(Vlastní) Panzerkampfwagen VI Tiger

Založil Pepan, 09.10.2008, 16:20:10

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Pepan

Ahoj  :)

Už když mou sbírku rozšířil 8275 Buldozer, napadlo mě, že bych postavil s PF model tanku. Sice mě předběhl Grohl a nastavil vysokou laťku, přesto jsem se rozhodl model dokončit a uveřejnit. Jako předlohu jsem vybral německý Panzerkampfwagen VI z druhé světové války, měřítko modelu je přibližně 1:19.

Model kazí některé nepřesnosti - například překrývající se kola u originálu se prostě vykoumat nedají... A zbarvení taky není ideální.

Pohon podvozku je klasický, dva PF XL motory pohánějí nezávisle pravý a levý pás, tomu odpovídají i jízdní vlastnosti. Dále je funkční otáčení věže a elevace kanónu, což zajišťují dva PF M motory.

Technická data:

Délka: 36 cm
Délka s hlavní: 44 cm
Šířka: 20,5 cm
Výška korby: 9,5 cm
Výška k vrcholu věže: 16 cm
Hmotnost: 2100 g (včetně baterií)

Foto:

Další fotky a video najdete na mých stránkách http://www.josefnav.cz/Lego%20modely/Tiger.html  ;)

Případně na Youtube: http://www.youtube.com/watch?v=SeUDxhfRnBE

Předem díky za vaše názory  ;)

mirek

Ani nedýchám, jen zírám...nádherné funkční dílo. SUPER!

grohl

Chválím hlavně jízdní vlastnosti, nižší hmotnost=lepší manévrovatelnost. Máš podvozek odpružený nebo jsou kola připevněna ke kostře? Škoda jen, že sis z tanků z druhé světové nevybral něco více sexy. Tiger je na můj vkus moc krabicoidní a má málo detailů, které by jeho povrch oživily. Proto se mi asi na tvém modelu víc líbí záď s motorem.

Marty713

Pěkné,

podle několika detailů, které se ti v legu přeci jen podařilo zanechat, lze usuzovat, že jde o rannou verzi - koukám, že jsi mu nechal vzduchové filtry a starou velitelskou věžičku. ;) Velice povedené! :D

Bylo by fajn, kdyby jsi sem dal pro srovnání fotku, podle které jsi stroj stavěl. 8)

P.S. Mně přijde Tiger hodně sexy. A stačí psát PzKpwf, proč si ztežovat život?!

Colonel32

Skoda ze ty kola co pasy pohaneji jsou zlute...

Jinak ohledne videa bych zkratil predstavovani a technicke specifikace (rychlejsi posun pisma), a doporucil bych ozvucit hudbou alespon do chvile, nez se tank skutecne rozjede, tak bych nechal spis hluk lego motorou.

Jinak s masivnim rozsirenim tmave zelene diky indiana jonesovi doufam, ze nekdo postavite peknou T-34.

Mtron

pěkná stavba i bez nápisu bych ten tank poznal :-) , docela rád bych ho viděl v pohybu  ;D
HOME WORLD MTRON - www.mtron.cz

Pepan

Děkuju za pochvaly  ;)

To Grohl: Kola odpružená nejsou, systém odpružení jsem sice navrhl, ale nevešel se a navíc závěsy kol by tu hmotnost asi neunesly, zejména při jízdě by se to asi rozpadlo a poohýbalo...  >:(
Tiger jsem vybral právě kvůli jeho tvarům... a protože je to legenda  ;)

To Marty713: Fotek, které jsem použil pro inspiraci je hodně, člověk potřebuje více pohledů, všechny jsou na stránkách http://www.alanhamby.com  ;)

To Colonel: Video má chybičky, vím... pokud bude čas, ještě to předělám  ;)

To Mtron: Koukni na video, sice naživo je to lepší, ale co naděláš  ;)

MwK

Pepan,toto sa ti podarilo! :o
Naozaj si toho "tigríka" vystihol,je krásny! :D
Samozrejme že funkčnosť mu pridáva na atraktivite,ale umňa je dôležitý hlavne tvar ktorý si vzhľadom na funkčnosť úplne bezchybne spracoval... ;D ;)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

MasterWindu

Paráda...celkom by som sa pozrel ako je riešené vnútro atď..
Dark ages forever ...

grohl

Taky se přimlouvám za fotku střev.

linhi

Super!!!!!!!! Jen tak pro zajímavost - zde je video jediného funkčního stroje na světě. Je to smutné že jinak jsou to repliky a nebo nefunkční trosky.

http://www.youtube.com/watch?v=tzLRbDzk3mk

Colonel32

Svym zpusobem je super, ze se dochoval aspon jeden, protoze existuje (tedy existovala) spousta zajimavych veci, od kterych se nedochoval ani jeden exemplar.

linhi

Colonel32

napada me napr. parni lokomotiva rady 275.o "Nohata", Kokakoly T458.o /T498.o a nebo turbinovka TL659.o

5o

Tank je zaujímavý už len z pohľadu spracovania, no a keď je aj pohyblivý, tak to je už parádna hračička. Čierno-šedú SS farbu len trochu kazí žltá farba, ale to sa dá prehliadnuť.
Preto lebo Lego...

Imperial Unicorn

Nádhera. Tvary Tigeru I se ti povedlo vystihnout více než dokonale a pohyblivá věž + funkční elevace kanónu-skvělé !
Moc hezký model.

Marty713

Add video:

Opravdu moc krásný kousek ve zbarvení 504. s.Pz.Abt. z ranného období nasazení v Africe (přesněji se podle čísla 131 jedná o 1. tank ve 3. četě 1. roty - slavný stroj). Tento stroj byl ukořistěn Brity v Tunisku roku 1943.

Nakonci videa je na levém okraji záběru vidět jeho neméně slavný nástupce Tiger II (King Tiger, Königstiger, PzKpfw VI Ausf. B Henschel - rovněž dochovaný plně provozuschopný exemplář). :o

P.S. Ačkoli mnohé počítačové hry opravdu zbarvují stroje rádoby Waffen-SS do černo-šedé, nebylo tomu tak. ;) Tedy nešlo o pravidlo v souvislosti s divizemi W-SS.

Pepan

Ahoj  ;)

Ještě jednou všem děkuji za pochvaly, musím říct, že mě opravdu potěšily. Přáli jste si fotku vnitřku, omlouvám se za prodlevu, ale chtěl jsem to nafotit pořádně a ne ve spěchu po večerech.

Tank není moc dobře rozebíratelný, kromě servisních dveří na zádi, které slouží jako přístup k boxu na baterie. Takže jsem rozebral krytí korby, věže a pak taky podlahu.

Pepan

Další foto:

Pepan

A ještě pohled na nekryté břicho tanku: