(Vlastní) Imperial Battle zone

Založil Darth, 02.09.2008, 21:12:44

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Darth

Dnešní diskuse o Stalingradské bitvě mi dala nápad - udělat battlefield ve zničeném městě. V první fázi mě napadlo udělat část Imperial Landing Craftu v opravdovém minifig měřítku. Pokoušel jsem se o sjednocenou barvu, vzhledem k pozdějším snahám Impéria jsem použil tmavou maskovací barvu útočných raketoplánů.

Je to zatím jen začátek, celý raketoplán bych se svou zásobárnou kostek nezvládl a hodně spotřebují i trosky města.

To co se tam objevuje, je velitelská plošina, ze které se řídí operace - obsahuje důstojníka, operačního důstojníka a pro výpočty složitých operací droida typu R2-D5.

Napište mi nápady, doporučení, rád bych si utřídil, jestli má cenu pokračovat ve stavbě.

http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/DSC00523.jpg

http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/DSC00524.jpg

MasterWindu

Určite by si mal pokračovať v stavbe, celkom ma zaujíma výsledok no sem tam by som umiestnil iné odtiene šedej a tmavo šedej aby to nevyzeralo fádne a jednoliate. Len pokračuj...
Dark ages forever ...

stomcova

Držím Ti palce, určitě pokračuj.
Uvedeš konkrétní město, kde se bitva bude odehrávat a které rebely imperiální jednotky přemůžou?
Třeba by nás Tím pádem napadlo více nápadů a námětů pro Tvou MOC stavbu.
Batman, forever...

Darth

Takže na rozdíl od rady Windua jsem se pokusil odstranit rozdílnosti v barvách na Landing craftu (přistávací vzpěra, vrchní část trupu) a přidávám fotku velitelského stanoviště.

http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/DSC00525.jpg

http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/DSC00526.jpg

http://i57.photobucket.com/albums/g235/PeterKoudy/DSC00527.jpg

Pro Stáňu - vzhledem k tomu, že rebely nemám rád, jsem si ani nekoupil battle packy. Možná kvůli tomu koupím ze dva, ale každopádně rebelové budou v obrovské defenzívě (pokud neudělám jen útok).

MwK

Zatiaľ je to naozaj pekné,nemám čo vytknúť,určite vtom pokračuj... ;)

Jediné čo mi teraz napadá ako nápad a otázka zároveň je že z fotky mi nieje jasné či ten "landing" končí presne tam kde podložka 32X32?
Či náhodou nepretŕča aby to bol ešte ten "výrez"?
Lebo mohol by si zaň dať napráklad stenu z čiernych kociek,aby bolo jasné že dioráma tam končí,teda aspoň mne by to pripadalo celkom fajn kedže celý ho stavať nejdeš... ::) ;)

EDIT:
Tá posledná fotka ešte "nejde"...

EDIT2:
"šedivý"?
Hmm,to slovo raz označuje veľmi šedý ale vtomto prípade to asi tak nebude... ::)
(BOL) Som STAR WARS maňiak a zberateľ !!! >:D
Asi som už poriadny AFOL ... prežívam dark age ...

Marty713

Já nevim, neuraz se, ale přijde mi to takový...

šedivý... :P

Darth

Citace od: Marty713 kdy 02.09.2008, 21:48:23
Já nevim, neuraz se, ale přijde mi to takový...

šedivý... :P

Všechno na bitevní poli je šedivé - mrkni na coruscant bez neonů, mrkni na bitvy v Clone Wars (pokud se zrovna neodehrávají na Kashyyyku). Lodě Impéria byly, jsou a budou šedivé, od největších po nejmenší. Jen rebelové plácají dohromady všemožné barvy (protože většina jejich lodí je slepovaná ze všelijakého odpadu. Jestli jsi hrál Dark Forces (tuším Jedi Knight), tak jaké bylo např. takové Nar Shadaa? Hýřilo barvama?

Ano, šedivost má svůj účel - šedivá bude Jedi socha uprostřed náměstí, trosky budov, zřícená nadúrovňová silnice. Jenom sem tam nějaký plakát udělám barevný, aby to trochu oživil.

MwK - od začátku jsem to zamýšlel jako useknutý kus modelu - celé dioráma nebude ničím ohraničené (to bych musel ze všech stran), prostě tam bude kus mrakodrapu, který by pokračoval přes čtyři podložky, nějaké trosky, kus zřícené silnice a mezi tím se budou proplétat stormtroopeři (nemluvě o tom, že na nějakou stěnu dozadu bych neměl kostky).

