit to schvalne kvoli sklbeniu dobrych vlastnosti oboch stihaciek.

Y-W je robustnejsi obrnenejsi a moze byt dvojmiestny (sice je aj tandem XW ale to uz je horsie)
X-W je rychlejsi a ma zauimavu palebnu silu

V mojej lodi som zobral zaklad dvojmiestneho YW a kopilota som posadil na otocne kreslo, predne kanony som nahradil pohiblivymi, aby sa mohol uplatnit vylepseny zameriavaci system :) .
Motory som vzal z XW aby som dodal vecsi vykon a rychlost. Samozrejme som ponechal aj 4 kanony na s-foils, k comu som urobil v zadnej casty taky "hrb" pod ktorym sa schovava vykonnejsi generator aby to vsetko utiahol.

Celkovo som robil tu stihacku viac menej od oka podla nakresov a prierezov, podla mierky som sa snazil spravit s-foils a vsetko co k nim patri aj s motormi - odobral som miery z modelu (revel easy kit XW) a za meritko som zobral priemer nasavacich prednych otvorov.

STARHAWK

Tuna su piloti. Ja a moja priatelka :)

pohlady zhora, zpredu, zboku, sikmo zo spodu, spredu otvorene sfoils, sikmo zhora otvorene sfoils, zboku otvorene sfoils, sikmo zozadu

STARHAWK

Tuna pridavam par detail zaberov ako kokpit, zaklapaci podvozok a pohlad na pilotov.

Do kokpitu som sa snazil dat max ovladacich prvkov, aby to aj vyzeralo ako kokpit, nie ako klasik lego daju jednu pristrojovu dosku a dost. Dokonca sa mi za sedadlo zmestil aj drziak na blaster :D .
Z fotky este nie je vidno 1x1 ploska hladka s potiskami pristrojov po oboch stranach centralneho ovladacieho panelu.

Podvozok sa pekne zarovna s trupom. Na kridlach (resp spodok motorov) som potreboval iba kusok nad zem vysunut podvozok a toto ma napadlo ako najlepsie riesenie - podobny som uz niekde videl.

Imperial Unicorn

Moc pěkné. Manželku/přitelkyni bych sebou do války ovšem netahal  >:D

STARHAWK

Citace od: Imperial Unicorn kdy 24.01.2008, 21:12:29
Moc pěkné. Manželku/přitelkyni bych sebou do války ovšem netahal  >:D
Sice pravda ale ono osoba na ktoru sa da spolahnut po boku tiez nie je zla vec. A mne sa strasne paci duo Kyle Katarn & Jan Ors a kolko mu ta zachranovala zadok, ked s Moldy Crow vzdy bola tam kde ju bolo treba :) .

STARHAWK

Tuna je par obrazkov, ktore mi pomahali a inspirovali ma

1. vysek z mapy pre SW miniatury s nazvom salvageyard

2. vraj povodny YW s platovanim na mieste

3. schema YW

4. prierez kokpitom

Robbed

Vypadá to docela dobře. Je vidět, že sis s tím dal práci, což oceňuji.

Jsem zvědav na další modely ;)

MwK

No tak sme sa fotiek dočkali! ;D
A musím povedať že čakanie sa naozaj vyplatilo!Najprv som si myslel že to bude hlúposť ale ty si tomu dal riadny šmrnc!Máš to fakt pekné,hlavne ten kokpit a kanóny... ;) Len tak dalej... ;D

Inak ako to je?Priatelka(či už manželka)už môže SW?Zmenila názor a aj deti sa ti zo SW budú môct "strašit"? ;D

EDIT:Kde ste všetci teraz ráno?Som sám online.Ved treba stávať na nultú... >:D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Darth

Vypadá skvěle - vůbec jsem nepředpokládal, že takové "slepení" dvou typů stíhaček může být tak elegantní. Sice imperiální piloti v Tie by se uchechtali, kdyby něco takového ve vesmíru potkali  ;D, ale na druhou stranu by se jich při tom pár srazilo a zbytek by sundal ten tvůj otočný blaster. Takže ideální kombinace.

