(Cizí) Krasne byzardne

Založil zubrasd12, 22.10.2008, 20:27:29

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

zubrasd12

http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=347938

tak to nema chybu, nieco tak krasne a byzardne som snad ani nevidel

MwK

:o :o

Dúfam že sa mi nič ztoho nebude snívať... ;D :P
A inak,smiem sa spýtať,čo to vlastne je? :-\
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Marty713

Určitě zajímavé, řekl bych skoro až surrealistické. 8)

Colonel32

Je to hodne zajimave, ale prijde mi, ze je potreba to videt na zivo, aby to clovek mohl skutecne vychutnat.

linhi

No masakr jak v šíleném hororu,ale tady je prostředí světlé a lidi černí,většinou je to obráceně.....

Jinak se ten člověk možná kouká i na české filmy - Drž hubu nebo ti useknu ruku!

Hamec

Citace od: linhi kdy 23.10.2008, 06:30:39
Jinak se ten člověk možná kouká i na české filmy - Drž hubu nebo ti useknu ruku!

Tohle vypadá spíš na Televizní  Noviny: V Orlíku byl nalezen další sud s kyselinou....
Modifikované přísloví: LEGO za LEGO, stud za stud.

Colonel32

ono celkove neuskodi projit si celou BS galerii tohohle cloveka, napr. druha studie na podobne tema: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=347937

a nebo vignettes: http://www.brickshelf.com/cgi-bin/gallery.cgi?f=226964

(skoro mi prijde, ze tenhle clovek udelal vice dobrych vinet nez vsechni uzivatele tohohle fora za poslenich pet let)

TomKQT

To není LEGO stavitel.
To je umělec a zároveň LEGO stavitel.

Něco takového jsem ještě neviděl, docela mi to vyrazilo dech.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

Robbed

To že nannan je jeden z nejlepších stavitelů (ne-li nejlepší) se ví už dlouho.. 8)

hana

Stavba paláce je pěkná,ale představy autora mi nahání nepříjemno.
Nikdy jsem si zde nedovolila nagativně komentovat jiná díla,protože sama nic závratného netvořím,ale tohle znázornění zla se mi vůbec nelíbí.

Jose

:o :o :o

Možná je to vskutku jeden z nej stavitelů, ale v hlavě to asi nemá moc v pořádku. Hodně těžká dekadence říznutá naturalizmem zahalena v lehce opojném surrealistickém hávu. Děs a běs. Cosi mi to připomíná, ale nemůžu si vzpomenout co...

Ad haha: IMHO to není ani tak znázornění zla jako spíš syrové znázornění intimních zákoutí lidskosti. Zkrátka to v tom je. Kruté, morbidní a efektní. Jak prosté, leč výstižné.

Colonel32

Odsuzujete stejnym zpusobem i autory filmovych nebo literarnich hororu?  ::)

EDIT:

reagoval jsem predevsim na:

Citace od: Jose kdy 23.10.2008, 21:57:01
... ale v hlavě to asi nemá moc v pořádku.

hana

Citace od: Colonel32 kdy 23.10.2008, 22:01:08
Odsuzujete stejnym zpusobem i autory filmovych nebo literarnich hororu?  ::)
Já nikoho neodsuzuju,jen se mi to nelíbí a nehodlám tady jásat,jen proto,že Vám se stavba líbí.A na horory nekoukám,protože se bojim.

muzzo

Že se tak blbě ptám,ale ten gladiátor u toho sarkofágu - rakveto není Lego, že ne?

Colonel32

pocitam ze Little Armory

otaznik

Citace od: Robbed kdy 23.10.2008, 18:05:25
To že nannan je jeden z nejlepších stavitelů (ne-li nejlepší) se ví už dlouho.. 8)
Nejlepší rozhodně ne. Už jen proto, že to se objektivně absolutně nedá posoudit.

jvucka

Citace od: Jose kdy 23.10.2008, 21:57:01
Děs a běs. Cosi mi to připomíná, ale nemůžu si vzpomenout co...

Lovecrafta.  ;)
A nesmím zapomenout ani na Hellraisera!

Ten palác Insanity mně osobně evokuje spíš cestu adepta k zavěcení do nejvyššího tajemství černé magie. Stačí přecenit své síly, zaškobrtnout, zaváhat nebo polevit v pozornosti a štastný bude ten, kdo zemře. Někteří z ostatních zůstanou v paláci Insanity navěky.  :'(
Málokdo tu cestu dokončí! (to je ten maník nahoře s rozsvícenými očima)

TomKQT

Samozřejmě že téma jeho staveb je naprosto ujeté a šílené.
Já hodnotil "umělečnost" návrhu a schopnost i takovou šílenost postavit z LEGA. A v tom je výborný.

