Světový rekord ve stavění LEGO věže

Založil peki, 05.10.2008, 09:26:42

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 5 Hosté prohlíží toto téma.

peki

V rámci návštěvy výstavy LEGA pořádané rakouským klubem AFOLů, jsme se s hobim podívali i na pokus o překonání světového rekordu ve stavění LEGO věže. Na tomto odkazu je dokumentován vývoj rekordu.  Ve Vídni by podle plánu pořadatelů měla stát věž měřící 30 m  :o

Průběh akce a její organizace byla opravdu zajímavá. Každý AFOL si při pohledu na tu masu kostek mohl říci, že  toho doma vlastně zase tolik nemá  ;D.

MwK

To je výška!!! :o
Krása!Muselo na to padnúť riadne kociek... :D
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Micho

Ty brďo, to je výkon.  8) 8) 8)

Super je to nenásilné ukotvenie, ktoré veľmi neruší celkovú kompozíciu a označenie jednotlivých výškových skokoch po 5 m.  :)

Zaujímalo by ma, aký je celkový tlak na spodné kocky. Že to vôbec vydržia ...  :o

Colonel32

odkud se vlastne vzaly ty kosticky?

prispelo na ne nejak TLC, nebo to poradatele proste zaplatili ze sveho?

nebo afolove prinesli svoje kostky a pak si je zas odnesou?

eNTy

Citace od: Colonel32 kdy 05.10.2008, 12:12:19
odkud se vlastne vzaly ty kosticky?

prispelo na ne nejak TLC, nebo to poradatele proste zaplatili ze sveho?

nebo afolove prinesli svoje kostky a pak si je zas odnesou?

Co jsem četl články k minulým pokusům, tak kostky radostně dodává TLC. Za tu publicitu se to určitě vyplatí. Stavěl bych to ale nechtěl, to musí být strašná nuda  >:(

Shmade

Nechci znít jako kazisvět, ale mě by hrozně zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby se ta věž skácela k zemi. Uáááá! Prásk! Všude poletujcí kostky...  >:D

Pepan

Citace od: Shmade kdy 05.10.2008, 15:06:16
Nechci znít jako kazisvět, ale mě by hrozně zajímalo, jak by to vypadalo, kdyby se ta věž skácela k zemi. Uáááá! Prásk! Všude poletujcí kostky...  >:D

Náhodou, dostat se dost blízko, tak se můžeš možná i obohatit, co si nachytáš, to si odneseš  ;D

Marty713

Tak mě napadlo...

Kdyby vám ta věž čirou náhodou spadla na auto a vy byste si ty kostky posbírali, možná byste jejich prodejem uhradili vzniklou škodu a ještě by vám něco zbylo. >:D ;D 8)

Mates

O rekordu se již píše na Seznamu... zde je odkaz:
http://www.novinky.cz/clanek/151191-rekordne-vysoka-stavba-z-lega-meri-polovinu-petrinske-rozhledny.html

Co je ale hrozné je obrázek od Profimedia.cz. Mezi kostkami Lega jsou kostky s dobře čitelným nápisem Mega bloks. No to je hrozný... ::) >:(

Pepan

Citace od: Mates kdy 05.10.2008, 19:48:06
O rekordu se již píše na Seznamu... zde je odkaz:
http://www.novinky.cz/clanek/151191-rekordne-vysoka-stavba-z-lega-meri-polovinu-petrinske-rozhledny.html

Co je ale hrozné je obrázek od Profimedia.cz. Mezi kostkami Lega jsou kostky s dobře čitelným nápisem Mega bloks. No to je hrozný... ::) >:(

By mě zajímalo, co to je blba, který dodal to foto, asi v životě neviděl LEGO  :-\

Marty713

Na tenhle portál jsem již několikrát posílal opravný mail, přičemž jsem si pokaždé naivně myslel, že svou chybu uznají a opraví.

No už jsem z toho vyrostl. O pravdu jim nejde. Navíc ty diskuze. ::) ::) >:D