7040-Obrana dolu trpaslíků

Založil Miketuk, 03.10.2008, 11:57:57

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Miketuk

Dneska mi dorazil tento set, tak jsem se rozhodl, že zkusím napsat svoji první recenzi.

Balení - Krabička je úměrná k setu, prostě akorát. Po rozbalení vypadnou dva pytlíčky, jeden větší, jeden menší, prapor skřetů a návod.

Sestavování- jako vždycky nejdřív přijdou na řadu minifigy. Trpaslík s rezavýma vousama(ten je opravdu povedený), dva normální skřeti, jeden má meč, druhý nese prapor, na který se musí sestavit konstrukce, nic těžkého, ale přesto dobře vymyšlené. Pak příjde na řadu stroj trpaslíka, práce jde pěkně od ruky. Během pár minut je sestaven. Katapult na něm funguje tak, že zezadu zatáhnete za řetěz a vepředu se překlopí(skoro vůbec to nestřílí, oddělám to a řetězy využiju na něco jiného). Moc se mi vpředu nelíbí ozubená kola, či co to je, nehodí se mi to k tématu castle.

+ -3 povedené figy
   - velice potěší i součastky-dva řetězy, prapor, kola
   - cena za 250 no nekupte to

-   -nejsou pěkná ta ozubená kola a páčka na místě kde má sedět trpaslík mi přijde zbytečná
    -trpaslík nemá žádnou zbraň

Doufám, že se Vám recenze líbila a přijmu všechny komentáře.

[příloha smazaná administrátorem kvůli své velikosti]

MasterWindu

IMHO: Povedal by som, že tie ozubené točny sa tam celkom hodia. Predsa len je to "Obrana DOLU trpaslíkov" a na to aby katapult z dolu vyliezol sa mu to môže cestou na povrch hodiť. Druhé + je pri boji s bandou skretov ... Čo sa týka zbrane pre trpaslíka, mohli tam dať aspoň 1 sekeru, ale asi to brali tak, že na jednej velkej sedí  ;)
Dark ages forever ...

Miketuk

Já neřikám že to neni užitečný >:D ale spíš, že se mi to nehodí do tý doby...

Zoufalec

Citace od: Miketuk kdy 03.10.2008, 11:57:57
Katapult na něm funguje tak, že zezadu zatáhnete za řetěz a vepředu se překlopí(skoro vůbec to nestřílí, oddělám to a řetězy využiju na něco jiného). Moc se mi vpředu nelíbí ozubená kola či co to je, nehodí se mi to k tématu castle.

S funkčností katapultu naprosto souhlasím - špatně řešeno.

Mně se ani moc nepozdává "gumičkový mechanismus", který má při jízdě ta ozubená kola rozpohybovat...ať dělám co dělám, ozubená kola se netočí.

TomKQT

Tenhle set vlastním taky a opravdu je na tom s funkčností hodně špatně.

Gumičkový převod vpředu nefunguje z několika vzájemně působících důvodů. Gumička vytváří příliš velký tah a tudíž zvyšuje tření v ose, kolem které se otáči kolo - kolo se tudíž špatně otáčí a potřebujete drsný povrch (dřevěný stůl ne ne ne) a hodně na vozík svisle tlačit. Další problém je, že přesto že gumička je hodně napnutá, nedokáže přenést velký kroutící moment díky prvkům na kterých je uchycena. Prostě a jednoduše prokluzuje ...

A katapult je řešen zajímavě, ale já osobně prostě mám strach za řetěz pořádně zatáhnout a zjistit tak, jak dobře to dokáže střílet, protože na mě plastový odlitek řetězu nepůsobí dostatečně pevně.
Zaměření: Fanoušek; Virtuální (3D SW) modelář, stavitel a animátor; Technic stavitel a nadšenec.

otaznik

IMHO fotky jsou nutnost u každé recenze.

Miketuk

Colonel32

Citace od: otaznik kdy 03.10.2008, 20:36:16
IMHO fotky jsou nutnost u každé recenze.

Prinejhorsim nahradit (docasne nebo trvale) oficialnimi obrazky. Ale recenze bez obrazku je spatna.

Miketuk

Přidány fotky. Omluvte kvalitu, foceno mobilem(nic jinýho nemam).