Že bych si např. obraz s podobnou tématikou nikdy nedal na zeď pokoje či na plochu Windows je už o něčem jiném.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

zubrasd12

TomKQT to nemohol lepsie vyjadrit, naprosty suhlas

Marty713

Bavil jsem se o modelu s jedním sochařem a ten mi jasně potvrdil, že stavitel je znalý kumštu a sochařských praktik.
Po shlédnutí jeho výtvorů jsem i já dospěl k tomu, že je namístě mluvit o umělci, který používá LEGO jako svůj vyjadřovací prvek.

A pokud jste alespoň trochu znalí surrealismu a ostatních odvětví výtvarného umění z této doby, nemůže to ve vás evokovat pocity znechucení, strachu a pomatenosti. Právě naopak.

P.S. Já bych si zas nedal na zeď cokoliv z IKEI. ;)

TomKQT

Citace od: Marty713 kdy 24.10.2008, 10:57:25
A pokud jste alespoň trochu znalí surrealismu a ostatních odvětví výtvarného umění z této doby, nemůže to ve vás evokovat pocity znechucení, strachu a pomatenosti. Právě naopak.
Proč by nemohlo?
Jen proto, že vím co to je dechovka se mi přece nemusí líbit, ne?  ;D

Icewalker

Tak z některých autorových výtvorů se mi skoro udělalo šoufl. Opravdu výborné!!!
Animované Lego snímky a mnoho dalšího naleznete na dallart.net
Brickshelf výběr

Zoufalec

A co říkáte na tohle umění, vy citlivky >:D (samozřejmě nic ve zlém!!!)

http://www.picdumps.com/picdumps-kuerbis-schnitzereien-1893.htm

Lord.obiv

Citace od: Zoufalec kdy 24.10.2008, 16:57:05

Fuuj na to se nemůžu dívat ;D
To co postavil z lega se mi hodně líbí, sice je to taková jakoby noční můra(jednou jsem podobnou měl a nebylo to zrovna moc pěkné :-X)
Budiž LEGO

Zoufalec

Citace od: Lord.obiv kdy 24.10.2008, 19:21:32
Citace od: Zoufalec kdy 24.10.2008, 16:57:05

Fuuj na to se nemůžu dívat ;D
To co postavil z lega se mi hodně líbí, sice je to taková jakoby noční můra(jednou jsem podobnou měl a nebylo to zrovna moc pěkné :-X)

ale...?

Lord.obiv

Dál nevím najednou mi to při psaní vyskočilo z hlavy co jsem chtěl napsat dál ;D a zapomněl jsem to upravit.
Budiž LEGO

Shmade

O tvůrci toho moc nevím, ale pokud je moje doměnka, že je japonec správná, tak tuhle tematiku docela chápu... Je to prostě jiná kultura a myslím, že nemají takové zábrany zobrazovat zlo a špatné věci (díky historickému vývoji a celkovému pojetí společnosti),  mám pocit, že evropani +...+...  většinou před tímto zavírají oči, či dělají že se jich ty špatné stránky světa netýkají. Proto jsou podle mě japonci v jistém smyslu svobodnější ve svých myšlenkách a nápadech. Tento stavitel - umělec nachází díky tomu inspiraci ke stavbám, které jsou tak trochu z jiného soudku a vybočují z měst, hradů, vozidel, vesmírných plavidel a vůbec zobrazování reálného či budoucího obrazu světa tak jak to dělá drtivá většina ostatních stavitelů.
    Kdyby měl někdo chuť a pohled na tyto "temné" výtvory mu nijak nevadil, tak doporučuji dva filmy ke shlédnutí.  Tetsuo - o tom jak se člověk snaží stát strojem a Suicide Club - o vlně sebevražd způsobené webovou stránkou...   přijdou mi tam docela analogie na tuto Legovou tvorbu, ale je to ještě o level temnoty výš...
    Co se týká ostatních staveb v galerii tak to asi komentovat nebudu, jejich kvalitu vidí snad každý sám :)

No a pokud jsem s tím Japonskem mimo mísu, tak mě nekamenujte, nic jsem si o něm nevyhledával i když google je za rohem :) , psal jsem to jen jako moje pocity z díla.

Edit: tak je to asi Amík, aspoň podle lokace jeho BL krámku, ale nějaký kořeny bude mít...

Mellory

Nepíše se bizarní s měkkým i a bez d? :)
Nothing is true. Everything is permitted.

Vasyk

Citace od: Mellory kdy 25.10.2008, 10:56:49
Nepíše se bizarní s měkkým i a bez d? :)

česky nebo po slovensky ?  ;)

rdk

Tak slovensky se "d" psát může, ale má to být s "i".  ;D