EDIT: Jinak na landing craftu je všechno funkční, křídla jdou rozevírat (teda křídlo), boční výlez jde zavírat, přední turret se otáčí. Chybí střední část (včetně kokpitu, motorů a stabilizačního "hřbetního" křídla) a stejná druhá strana. Mrzí mě ta barva, s bleskem vypadá do hněda (jedná se o dkgrey). I když mám čtyři stowattové žárovky, bylo docela problém odlišit old dkgrey a new dkgrey. Strakatost se podle mě hodí na otlučené rebelské frachťáky, nebo dejme tomu neudržované jawa sandcrawlery, ale Impérium je armáda, nátěry (hlavně ty maskovací) musí být provedené kvalitně - nedovedu si představit strakatý star destroyer, ani třeba AT-AT. A do důležité bitvy přece nepošlou vojáky na sotva letících poškozených, odřených strojích (ty putují do depa na údržbu)

MasterWindu

Citace od: Marty713 kdy 02.09.2008, 21:48:23
Já nevim, neuraz se, ale přijde mi to takový...šedivý... :P

Tak a sme dvaja  ;) ... ozaj by tam padlo niečo na štýl Sandcrawler no nie tak preplácané. Počkám si ale na konečnú verziu, určite to bude fajn...konec-koncov boj to oživý.
Dark ages forever ...

Darth

Stavbu i prezentaci modelu tímto ukončuji, aby se to tady nezvrhlo v debaty o virtuálních nicotnostech (SW historie).

MwK

Citace od: Darth kdy 03.09.2008, 10:44:18
Stavbu i prezentaci modelu tímto ukončuji, aby se to tady nezvrhlo v debaty o virtuálních nicotnostech (SW historie).
To mi pripadá ako zvláštny krok... :o
Niesom si istý či si to fakt iba kôli takejto hlúposti zabalil alebo ti nedajbože došli kocky... ::)

Darth

Kostek mám dost, ale přístup "vedení" tohoto fóra ke SW mi dává málo chuti něco stavět a tady prezentovat.

Ondra

Citace od: Darth kdy 03.09.2008, 15:39:43
Kostek mám dost, ale přístup "vedení" tohoto fóra ke SW mi dává málo chuti něco stavět a tady prezentovat.
Nevím že by moderátoři nějak věřejně nadávali na SW stavby a modely  ???  :P

Darth

Když někdo SW historii nazve virtuální nicotností (Jindroush, diskuse o úpadku fóra, strana 2), pokládám to, protože to téma mě dost zajímá, za docela odrazující od snahy vypodobnit nějakou scénu ze SW historie. Bez příběhového pozadí, historie, je to jenom pár poskládaných kostiček, nanic.

Moderátoři nenadávají, na to jsou dost profesionální, oni téma SW buď tolerují nebo rovnou mažou, když se necháme trochu víc unést. Nezazlívám jim to, pořádek je důležitý a je pravda že SW často musí zaběhnout do offtopicu.

Ušetřím tak nervy moderátorům, aby nemuseli promazávat - určitě bychom pak zabrousili do podrobností, jako kde se scéna odehrává, kdo je nepřítel, v kterém roce se to odehrává, jaká jednotka byla nasazena, atd. - takové virtuální nicotnosti sem přece nepatří.

A tímhle končím diskusi. Děkuji za reakce.

Ondra

No já nevím, ale tohle mluví za vše

CitacePovídání o Star Wars LEGO. (Nikoli o SW)

Nevím proč, ale většina diskuzí v SW sekci tohle nesplňuje.Jeden začne naříkat že ten panáček nevypadá jako velitel plavidla XX-dezi, druhý zase připomene že fotka povrchu v katalogu pod XX-dezi je "historicky"(Lucas si uprdne a miliony se múžou zbláznit, hezký je to fanatismus  :o )  nereálná, načež třetí začně vypisovat všechny bitvy kterých se účastnila flotila XX-dezi a ten zbytek vypíše posádky, údržbáře, zbroj a historii předchůdců XX-dezi...A to máme prosím většinou tři stránky nicotností, které zaujímají ledatak fandy SW a na foru o LEGU to nemá co dělat.

P.s.:Ono není špatné ukázat SW model, jenom bych nezacházel do "historického" podrobna.A abych SW fandům nekřivdil, tak musím uznat že většina modelů tady je krásná  :) ...

Marty713

Robbedova série SW modelů je jedna z nejlepších, a nikde tam plky na téma SW nevidím.
A ani u mého SW dioramatu se to příspěvky moc nehemží.

Nikdy jsem takhle rozsáhlou debatu na téma jako by bylo XX-dezi neviděl. ???
Ale třeba se pletu. Nečet jsem všechno.

Ondra

Ano několik diskuzí podobných tomuto scénáři tu bylo.Například si vzpomenu na tuto http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=10185.0 A to je ještě slabé kafe.

Marty713

Promiň, ale to je super téma!!!  ;D ;D ;D

Otazníku, už ti vyšli klony? >:D

MwK

Citace od: Ondra kdy 03.09.2008, 17:30:22
Ano několik diskuzí podobných tomuto scénáři tu bylo.Například si vzpomenu na tuto http://www.kostky.org/forum/index.php?topic=10185.0 A to je ještě slabé kafe.
Toto je podľa mňa absolútne zlý príklad témy,lebo aj "vychádzajúce klony" súvisia s "popismi"... ::)
A IMHO,na tej téme nieje vôbec nič zlé,je to o SW LEGU a nie o SW a popisov sa to drží... ::)

Inak,celé mi to príde blbé,ale najviac ma štve že super(podľa mňa úžasný)projekt skončil kôli tomuto... :-\ :'( :'(
Darth,zváš to ešte,ja by som sa ťa na tie SW historické keci nepítal,lebo by som obdivoval stavbu... :-\