7675 - AT-TE Walker

Založil Dejv, 29.10.2008, 21:32:41

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Dejv

abysme věděli, o čem je řeč: All Terrain Tactical Enforcer

ÚVODEM

Tento stroj se mi líbil už delší dobu, rozmýšlel jsem se ale mezi starší verzí ( rok 2003 ) a tou letošní. Impulsem ke koupi verze z tohoto roku bylo dle mého skromného názoru atraktivnější vzezření, bohatá nadílka minifigů ( viz níže ) a nemalým dílem se na koupi podepsalo shlédnutí filmu Clone Wars.

Pro náročnější je zde pár technických detailů:

x Výška:           5,02 m
x Výzbroj:        6 protipěchotních laserových kanonů
                        1 těžký projektilový kanon
x Příslušnost:   Republika, Impérium
x Výrobce:        Rothana Heavy Engineering

více zde

KOUPĚ

Po dlouhodobějším hledání, porovnávání a promýšlení jsem set "vylovil" z moře lega za 2399 Kč + pošta. Příjemným překvapením byl bonus v podobě city setíku ( 7246 ) a bionicle tužky se zmizíkem, kterou okamžitě zabavila přítelkyně se slovy: "Stejně blijonykle nemáš rád..." Tímto veřejně děkuji  ;).

KRABICE

Klasický karton, MISB...  ;D

KRABICE SETU A JEJÍ OBSAH

To už je jiné kafe. Krabice Clone Wars se mi moc líbí, kombinace modré a bílé působí přitažlivě. Také proto jsem ji výjimečně otevíral s maximální opatrností. Musím podotknout, že mě překvapila její hmotnost ( a nebylo to náročným dnem v práci ).

Po rozbalení se na mě usmála šťastná třináctka nadržených sáčků ( ne ale víc než já ), návod rozdělený do dvou knížek ( 75 a 55 stran ) a aršík samolepek ( které zrovna nemusím, ale v případě tohohle krasavce jsem učinil světlou výjimku ).

VLASTNÍ STAVBA

Stavění probíhalo poklidně za absence jakýchkoliv potíží. Návod je přehledný až puntičkářský, nestane se tedy, že budete s nosem přilepeným na předchozí stránce luštit, kde že jste to udělali chybu. Stavba mi zabrala přibližně dvě hodiny, včetně nucených přestávek, kdy jsem se marně pokoušel přemluvit páteř, aby se vrátila na původní místo... Složení battledroidova speederu bylo pak už jen dílem okamžiku.

OSOBY PŘÍTOMNÉ

Anakin Skywalker s mečem, Ahsoka Tano s tímtéž, Rex s bohatou výbavou ( hledí na přilbě možno nahradit komunikátorem ) včetně čtyř blasterů, clone troopera, battle droida a malého slintala Rotta. Je si tedy s kým hrát. Co se týče další výzbroje, v tanku jsou ještě dva kousky blaster rifle.

CELKOVÝ DOJEM + HODNOCENÍ

Set příjemně překvapí svou velikostí, což potvrdila dražší polovička slovy:" Ty vole, to je vobluda..." Model je po stránce hratelnosti na vysoké úrovni, všech sedm děl má uctyhodný palebný záběr a dva Technic competition kanony ukryté pod předním pancířem dokáží nezasvěceného jedince nepříjemně zaskočit ( to zas bylo blbců..  ::) - radši s tím střílejte po neživých terčích  ;) ) Končetiny jsou pohyblivé, přední a zadní pár je navíc opatřen gumičkou pro zvratný pohyb ( uchopím - natáhnu - zvracím ). Vrchní panely jsou odklopné, pod nimi jsou sesle pro šest vojáků a chladnička. Kokpit se otevírá směrem dolů, lze z něj vyjmout sedadlo pro šoféra kvůli lepší vleznosti.

Shrnuto do plusů a mínusů:
+ velikost
+ figové
+ hratelnost

- samolepky ( ale není to zas tak strašné, ikdyž potisk je potisk )

Je tu ovšem jedno tučné mínus: na droidově vehiklu je modrá tile 1 x 2, na níž má být samolepka či potisk. Nic takového jsem ovšem neobjevil ani na sticker sheetu ani nikde jinde. Peron i BL mlčí... Budu tedy vděčný za vysvětlení.

ZÁVĚR

Set bych doporučil všem, kdo o jeho koupi byť jen trošku uvažují. Stojí za to. Na všech šesti. 99%

A malý bonus na úplný závěr - co na to přítelkyně : "Jako laik, co tomu vůbec nerozumí, ho považuju za nejhezčí z SW, bude vedle mě spát místo Zachouše ( -to jsem si zase nas**l do bot...- ) "

MwK

Citace od: sparkz kdy 29.10.2008, 21:32:41
Je tu ovšem jedno tučné mínus: na droidově vehiklu je modrá tile 1 x 2, na níž má být samolepka či potisk. Nic takového jsem ovšem neobjevil ani na sticker sheetu ani nikde jinde. Peron i BL mlčí... Budu tedy vděčný za vysvětlení.

