Dotaz - 9V kabely v setu 8485 - peeron vs. návod

Založil Jamesek, 24.08.2008, 23:39:28

Předchozí téma - Další téma

0 Uživatelé a 1 Host prohlíží toto téma.

Jamesek

Zdravíčko,
máte někdo zkušenosti s chybami na peeronu? Pořídil jsem si set 8485. Obsah podle peeronu sedí (bohužel peeron neuvádí počty jednotlivých délek kabelů, brickling uvádí 2x 15L, 4x 69). Při stavbě jsem ale narazil na problém s délkou kabelů. Mám použít dva velmi krátké kabely (? <9L), které nemám. Viz příloha. Je chyba na peeronu nebo mám použít ty delší (15L), které mám? Bohužel se v této době ještě v návodech neuváděly délky a obrázky 1:1.
Kdo jste koupil tento set jako MISB, co bylo za kabely uvnitř (všechny délky)?

Doplňující otázka. Mám adaptér ke Control Center II pro anglické zásuvky. Mám:
- koupit přechodku en>cz zásuvka (adaptér má na vstupu 240V)
- koupit univerzální trafo o stejných parametrech
- koupit lego adaptér pro ČR (je stejný jako train?)

Děkuji za rady ... J.

otaznik

Bohužel ten set nemám, ale myslím si, že tam jsou určitě 2 krátké (9L).
Pokud pár týdnů vydržíš, pokusím se set získat a uvidíme.  ;)

matny

Set 8485 som zakúpil zhruba pred dvoma rokmi v stave MIB a môj set obsahuje 2 kábliky (15L).

Jamesek

Díky za odpovědi ;)
Co by ste radili s tím adaptérem? Je opravdu stejný jako train adaptér?

peter

Citace od: Jamesek kdy 25.08.2008, 13:03:18
Díky za odpovědi ;)
Co by ste radili s tím adaptérem? Je opravdu stejný jako train adaptér?

No především jde o to, zda-li ten adaptér pro CC II. dává na výstupu to samé co adaptér pro vláčkové trafo. Mě například u vláčkového adaptéru velmi překvapil údaj o výstupním napětí a sice, že není usměrněné. Tzn., že z adaptéru leze střídavý proud a teprve až v trafu je Grätzův můstek. Přiznám se, že s tím jsem se ještě nesetkal a že ať jsem měl jakýkoliv jiný adaptér, tak už z něj lezlo usměrněné napětí.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

Dejv

K trafu: vůbec bych se 240V nebál, koupil bych jen redukci na českou zásuvku. Napětí v síti kolísá, s čímž počítají i normy a běžně jsem v zásuvce naměřil i 235V. Ničemu by to vadit nemělo.

Jamesek

Na adaptéru je tento štítek. Mají vlakové trafa podobný?

peter

Jo tak podle štítku, to vypadá na stejný. Vypadá to, že na výstupu je také střídavý proud a že i CC si to usměrňuje až samo. Takže z tohoto pohledu by to mělo být kompatibilní.
Další výtvory a informace najdete na mém webu ARTPeter.net, v galerii na Brickshelf.com a mém YouTube kanále.

JardaL

U mě taky, pokud si opravdu dobře pamatuju, obsahoval set kabely 15st.
A trafo jsem měl sice evropský, ale potvrzuju, že příslušný trafo bylo/je stejný jako jiný moje vlakový.
Piš holoubku piš, brzo zcepeníš.

Jamesek

Tak to asi vyjde nejlevněji si pořídit originál vlakové trafo. Děkuji všem za informace.

Nějaký zájemce o kšeft v pátek v hospodě? ;)

Dejv

Citace od: Jamesek kdy 27.08.2008, 08:28:59
Tak to asi vyjde nejlevněji si pořídit originál vlakové trafo. Děkuji všem za informace.

Nebude  levnější spíš ta výše zmiňovaná redukce?

JardaL

Citace od: sparkz kdy 27.08.2008, 19:53:10

Myslim, že obyčejnou redukci z americký na českou zásuvku někde najdu. Kdybys měl zájem, Lukáši, dej vědět. Dal bych ti jí zdarma. :-))

Jamesek

Citace od: JardaL kdy 27.08.2008, 21:32:35
Citace od: sparkz kdy 27.08.2008, 19:53:10

Myslim, že obyčejnou redukci z americký na českou zásuvku někde najdu. Kdybys měl zájem, Lukáši, dej vědět. Dal bych ti jí zdarma. :-))

A nechceš se s ní přijet podívat zítra do hospody? .. Myslím že te všichni rádi uvidí.
Pomohli by jsme ti odbornými komentáři ohledně kontejnerových nástaveb Tater ;)

Ps. našel jsem v práci každodenní spoj Ústí-Praha (kdyby bylo něco potřeba předat)

mirek

Jedno trafo (originál balené, nepoužité) bych měl k dispozici za starou cenu. (Kč 1440,-)

peter

Citace od: mirek kdy 28.08.2008, 10:11:31
Jedno trafo (originál balené, nepoužité) bych měl k dispozici za starou cenu. (Kč 1440,-)

Nic ve zlém, ale pochybuji, že zde na kostkách by za trafo dal někdo víc jak pětikilčo, natož skoro 1500 ;D

Jamesek

Citace od: mirek kdy 28.08.2008, 10:11:31

Děkuji za nabídku, ale stačilo by používané ( bricklink ).

mirek

Nabízel jsem kompletní trafo s ovladačem, tj. 4548 Electric Train Speed Regulator.

peter

Citace od: mirek kdy 28.08.2008, 13:41:02
Nabízel jsem kompletní trafo s ovladačem, tj. 4548 Electric Train Speed Regulator.

jo jo, já vím ;D

otaznik

1440 Kč za 4548 je opravdu mimo mísu, lze sehnat MISB v pohodě do 500 Kč, s dopravou s rezervou do 700 Kč (pokud bych bral jen tuhle jednu věc).

Nic ve zlém, jen jsem to chtěl uvést na pravou míru.  ;)

Colonel32

Vzhledem k tomu, ze Mirek v dobre vire nabidl neco za cenu, za kterou to kupoval, nemyslim ze bylo nezbytne nutne z nej hned delat blba.

otaznik

Citace od: Colonel32 kdy 28.08.2008, 18:18:48
Vzhledem k tomu, ze Mirek v dobre vire nabidl neco za cenu, za kterou to kupoval, nemyslim ze bylo nezbytne nutne z nej hned delat blba.
No tak to samozřejmě nebylo myšleno. Pokud to tak ode mě vyznělo, tak se moc omlouvám.

Nicméně i špatnou informaci (s dobrým úmyslem) je potřeba uvést na pravou míru.

Jamesek

Už jsem Mirkovi říkal že moc moc děkuji za nabídku, ale já si na ty MISBy moc nepotrpím. Když já stejně doufám, že se přijede za námi zítra podívat JardaL (s adaptérem ;).

JardaL

Nepřijede.  :'(
Má už něco jinýho v plánu. :-))
Ale když najde ten adaptér, tak ho pošle spolu s figem.

Colonel32

Citace od: otaznik kdy 28.08.2008, 19:58:56
No tak to samozřejmě nebylo myšleno. Pokud to tak ode mě vyznělo, tak se moc omlouvám.

Nicméně i špatnou informaci (s dobrým úmyslem) je potřeba uvést na pravou míru.

Asi jsem mel dat citaci - reagoval jsem totiz na Petera. Naopak tvuj prispevek myslim naprosto v pohode.