Icewalker

Vypadá to podezřele dobře. Taky bych nečekal, že půjde tak elegantně skloubit tyto dva stroje  ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Martin Samek

A zase honění si trik.....ale néé, máš to pěkný. ;)
Obzvlášť se  mi líbí tne nápad s tou modou,to z toho jaksi "setře" ten y-wing.
Velice povedné.
STAR WARS FOREVER !!!

Iam333

MwK

Citace od: Iam333 kdy 24.10.2008, 18:24:37
No to je skorej kokpit A-wingu
Odkedy mal A-wing dve sedadlá?A hranatý kryt,kokpit,respektíve "okno"? :o

Stále si stojím za svojim,je to krásne... ;)

Iam333

Citace od: MwK kdy 24.10.2008, 18:32:36
Citace od: Iam333 kdy 24.10.2008, 18:24:37
No to je skorej kokpit A-wingu
Odkedy mal A-wing dve sedadlá?A hranatý kryt,kokpit,respektíve "okno"? :o

Stále si stojím za svojim,je to krásne... ;)
Ok, ale mne sa to moc podoba s tym kokpitom...
<dead link removed>
Ale nechcem povedat ze je to skarede! Je to moc podarene oproti X-tie Y-tie a podobne.

STARHAWK

Po dlhom case prinasam fotky miernej upravy mojho osobneho XY-Winga
zmeny su:
1) predny podvozok - je teraz jedna 'lyza', lahsie sa zatahuje
2) predne spodne skosenie (tam kde je predny podvozok) bolo posunute kusok dalej od spicky stihacky (je to presnejsie podla bocneho pohladu na Y-Wing)
3) stredna cast spajajuca kridla a motory s kokpitovou castou bola zostihlena

(mozete porovnat s povodnimy obrazkami)

MwK

Aj keď mi dalo zabrať nájsť tie zmeny... ::) ;D
Je to krajšie... :)

Inak,neplánuješ nejaký ďalší model?

STARHAWK

Pri mensom preberani lega som dostal chut si postavit nieco nove do svojho arzenalu. Iba nieco male, jednoduche. Uz dlhsiu dobu som chcel postavit pre seba (svojho minifiga) speeder bike alebo swoop.
Vysledok je pekny swoop. Zaklad je 3kolesova motorka, ktorej som odobral prednu vydlicu aj s kolesom a zadne dve kolesa.

MwK: Hmmm ked bude cas tak by som uz aj nieco postavil, nech mi tu to lego nelezi v krabiciach. Mam ho uz dost na vecsie modely. Hodila by sa mi nejaka mala zakladnicka :) eventualne mam este jeden model - vlastny dizajn - na mysli.

germik

,,Dont underestimate the power od Melon!"
Moje Brickshelf galerie - http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?msearch=germik

MwK

Citace od: STARHAWK kdy 09.11.2008, 23:05:09
MwK: Hmmm ked bude cas tak by som uz aj nieco postavil, nech mi tu to lego nelezi v krabiciach. Mam ho uz dost na vecsie modely. Hodila by sa mi nejaka mala zakladnicka :) eventualne mam este jeden model - vlastny dizajn - na mysli.
Už sa teším... ;)

No ale k swoopu. :)
Je zaujímavý,svojim spôsobom jedinečný pretože takúto koncepciu som z lega ešte spravenú nevidel,takže sa mi páči... ;)
Aj keď,osobne by som trošku zladil farby... ;)

Marty713

Já si naopak myslím, že použití zadní části z tříkolky je inspirováno právě nejnovějším origo lego swoopem.

Jeden takový jsem měl v novém LAAT a musím říct, že mě tato nová koncepce opravdu nadchla. :)

MwK

Citace od: Marty713 kdy 10.11.2008, 17:04:14
Já si naopak myslím, že použití zadní části z tříkolky je inspirováno právě nejnovějším origo lego swoopem.