Ona tam je,len ty ju nevidíš... ;D
Stalo sa to aj mne,trvalo mi hodinu,áno hodinu kým som ju našiel... ;D
Pozorne si prezri nálepky,iste ju tam máš ako ja,skrytú bielu na bielom pozadí... ;D ;)
Inak,aj ty si prežil ten beznádejný stav že čo budeš robiť? ;D

Mimochodom,recenzia je pekná,vystihuje model... :)
Tiež sa mi páči ako si dal Ahsoke meč,presne do jej štýlu boja...
A k tým skrytým strielačom,sám som sa nachytal asi trikrát a dokopy asi päť ľudí čo si pozeralo ten model tiež... ;D ;D

A ešte,slová "Ty vole, to je vobluda..." si nechajte ak raz postavíš nový Gunship!!! :)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

otaznik

Koukám, že jsem asi jeden z mála, který krabice tohoto typu v horních rozích netrhá, ale rozřízne tak, aby šla horní strana otevřít bez poškození.  ;)

chadzi

Citace od: otaznik kdy 29.10.2008, 22:31:55
Koukám, že jsem asi jeden z mála, který krabice tohoto typu v horních rozích netrhá, ale rozřízne tak, aby šla horní strana otevřít bez poškození.  ;)

to sme dva  ;)

MwK

Citace od: chadzi kdy 29.10.2008, 22:59:06

to sme dva  ;)
Traja... :D

Ja sáčky,teda obsach,vytahujem asi cez štvor centimetroví otvor aby sa nikdy nič krabici nestalo... ;)

TomB

Citace od: MwK kdy 30.10.2008, 08:10:41
Citace od: chadzi kdy 29.10.2008, 22:59:06

to sme dva  ;)
Traja... :D

Ja sáčky,teda obsach,vytahujem asi cez štvor centimetroví otvor aby sa nikdy nič krabici nestalo... ;)
Jsme 4 hoši.

Ale jinak moc pěkná recenze, ačkoliv SW nemusím, pár minut jsem se rozmýšlel o koupi. ;D
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

buf91

To vám nedošlo,že je nás tu víc než jen pět? >:D 8)
Můj blog... http://buf91.blog.cz

Marty713

To zase klídek, já všechny krabice pálim v tadytěch kachlovejch kamnech. >:D

TomB

ááááááááááááááááááá.
a to si říkáš sběratel?Ty Ty buřiči ;D ;D ;D
Složení mých příspěvků:
54% sarkasmu, 13% rozumování, 3% nepravdivých informací a 30% destilovaného trolismu!

Micho

Citace od: Marty713 kdy 30.10.2008, 16:47:00
To zase klídek, já všechny krabice pálim v tadytěch kachlovejch kamnech. >:D

Citace od: TomB kdy 30.10.2008, 17:01:37
ááááááááááááááááááá.
a to si říkáš sběratel?Ty Ty buřiči ;D ;D ;D

Veľký výber asi nemá. Buď kamna alebo postaviť nejakú halu na uskladnenie obalov.  ;D

Dejv

K té krabici: ona stejně moc dlouho nevydrží, nemám na krabice plac a kamna taky ne. Recyklace bude to pravé...

MwK: Fakt tam byla  ::),  podíval jsem se na arch v lepším světle, díky!

Jinak dík za názory na recenzi, ačkoli se zde diskutuje spíš o krabicích  :P

MwK

Marty713,ty kacír! >:D

Citace od: sparkz kdy 30.10.2008, 17:47:36
MwK: Fakt tam byla  ::),  podíval jsem se na arch v lepším světle, díky!
Nemáš zač... ;)
Aspoň viem že niesom jediný kto ju hľadal... ;D

A fakt je to tu o krabiciach... ;D
Ale ja mám zatiaľ všetky,je ich cez 160,ale mám ich všetky... :)

Zoufalec

Já bych si dovolil polemizovat s větší atraktivitou oproti starší verzi. Mne se tedy líbí více ona (možná proto bo ji mám ;)). Pravdou je že nová verze má ale atraktivnější figy. Přesto je vidět vedle sebe, stejně bych koupil tu starší...

stomcova

No díky za recenci nové verze. my máme obě - starou i novou.
Batman, forever...

Dejv

Citace od: stomcova kdy 30.10.2008, 20:07:05

A bylo by možno je vyfotit vedle sebe pro porovnání?

stomcova

Citace od: sparkz kdy 30.10.2008, 20:09:48

Musíte vydržet, stará verze je ve vitrínce, ale nová verze se nadělí až pod stromeček. I když mně svrbí prsty to vybalit a stavět a stavět  :'(
Batman, forever...

Dejv

Tak to bych nedal. Jestli to vydržíte, máte můj neskonalý obdiv  ;D

Zoufalec

Citace od: stomcova kdy 31.10.2008, 21:44:37
Citace od: sparkz kdy 30.10.2008, 20:09:48

Musíte vydržet, stará verze je ve vitrínce, ale nová verze se nadělí až pod stromeček. I když mně svrbí prsty to vybalit a stavět a stavět  :'(

Takže veřejný příslib??? Těším se, že po Vánocích tu foto srovnání najdu!!! Třeba si pak tu novou verzi pořídím taky.

Šejmus

co ti na tom prckovi zabralo 2 hodiny?   >:D >:D >:D
Fool of a Took!

Dejv

Citace od: Šejmus kdy 31.10.2008, 22:08:51
co ti na tom prckovi zabralo 2 hodiny?   >:D >:D >:D

Hledání samolepky na speeder  >:D ;D ;D