Jeden takový jsem měl v novém LAAT a musím říct, že mě tato nová koncepce opravdu nadchla. :)
Ak si narážal na moju vetu,tak musím napísať že ja som nemyslel koncepciu ako základ trojkolku,ale naopak predok a celý tvar swoopu... ;)
Možno som sa zle vyjadril,ale myslel som to tak,na margo toho,že všetky swoopy a speederbajky vždy vyzerajú podobne,ale tento je úplne iný... ;)

A veď napokon aj ja mám dva kusy z mojich Gunshipov,tak tiež viem o tejto novinke... ;)

Icewalker

Citace od: MwK kdy 10.11.2008, 15:35:44
Už sa teším... ;)

No ale k swoopu. :)
Je zaujímavý,svojim spôsobom jedinečný pretože takúto koncepciu som z lega ešte spravenú nevidel,takže sa mi páči... ;)
Aj keď,osobne by som trošku zladil farby... ;)

Proč ladit barvy? Prostě klasický tatooinský swoop postavený ze šrotu ;D
Ale pěkné pěkné, když jsem já posledně stavil swoop, nevypadal o nic lépe ;)
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

STARHAWK

XY-wing je momentalne v prestavbe, hlavne prerabam nasavacie trisky motorov a mechanizmus roztvarania kridiel - povodny bol totiz dost krehky, teraz som ho o dost spevnil.

na trisky pouzijem tento diel, mam ho 4x v bledo sedej
http://www.bricklink.com/catalogItem.asp?P=41531

prestavbu som este stale neukoncil, pretoze spekulujem nad umiestnenim maleho nakladoveho priestoru (dodam modelu vecsiu funkcnost)

chcem aby bolo mozne nakladat zospodu a teda nedvihat nic hore, to bude na dany maly priestor 6 sirka 6 dlzka dost problem, ten mechanizmus co mam vymysleny sa tam nezmesti - chcelo by to nejaku teleskopicku ticku - piest

STARHAWK

Takze nakladovy priestor som tam nakoniec dostal, tuna je prve foto - este to nie je uplne doladene
Je to vpodtate plosina, ktora sa vysunie na zem a moze sa nakldat. Zmestia sa tam 2 kontajnery (postove schranky ci co je to povodne za box), inak je tam tak 4x4 placu.

System s pietom som tam nemal sancu narvat.

Věšák

Tak já si taky přidám svoji trošku do mlejna:)

Ten YX-wing je fakt parádní...mimochodem, taky si libuju v tom přidávat do stíhaček různý nákladový prostory, tlačítka v kokpitu atd... :)

Ale ten tvar je mi trochu povědomej...myslim že stíhačka, která by měla takhle kokpit vepředu a křídla vzadu existuje(podobně např. vypadá Preybird - http://starwars.wikia.com/wiki/Preybird ), ale rozhodně nemá rozevírací křídla  ;D

A ten swoop je v zajímavým novym provedení...je to pěkný

Takže celkový souhrn: máš to krásnýýý  8)  :)

STARHAWK

Vesak:

Nakladovy priestor ma napadol, ked som si pomenul ako Luke odlietal z Dagobahu a nakladal veci do X-Wingu. V buducnosti by som chcel pridal aj nejaku svoju malu zakladnicku a spravit to ako sceneriu a tu ma napadlo ze by v tej scenerii mohlo byt nakladanie tovaru do moje lodicky. Teoreticky v tom modeli plac bol, ale spravit to prakticky bola fuska.

Ano Preybird to moze pripominat, to ma ani nenapadlo. Skor mi z hora dost pripomina tvarom Marauder corvetu
http://starwars.wikia.com/wiki/Marauder-class_corvette

Momentalne sa snazim model dokoncit - je este stale trocha rozobrati. Este uvazujem ci sa neda ten nakladovy priestor zvecsit aspon o 1 stud. Spravil som aj niekolko kozmetickych uprav - okrem hlavnej viitelnej, co boly nasavacie trisky motorov som pomenil aj niekore dark gray za light gray.
Finalny model bude nasledne pekne odfoteny a vystaveny tuna.

Věšák

No jo...tu korvetu to připomíná snad ještě víc než Preybird :)

Tak přeju hodně štěstí při zvětšování nákladovýho prostoru a už se těšim na fota :P